VV Spaubeek 5 – SV Hulsberg 3 | 5 – 0

| De tijd gaat snel, gebruik haar wel

Laat ik allereerst vooropstellen dat het wedstrijdverslag ietwat laat komt, maar niet getreurd voor de vaste lezers, uiteindelijk dan toch.

Afgelopen zondag mocht VV Spaubeek 5 aantreden tegen SV Hulsberg 3. De omstandigheden waren uitmuntend: stralende zon, de grasmat die twee dagen eerder nog gemaaid was, een brede selectie en natuurlijk een selectie die voor de drie punten wilde gaan.

Spaubeek start de wedstrijd ietwat onwennig, er zijn wat omzettingen gedaan in de basisopstelling door een afwezige Niek en nog altijd een aantal blessures. Hoopgevend is de terugkeer van Colin, die na lange tijd van blessureleed eindelijk weer minuten kan maken en vandaag bij ons.

Dat zoals eerder vermelde onwennige had ook wellicht ook te maken doordat een aantal denken dat zaken vanzelf gaan, maar een alom bekende slagzin luidt: ‘Hard werken loont’. Dit wordt pas werkelijkheid in het laatste kwartier van de eerste helft, we gaan eindelijk gebruikmaken van onze kwaliteiten en het veldoverwicht dat we hebben.

Met dat veldoverwicht bedoel ik enerzijds de krappe selectie van SV Hulsberg, want ze zijn vanuit Hulsberg maar met 11 man naar Spaubeek gekomen, maar anderzijds zeker ook de kwaliteiten die we zelf in huis hebben. Kansen zijn er in de eerste helft aan beide zijden, waarbij Colin tweemaal de lat weet te vinden. Helaas nog geen doelpunten in de eerste helft voor zowel Spaubeek als Hulsberg.

SV Hulsberg heeft niet de minste spelers naar Spaubeek afgevaardigd!

In de rust worden de manschappen op scherp gezet en wordtd duidelijk gemaakt dat we vandaag echt niet hoeven te verliezen, want zoals eerder genoemd: de 11 man van Hulsberg en het behoorlijke veldoverwicht, het zou bijna een vernedering zijn als we hier de drie punten laten liggen.

In de opstelling wordt gewisseld en de belangrijkste woorden in de rust zijn dat we de lijn van het laatste kwartier in de eerste helft moeten doortrekken, de bal blijven rondspelen en gebruikmaken van de ruimtes tussen de linies.

Scheidsrechter Bas Goverde geniet van de galavoorstelling van ons vijfde elftal

Na de rust wordt duidelijk dat VV Spaubeek maar één ding voor ogen heeft: drie punten! Na vijf minuten is het Ruben die op weergaloze wijze de bal in de winkelhaak weet te jagen. Hij begint aan een rush aan de rechterflank en weet vervolgens de bal snoeihard in de kruising te jagen, 1-0 op het scorebord.

Tuimelperte aan Hulsbergse zijde

Na de 1-0 gaat VV Spaubeek vrolijk verder en weet Joeri ‘de driedubbele 6’ meer dan waar te maken, Joeri wist de vorige wedstrijd tegen De Ster doel te vinden doordat hij slim inschoof, en tegen Hulsberg herhaalt hij dit kunstje wederom. Joeri weet via een goede combinatie zowel de 2-0 alsook de 3-0 tegen de touwen te jagen. Hij bewijst wederom dat ‘de driedubbele 6’ echt wel bestaat.

Colin Ubachs maakt zijn rentree op de Spaubeekse velden!

Na de 3-0 blijven we de aanval zoeken en de kansen blijven ook maar komen, totdat Remco in het zestienmetergebied de bal krijgt. Hiermee weet Remco wel raad en hij schuift de 4-0 binnen.

Na de 4-0 blijven we wederom doorgaan en vooral Joeri is op zoek naar een loepzuivere hattrick, en is hier ook heel erg dichtbij.

Het blijft bij 4-0 en waar we wellicht meer doelpunten moesten maken, stond het vizier niet helemaal op scherp. De leidsman had er nog één doelpunt bijgeteld, die we niet gemaakt hadden maar de verwarring is enigszins te verklaren.

Aan doelpunten geen gebrek

De drie punten voor VV Spaubeek zijn binnen en op de planning staat nog één wedstrijd voor VV Spaubeek 5, uit tegen RKASV 4, de nog altijd ongeslagen kampioen in onze competitie. Maar eerst, aankomende zaterdag (ja u leest het goed) alwéér een teamuitje.