Terug in de tijd met VV Spaubeek 3

·

·

,

22 April jongstleden verscheen er een artikel op onze website ter nagedachtenis van de overleden Piet Diederen. Piet was jarenlang aan de Spaubeekse voetbalvereniging verbonden – feitelijk vanaf het moment dat hij met zijn gezin neerstreek in Spaubeek tot het moment dat hij zijn bakkerszaak overdeed aan Jack en Trudy van den Bongard.

Door de jaren heen hebben heel wat spelers met ‘Bakkerij Diederen’ op de borst gespeeld waardoor Piet door de jaren heen een iconische shirtsponsor is geworden, net zoals Auto Gabriël, Regiobank Stassen of PLUS Franssen.

Maar sinds de publicatie van het bewuste artikel staat de telefoon een week lang roodgloeiend op de redactie van de VV Spaubeek-website. Het verhaal is correct dat het derde elftal 60 punten vergaarde na 20 wedstrijden, maar de elftalfoto behoort niet bij dat bewuste seizoen.

En dat klopt. Al hebben we dat ook nooit beweerd. Om meteen maar een huiskamervraag te stellen: wie is de speler die helemaal links op de foto zit, naast Pascal Janssen? Lees verder om erachter te komen.

Wie is wie op deze foto?

Maar terug naar de reacties van enkele spelers van dat bewuste derde elftal. Er zijn de afgelopen dagen heel wat dozen op zolders, mappen in lades en zelfs het officiële fotoarchief van VV Spaubeek doorploegd. En warempel, er zijn enkele mooie, maar ook enkele minder mooie foto’s boven tafel gekomen.

Er staat nog veel spelers bij dat we als kampioen naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal mochten gaan, een duel dat PSV met 0-2 weet te winnen van Ajax op 16 augustus 1998. Dus het ongelofelijke seizoen waarin het derde elftal gaan punt prijsgaf moet tijdens het seizoen 97/98 zijn geweest. Oké, dan is dat helder.

Dan het seizoen zelf, dat al goed start omdat Centrum Boys 2 zich terugtrekt of in een andere poule wordt ingedeeld. Daarom strijden 11 in plaats van de gebruikelijke 12 ploegen om het kampioenschap en gaat de competitie over 20 wedstrijden.

Het is een interessante poule met teams als SV Haslou, RKFC Lindenheuvel, RKUVC, RKVV Doenrade en VV Heidebloem.

Die laatste ploeg stelt VV Spaubeek 3 voor behoorlijk wat problemen door een 0-2 voorsprong te nemen, maar na 90 minuten staat er 3-2 op het scorebord.

Achterste rij van links naar rechts: Wim Burger (elftalleider), Marc Meertens, Bert Bruls, Robert Welzen, Peter ‘Pie’ Boyens, Willem Wevers, Michel Hennen, Ron Drent, Vincent Cordeweners, Guido ‘Graat’ Bouwens, Frans op den Camp (assistent-scheidsrechter).
Voorste rij van links naar rechts: Peter Soetelmans, Wilco Mahwin, René Donners, Rik Mevis, Win Hennissen, Mike Goessens, Rogier Haeren.

Ook in Doenrade ligt puntenverlies op de loer, maar in blessuretijd scoort de onvermijdelijke Bert Bruls de 0-1.

Een bijkomend probleem is de zware blessure die doelman Guido ‘Graat’ Bouwens oploopt waardoor hij een kruis over zijn seizoen mag maken. Met gezonde tegenzin neemt Rik Mevis noodgedwongen plaats in doel.

Cruciaal blijken de wedstrijden tegen het vierde elftal van RKFC Lindenheuvel want ook zij winnen al hun wedstrijden, maar tijdens het eerste onderlinge duel, in Geleen, blijkt ons derde elftal tóch iets sterker en behoudt haar ongeslagen status.

Hoe verder het seizoen volgt, hoe kleiner het geloof aan Lindenheuvelse zijde dat het nog goed komt voor wat betreft kampioenschap. Nadat ze ook in Spaubeek verliezen breekt de veer en mag ons derde elftal proberen tegen RKVV Doenrade de ongeslagen status te behouden en het kampioenschap in de 6e Klasse in de wacht te slepen. En dat lukt: RKVV Doenrade delft het onderspit en een feest tweedaagse start.

Spelers, spelersvrouwen en kinderen proosten op het binnengehaalde kampioenschap

Na het kampioenschap in de 6e Klasse handhaaft het elftal zich in de 5e Klasse en geeft ‘Meistermacher’ Wim (de) Burger het stokje door aan Peter ‘Pie’ Boyens. En dan is het voorafgaand aan het seizoen 02/03 tijd voor nieuwe outfits.

Opnieuw wordt aangeklopt bij Piet Diederen en ook deze keer is hij genegen zijn sponsorcontract te verlengen. Op een vroege zondagochtend meldt Piet zich bij ons sportcomplex met een tas vol nieuwe shirts waarbij ‘Pie’ Boyens symbolisch het eerste exemplaar in ontvangst neemt.

Piet Diederen draagt de nieuwe shirts officieel over aan Peter ‘Pie’ Boyens

En nadat de toenmalige voorzitter Pierre Erven een fris boeket bloemen overhandigt aan Piet als dank voor zijn hernieuwd sponsorschap is het tijd om op de foto te gaan.

Achterste rij van links naar rechts: Piet Diederen (sponsor), Vincent Cordeweners, Ron Drent, René Donners, Ivo Claassens, Roger Stijfs, Ralf Boosten, Erik Lamberts, Albert Laugs, Peter ‘Pie’ Boyens (elftalleider).
Voorste rij van links naar rechts: John Meijers (assistent-scheidsrechter), Rob Meijers, Ronnie van de Wouwer, Guido ‘Graat’ Bouwens, Roel Eijssen, Rik Mevis, Jos Ophelders, Ray Peters.

En hoe het seizoen 02-/03 sportief is afgelopen? Dat kunnen je de hoofdrolspelers vast wel vertellen. Kunnen ze je ook vertellen wie er naast Pascal Janssen zit?

Laat Remy Verhoeven iemand een belletje rinkelen?