VV Spaubeek 4 – SC Susteren 4 | 3 – 3

·

·

, ,

| Een duel zonder winnaar

Terwijl Nederland viert dat we op diezelfde dag in 1945 werden bevrijd van de Duitse bezetting nemen de vierde elftallen van VV Spaubeek en SC Susteren het tegen elkaar op in Spaubeek. Aan de Nederlandse vlag die fier in top hangt van onze Brede Maatschappelijke Voorziening is een oranje wimpel toegevoegd, die alleen wordt gebruikt op Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Het protocol wordt gevolgd door de Brede Maatschappelijke Voorziening

Het zal Randy van Duuren en Rik Vossen misschien niet zijn opgevallen als ze rond half elf plaatsnemen op een barkruk in onze kantine. De derde helft is nog niet begonnen, laat staan de eerste, maar elftalleider ‘Pie’ Boyens is verhinderd en dus draaien Randy en Rik vandaag de sterkst mogelijke opstelling in elkaar. Tegenstander is SC Susteren 4 en dat is geen misselijke tegenstander. Eerder dit seizoen werd verloren op Sportpark ‘Suestra’ en van onderschatting kan onmogelijk sprake zijn.

Iedereen maakt zich klaar voor de warming-up

Misschien dat daarom wel Rick Brands zijn opwachting maakt. Want de topscorer van ons vijfde elftal zal zeker niet nalaten, mocht hij in de buurt van Erik Meijers kunnen komen.

Rond de klok van elf uur fluit scheidsrechter Franco Knops de wedstrijd op gang en dat de inwoners van het Graafschap Gelre en Hertogdom Gulik over een goede ploeg beschikken wordt meteen duidelijk. De bal gaat snel rond en via de flanken proberen ze VV Spaubeek onder druk te zetten.

Randy van Duuren laat zich niet foppen!

Maar achteraan hebben Remco Caris en Max van den Bongard de zaken onder controle, geassisteerd door Daan Janssen op rechts en Jovi Nieman op links.

Daan Janssen is een stabiele factor op rechtsback

De eerste kans is voor ons vierde elftal als Dylan Drent twee tegenstanders omspeelt, maar hij besluit naast het doel.

Dylan Drent is gevlogen

Vooralsnog beleeft doelman Harry Kusters een rustige ochtend. De verdediging geeft nauwelijks iets weg en als de bezoekers gevaarlijk worden, dan volstaat een simpele redding. SC Susteren dwingt wel een aantal corners af en neemt vanuit de tweede lijn Harry’s doel onder vuur, maar tot uitgespeelde kansen komen ze niet.

Na een dik half uur neemt Dylan Drent snel een ingooi en lanceert daarmee Rik Vossen. De captain neemt de bal goed mee, ziet de doelman voor zijn doel staan en schiet de bal met een vliegend schot in doel: 1-0.

Rik Vossen wordt gefeliciteerd met zijn openingstreffer

Na de achterstand probeert SC Susteren de gelijkmaker te zoeken, maar de beide ploegen zijn dusdanig aan elkaar gewaagd dat het spel zich vooral op het middenveld afspeelt.

Na rust zetten Randy en Rik wat pionnen anders neer en dan merk je dat automatismen enigszins zijn weggevallen. SC Susteren gaat goed door over hun rechterkant, combineert zich tot in het strafschopgebied en weet via een uitgekiende plaatsbal de gelijkmaker te scoren.

Scheidsrechter Franco Knops spreekt een hartig woordje met de nummer 8 van SC Susteren

Tijdens de eerste helft werd behoorlijk goed gevoetbald terwijl in de tweede helft te vaak de lange bal wordt gehanteerd. Remco van de Weem en Cas Solberg zijn dan wel balvaste spelers, maar staan te vaak tegen een overtal, waardoor de bal weer snel in de Spaubeekse gevarenzone terechtkomt. De 1-2 achterstand is dan ook haast een onvermijdelijke.

Veerkracht kun je ons vierde elftal niet ontzeggen, want ondanks de achterstand proberen ze tenminste één punt aan het duel over te houden. Rik Vossen is dichtbij de gelijkmaker en baalt hier zichtbaar van, maar staat even later aan de basis van de gelijkmaker.

Verdorie, die had moeten zitten

De scheidsrechter kent de thuisploeg een hoekschop toe die door SC Susteren wordt betwist. Rik Vossen neemt snel de hoekschop, passt naar Remco van de Weem en zo’n buitenkans moet je hem niet geven. Buiten het bereik van de doelman prikt hij de bal tegen de binnenkant van het zijnet: 2-2.

Remco van de Weem legt aan voor de 2-2

De vreugde aan Spaubeekse zijde is misschien iets te groot, want meteen na de gelijkmaker scoort SC Susteren opnieuw: 2-3.

Het duel wordt rommeliger en ligt geregeld stil en het is zaak vooral te blijven voetballen, want het duel verdient eigenlijk geen winnaar en een nederlaag is onnodig

In de eindfase komt de klasse van de Spaubeekse voorhoede bovendrijven. Eerst kopt Dylan Drent de bal buiten het bereik van de doelman op de lat en even later komt Remco van de Weem aan de zijkant van het veld in balbezit.

In zijn ooghoeken heeft hij ongetwijfeld Cas Solberg zien vetrekken en met een bekeken boogbal zet hij Cas alleen voor de doelman. Die komt nog wel uit, maar is gezien: 3-3.

En het is ineens 3-3

En zo eindigt een spektakelrijk en sportief duel zoals het moet: met fris voetbal en zonder winnaar.

Door zijn doelpunt hijst Remco van de Weem zich naast Rick Brands op de topscorerslijst, maar het gat naar Erik Meijers is nog aanzienlijk. Nieuwe kansen doen zich Pinkstermaandag voor als het tweede elftal van VV Born naar Spaubeek komt afzakken.