Seizoen 24/25: 3e Klasse!

·

·

,

Het hing al wekenlang in de lucht en eigenlijk kunnen we spreken van een zorgeloos seizoen, maar na de 4–2 overwinning op MMC Weert is het definitief: ook komend seizoen valt er aan de Musschenberg 3e Klasse-voetbal te zien. Een prestatie van formaat.

Doelpunt: Dennis Hendrix heeft toegeslagen!

Bij de bespiegelingen voorafgaand aan het huidige seizoen nam iemand nog wel eens ‘2e Klasse’ in de mond, maar de realiteit gebiedt te zeggen dat afgelopen seizoen een exceptioneel seizoen was.

En zie, dat geldt niet alleen voor ons eerste elftal, maar ook voor de andere verenigingen die afgelopen seizoen om de bovenste plekken streden. Kampioen SV Haslou merkt dat voetbal in de 2e Klasse toch een ander paar mouwen is en keert komend seizoen terug naar de 3e Klasse.

Nummer twee in de rangschikking VV Scharn start stroef, herpakt zich en wint de 2e periode, maar maakt ondertussen een pas op de plaats. Zij richten zich op de nacompetitie.

Afgelopen seizoen ging de 2e periode naar RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie, maar sloten achter VV Spaubeek als vierde af. Dit seizoen is alles anders: ze kunnen rechtstreeks degraderen, proberen dat amechtig te voorkomen en als dat lukt kunnen ze hun vege lijf nog redden via de nacompetitie.

RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie heeft geen antwoord op de no-look-pass van Rob Terwint

De enige vereniging uit de top vijf van afgelopen seizoen die sportief een stap voorwaarts heeft gezet is VV DVO. Afgelopen seizoen weten de Sittardenaren van de eerste zeven wedstrijden er maar één te winnen en missen zo compleet hun start. Maar daarna komt het elftal van trainer Michel Broeders op stoom en boekt enkele mooie resultaten.

Seizoen 22/23: met het neutraliseren van Dennis Dengering haalt VV DVO de angel uit het Spaubeekse spel

VV DVO trekt de lijn van afgelopen seizoen gewoon door en bivakkeert het gehele seizoen in de top vijf. Dat streven ook achtervolgers Sportclub Irene en VV Spaubeek na waardoor er toch nog enige spanning op het duel staat.

In de stand van de 3e periode gaat het tussen deze drie clubs, waarbij Sportclub Irene in pole-positie ligt om er met de oppergaai vandoor te gaan.

Zeker in de eindfase van de competitie kun je je eigenlijk geen misstap veroorloven, maar dat overkwam VV DVO afgelopen week. Net als VV Spaubeek dolven de Sittardenaren het onderspit bij SVH ’39. De Rood-Witten uit Herkenbosch tonen hun strijdershart, lopen over ons eerste elftal heen (7–1), winnen ook van VV DVO (2–1) en kunnen vanmiddag mogelijk het lot van FC Geleen Zuid bezegelen.

De inspanningen van Dijano Lindelauf ten spijt: ook onze JO15 verliest bij VV DVO

Maar onze focus ligt op ons eigen elftal en dat zal een zware kluif aan VV DVO hebben. Want VV DVO speelt haar laatste thuisduel van dit seizoen, heeft wat recht te zetten na afgelopen weekend en zal haar supporters en trainer Michel Broeders met drie punten willen uitzwaaien.

Seizoen 08/09: Remco Terwint kan een nederlaag bij VV DVO niet afwenden

Enige tijd geleden haalde aanvoerder Tim Buscher dat al aan in Dagblad de Limburger. ‘Als groep moeten we hem met een prijs afscheid laten nemen. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor hem. Het wordt gewoon eens tijd dat we met dit team deelname aan de nacompetitie gaan realiseren. Wij willen Michel in ieder geval een heel mooi afscheidscadeau geven.’

Seizoen 08/09: VV Spaubeek scoort vanaf de strafschopstip, maar gaat desondanks met 6-3 onderuit

Voor het elftal van Mike Zwartjes de taak te proberen dit te voorkomen en drie punten te grijpen in Overhoven. Ook dat zou een quasi unieke prestatie betekenen, want de laatste keer dat VV Spaubeek de Dr. Philipsstraat met drie punten verliet is al ruim 3.000 dagen geleden!

In februari 2016 scoren Etiënne Hellebrekers en Erik Meijers de twee Spaubeekse goals en zorgen zo voor een 1–2 overwinning.

Tijdens dat seizoen scoorde Erik 12 doelpunten en is sindsdien niet meer gestopt met scoren. Ook dit seizoen is Erik nauwelijks af te stoppen en het zou mooi zijn om de kaap van de 20 doelpunten te ronden. Daarvoor heeft hij nog twee kansen, maar hoe eerder hem dat lukt, des te beter.

Op naar drie punten!