Goed finishen

·

·

,

In het wedstrijdverslag van het thuisduel tegen SV Budel refereerde Joep L., de vaste schrijver van de wedstrijdverslagen van ons eerste elftal, aan de Amstel Gold Race en sloot af met ‘De finish komt in zicht’. Daarvan is inderdaad niets gelogen, maar het is wel zaak om goed te eindigen en met een goede luim het zomerreces aan te vangen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat goede gevoel langzaam maar zeker wegebt. Na het champagnevoetbal tegen SV Budel volgden twee verliespartijen tegen rode lantaarn SVH ’39 (7–1 verlies) en VV Hebes (4–2 verlies). De 3e periode is hiermee ook meteen om zeep.

Ralph Vossen grijpt vertwijfeld naar zijn hoofd: ‘Hoe kan Rob Terwint die kans nu missen?’

Is VV Spaubeek klaar voor een stapje hogerop? Belangrijker: strookt dat met de ambities van de vereniging? De vraag stellen is ‘m beantwoorden.

Datzelfde geldt voor de tegenstander van vanmiddag: MMC Weert. De in 2006 uit een combinatie van SV Moesel en VV Megacles ontstane vereniging speelt voor het negende opeenvolgende seizoen in de 3e Klasse, maar moet erkennen dat het aan haar plafond zit.

Seizoen 17/18: beide ploegen houden elkaar in evenwicht:1–1

Dit seizoen beleeft de combinatie een moeizaam seizoen. Lang stonden de Weertenaren onderaan de rangschikking, maar sprokkelen geregeld punten en hebben alles nog in eigen hand om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Er zal MMC Weert veel aan gelegen zijn om in de 3e Klasse te blijven. Niet alleen om de kaap van 10 seizoenen in de 3e Klasse te ronden, maar de vereniging zal ook met een schuin oog naar het Weerter gemeentehuis kijken.

Seizoen 16/17: Erik Meijers voltooit zijn hattrick en wordt gefeliciteerd door Hub Cobben, waarvan we in 2023 afscheid namen

Onlangs maakte de gemeenteraad bekend dat ze het aantal accommodaties in de Gemeente Weert wil gaan inperken. Weert kent negen amateurclubs en volgens de verantwoordelijke wethouder vinden die negen gezamenlijk dat dit van het goede te veel is.

MMC Weert zal in De Verrezen Christuskerk kaarsen moeten opsteken dat vooral een andere vereniging het kind van de rekening wordt. Sportpark Graswinkel is in ieder geval niet aangewezen als locatie waarin de Gemeente Weert blijft investeren.

De gemeente is voornemens om MMC Weert (en SV Laar, dat is hetzelfde schuitje zit) elke drie jaar te beoordelen op ledenaantallen, aantal vrijwilligers en financiële stand van zaken.

En speel je 3e Klasse, dan blijf je toch aantrekkelijker voor jeugdspelers om te blijven of voor spelers van buitenaf om een overstap naar Moesel te overwegen. In dat kader zoekt de vereniging ook een webmaster, want het is o zo belangrijk om ook online een rol van betekenis te (blijven) spelen.

VV Spaubeek blijft gevrijwaard van zulke zorgen, maar het aantal vrijwilligers moet snel toenemen, gezien het gestelde aantal vacatures.

Het is dus oppassen voor de ‘Tricolores’, want afgelopen seizoen sloten ze de mei-maand af met een 3–2 overwinning op IVO, een 0–2 overwinning bij VV Helden en werd het dit seizoen ongenaakbare RKSV Merefeldia met een 2–0 nederlaag teruggestuurd naar ‘Ni-jwieert’.

Het zorgde ervoor dat MMC Weert de 3e periode veroverde en als derde eindigde achter het superieure SV Laar en haar opvolger RKSV Merefeldia.

Vanmiddag spelen VV Spaubeek en MMC Weert opnieuw hun eerste duel in de maand mei. Het elftal van trainer Roy Schijven zal met gemengde gevoelens naar ons sportpark aan de Musschenberg afreizen maar ook met vertrouwen.

Afgelopen week werd directe concurrent voor degradatie SVH ’39 met 2–1 verslagen en juist die ploeg walste recent nog over ons eerste elftal heen. En daaruit zullen de Weertenaren vertrouwen putten. Zeker ook omdat het hen ook al lukte het thuisduel tegen ons eerste elftal in drie punten om te zetten.

VV Spaubeek daarentegen zal zich willen herstellen van de opdoffer in Herkenbosch. Twee weken geleden werd weliswaar een 4–2 nederlaag geleden bij VV Hebes, maar duels tegen de Rood-Zwarten zijn al seizoenenlang een dubbeltje op zijn kant. En dan hangt het van een paar momenten af of je aan de goede kant van de streep eindigt.

Daarnaast vervult VV Spaubeek uiteraard haar sportieve plicht. En daarop zal MMC Weert vooral hopen als VV Spaubeek op de laatste speeldag FC Geleen Zuid ontvangt.

Er wordt voor elke bal gestreden in Geleen. Hoe gaat de slotdag verlopen?

Revanche, eergevoel, derbygevoelens en sportieve plicht. Dat zijn genoeg ingrediënten om er een enerverend duel van te maken.

Het duel staat onder leiding van arbiter Danny Schoester. Om 14.30 uur zet hij het duel in gang met een door ons eigen A-Team en Van Care BV gesponsorde wedstrijdbal.