Historie

De voetbalvereniging Spaubeek wordt op 25 maart 1928 opgericht door de in Spaubeek welbekende Alfred G. Delhaye. Hij was ‘Klerk der Registratie en Domeinen’ te Heerlen en woonde van 1925 tot 1928 in Spaubeek.

De statuten worden ondertekend door de heren Kusters, Otermans, Wachelder, Van de Wall en Schumacher.

Er werd onder andere gespeeld op een veld aan de huidige Burgemeester Eussenlaan, verder op het veld tegenover de ijsfabriek aan de huidige Soppestraat, en in 1972 wordt verhuisd naar de huidige velden aan de Schoolstraat in Spaubeek.

In de beginjaren 50 promoveert VV Spaubeek zelfs naar de 3e klasse van de KNVB. Op 12 mei 1955 wordt men kampioen in de 4e klasse C.

Eind jaren 80 gaat het minder met de vereniging. Het 1e team degradeert zelfs naar de 2e klasse afdeling Limburg.

Dan breekt aan wat we kunnen noemen: ‘Het tijdperk Schwillens’.

In 1991 is er een nieuw bestuur en gaat Rob Schwillens de trainingen verzorgen en de begeleiding van het 1e team.

En zie: VV Spaubeek begint aan een zeer opmerkelijke reeks: In 1991-1992 kampioen 2e klasse afdeling Limburg en promotie naar de 1e klasse afdeling Limburg. Daarna gaat het in sneltreinvaart: kampioen 1e klasse Limburg en promotie naar de 4e klasse KNVB en vervolgens promotie naar de 3e klasse, en zelfs in 2000 promotie naar de 2e klasse: zo hoog speelde de VV Spaubeek nog nooit.

Na dit hoogtepunt vertrekt Rob Schwillens naar DVO.

Maar zoals zo vaak, “na goede tijden komen er weer mindere goede tijden”: Degradatie uit de 2e klasse naar de 3e klasse en dan terug naar de 4e klasse.

In het seizoen 2004/2005 werd er na een beslissingswedstrijd tegen Vaesrade promotie het kampioenschap behaald en hierbij natuurlijk ook de promotie naar de 3e Klasse. Waar men de afgelopen jaren net te kort kwam in de nacompetitie werd het kampioenschap nu verdiend binnengehaald in een prachtig seizoen waarin maar 3 verliespartijen werden genoteerd. Ondanks dit lage aantal verliespartijen was er dus nog een beslissingswedstrijd nodig om het kampioenschap te beslissen. Voor +- 1600 man werd er dan ook zeer verdiend met 3 – 0 gewonnen van Vaesrade dat het weekend daarvoor zelf de wedstrijd afdwong door in Spaubeek te winnen.

Categorieën

Archief