Funtoernooi, de officiële seizoensafsluiting

·

·

Nadat de selectie op vrijdag haar seizoen heeft afgesloten tijdens de traditionele seizoensafsluiting, is op zondag de rest van de vereniging aan de beurt. Niet in de vorm van een feestavond, maar middels een minitoernooi dat de naam ‘Funtoernooi’ heeft gekregen.

Het toernooi is de opvolger van het voormalige Pinkstertoernooi. Dat toernooi is heel wat jaartjes geleden ter ziele gegaan en dat blijft zonde. Glashandel Meijers, Auto Gabriël, een afvaardiging van het AZC Sweikhuizen afkomstig uit het voormalige Joegoslavië, het sterrenensemble van Willem Wevers – het zijn teams waaraan de iets oudere voetballiefhebber met weemoed terugdenkt.

Maar tijden veranderen en met het organiseren van het Funtoernooi probeert de organisatie de cohesie tussen de leden op een ontspannen manier te vergroten.

Sommige teams zitten er inderdaad ontspannen bij

De organisatie heeft Mike Zwartjes bereid gevonden om de dag aan elkaar te praten en hij neemt zijn taak uiterst serieus. Niet alleen geeft hij het begin- en eindsignaal van alle duels, maar becommentarieert tegelijkertijd ook acties van ‘zijn’ spelers, zingt mee op de tonen van Nederlandstalige muziek en geef na de middag de tussenstanden in de nacompetitie door. En dan vindt hij ook nog tijd om het wedstrijdsecretariaat te bemannen!

Toetermike

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een jeugd- en seniorencompetitie waarbij onze succesvolle JO15 aansluit bij de seniorencompetitie. Ook ons nieuw op te richten damesteam speelt mee en vooral het laatste team mag een eerste keer kennismaken met waar VV Spaubeek voor staat: presteren, dat gepaard gaat met veel plezier en gezelligheid.

Davey Kloth ontgaat het plezier zometeen even

Maar beide teams merken ook dat ze nog mijlenver afstaan van seniorenvoetbal. Qua tempo, fysieke kracht en efficiëntie is het ontzettend aanpoten voor de jongens en meisjes, al is dit wel waarmee ze over enkele seizoenen worden geconfronteerd.

Finn Pelzer leert Bob Nijsten een lesje

De resultaten vielen misschien wat tegen, maar we hopen dat ze desondanks een leuke zondag hebben beleefd en we zien hen volgend seizoen graag weer terug!

Volgend jaar zijn ze gewoon weer van de partij

De seniorencompetitie bestaat uit 15 teams met ronkende namen zoals FC Hooligans, De Sjnake, De Woefjes, Kevin’s Kindercrèche en HyperchargeVogel FC. Maar eigenlijk zeggen die namen allemaal niks. Bovenal bestaan de teams uit tal van bekende gezichten die de weg naar ons sportcomplex weer hebben gevonden.

De organisatie heeft een strak speelschema opgesteld

In een hoek van ons kunstgrasveld speelt de jeugdcompetitie zich af. De teams bestaan uit een mix van spelers uit de onderbouw van onze jeugdafdeling die een onderlinge competitie afwerken. De wedstrijden staan onder leiding van Dennis Faas, die nauwelijks fluit, maar niets lijkt hem te ontgaan.

Dennis Faas leidt de jeugdcompetitie in goede banen

In tegenstelling tot de seniorencompetitie lijken de jeugdteams uit veel meer dan vijf spelers te bestaan, want een kluwen van spelers verplaatst zich gedurende de duels over het speelveld.

Hoe kom je ooit uit dit labyrinth?

De ouderwetse pingeldozen staan voor een schier onmogelijke opgave als ze zich door een woud van benen richting doel willen dribbelen. Toch worden er volop doelpunten gescoord.

Die bal gaat ontegenzeggelijk tegen de touwen!

En ondanks dat ook in de jeugdcompetitie vandaag het plezier voorop staat, valt het verliezen van de finale enkele spelers zichtbaar zwaar. Een prima eigenschap, want uiteindelijk voetbal je om te winnen!

Voor even is de verslagenheid groot na het verliezen van de jeugdfinale

Terug naar de seniorencompetitie. Tijdens 10 speelrondes strijden 15 teams om de eerste plek in hun poule. Maar ook de beste nummer twee is spekkoper, want dit team completeert het kwartet teams dat de halve finales gaat spelen.

Iedereen is multifunctioneel inzetbaar tijdens het Funtoernooi

Op Veld 1 nemen de Oppies en Team Medi het tegen elkaar op, terwijl de andere halve finale op Veld 2 tussen De Sjnake en VV Spaubeek 35+ gaat.

En die laatste wedstrijd is behoorlijk spannend. Na de reguliere speeltijd is de stand gelijk, waardoor strafschoppen de beslissing moeten brengen. Beide teams benutten hun eerste strafschop feilloos, maar daarna is het gedaan met onze 35+ ers. Doelman Bas Meijs stopt twee strafschoppen en helpt zijn team naar de finale.

Bas Meijs ontpopt zich als penalty killer!

In de finale nemen De Sjnake het op tegen de Oppies en weten die finale glansrijk te winnen. Het is mooi te zien dat het team mede bestaat uit spelers die komend seizoen naar VV Spaubeek komen en nu al geïntegreerd zijn in de vereniging.

Team Medi kan het niet bolwerken in de halve finale

Maar ook andere teams bestaan uit enkele spelers met een VV Spaubeek-verleden. En die kiezen er niet zomaar voor om vaderdag niet in familiaire kring door te brengen, maar op ons sportcomplex.

VV Spaubeek, je kunt domweg niet zónder!

En als het Funtoernooi ten einde is, iedereen fris gedoucht is en de prijzen zijn uitgereikt is iedereen klaar om op groot scherm te kijken naar Polen – Nederland, onder het genot van een door Hans Bolderink klaargemaakte barbecue!

De finale wordt verzorgd door de Maastrichtse volkszanger Frans Theunisz die de kantine op zijn kop zet.

De Sjnake, de verdiende winnaars van het Funtoernooi

Na afloop van de wedstrijd van het Nederlands XI-tal en het optreden van Frans Theunisz blijft het nog lang gezellig en wordt het seizoen 23/24 officieel afgesloten.

De komende weken gaat iedereen de batterijen weer opladen en bereiden we ons voor op het seizoen 24/25. Hopelijk wordt dat een nóg mooier seizoen dan afgelopen seizoen.