VV Spaubeek 1 – MMC Weert 1 | 4 – 2

| Revanche op onszelf!

Dat de VVS binnen ons dorp leeft is wel duidelijk. De laatste weken werd ik, tijdens mijn dagelijkse wandelingen met Lara, opvallend vaak aangesproken met de vraag wat er met het 1e aan de hand is. 12 tegendoelpunten in 2 wedstrijden is wat veel van het goede. Geruststellend is dat het bij de meeste verenigingen tijdens het seizoen soms wat minder gaat.

Vandaag spelen wij tegen de ploeg waar wij bij de uitwedstrijd één van de twee slechtste wedstrijden van dit seizoen speelde. Wat de 2e wedstrijd was, ligt nog vers in ieders geheugen.

Ons ‘excuus’: de mannen uit Weert stonden toen laatste en wij halen nagenoeg nooit punten tegen de laatste ploeg op de ranglijst.

De afgelopen twee weken hebben Mike en Marco rustig, met een goede trainingsopkomst, kunnen toewerken naar de wedstrijd van middag. Het is jammer dat Medi tijdens de laatste training geblesseerd raakte en daardoor niet inzetbaar is. Dus de trainers mogen weer puzzelen.

Het wordt warm vanmiddag, dus smeren is geen overbodige luxe. Kom op Spaubeek, mouwen opstropen en aan ‘m.

Het was warm, heel warm met als gevolg dat het, volgens enkele supporters, een gezapige wedstrijd was. Toch heb ik een geweldige werklust bij de geel/zwarten gezien.

Een geweldige uithaal van Bram betekende de 1e treffer. Daarna liet Dennis H. zien dat hij zich steeds meer thuis voelt in het geel/zwart. Een sterke individuele actie betekende de 2e  treffer.

Niets aan de hand dus, maar toch zorgde een onoplettendheid in onze defensie voor de aansluitingstreffer voor de gasten uit Weert. 2–1 was de ruststand.

In de pauze werd getracht om de vochthuishouding weer op peil te brengen. Na de pauze waren wij het snelst bij de les en kon Brommer weer zijn doelpuntje bijschrijven. Het was hem niet aan te zien dat hij de afgelopen week in de Turkse zon had doorgebracht.

Op bijna kolderieke scoorde de mannen uit Weert hun 2e treffer. Daarna pikte ook Dylan D. zijn goaltje mee en kwam de eindstand, 4 tegen 2 op het scorebord. Daarna werd er door beide teams veelvuldige gewisseld en kabbelde de wedstrijd naar zijn eind. Het voelde voor mij dat Mike en Marco wissels te weinig hadden.

Drie belangrijke punten in de pocket en definitief het 3e Klasseschap veiliggesteld, maar het heeft veel kracht gekost. Nu weer stevig energie, goudgele rakkers, tanken en dan nog tweemaal vlammen te beginnen op maandag, Tweede Pinksterdag, uit bij DVO en die hebben nog een appeltje met ons te schillen.

Tot maandag,

Joep.