VV Hebes 1 – VV Spaubeek 1 | 4 – 2

·

·

, ,

| Omgekeerd, deel 2

Vandaag staat in Beegden de thuiswedstrijd tegen Hebes op het programma. Een ploeg waar ik graag tegen speel (vanaf de bank). Voor mij zijn dit namelijk twee gelijkwaardige ploegen waar wij steeds sportieve wedstrijden tegen spelen. Een ploeg die in elk geval thuis sterker oogt dan in uitwedstrijden.

Ik heb geen goede administratie bijgehouden, maar vandaag zijn er in elk geval één, Alae Bouchiba, maar zelfs mogelijk twee, Colin Bos, debutanten in onze selectie. Een aantal vaste krachten is vandaag niet inzetbaar. Tel daarbij op dat er een aantal spelers niet helemaal okselfris zijn en dan weet je dat het weer puzzelen wordt voor Mike en Marco.

Ik ben geen rekenwonder, maar volgens iedereen waarmee ik praat hoeven wij geen rekening te houden met een eventuele nacompetitie voor degradatie. Er zijn zelfs nog kansen voor een periode. Wij zouden dus vrijuit kunnen spelen. Ik weet zeker dat onze mannen er alles aan zullen doen om de punten mee te nemen naar Spaubeek. Positief is dat er geen obstakels zijn op de route naar Beegden.

De mannen maken het moeilijk om een positief verhaal op papier te zetten. Oké dan maar: het weer was goed, er was misschien iets teveel wind.

Ik val in herhaling, ook vandaag was de eerste kans voor de VVS. Daarna zorgt slap verdedigen voor de eerste treffer. Een gemakkelijk gegeven strafschop zorgt voor de tweede en eenzelfde debacle als vorige week tekende zich af. Toch richten wij ons op en vanaf de achterlijn cirkelde Brommer de bal bij de verre paal in de goal. Plots waren er kansen voor een resultaat.

Echter binnen vijf minuten stond er een speler van Hebes volledig vrij in ons strafschopgebied en de 3 tegen 1 kwam op het scorebord, dit was ook de ruststand.

Na de rust de specialiteit van onze capo. Hij scoorde perfect middels een vrije trap. 3 – 2 en er kwam weer enig geloof in de ploeg. Toch was het de thuisploeg die voor een vierde treffer zorgde en zo de wedstrijd besliste. Eerlijk is eerlijk, de thuisploeg liet duidelijk merken dat zij de punten harder nodig hadden dan wij. Zij ging vaak met meer overtuiging de duels aan dan wij.

Als er al enige kritiek op de man in het zwart mag, dan is het dat wij dit seizoen wel eens een betere hebben gehad.

Verder kom ik tot de conclusie dat wij toch nog een paar punten nodig hebben om helemaal verzekerd te zijn van nog een seizoen 3e klasse, maar ik ben ervan overtuigd dat die punten er nog komen. Nu een weekje pauze en dan begint de finale reeks; thuis tegen Weert, uit naar DVO en als afsluiting thuis tegen Geleen-Zuid.

Kop op Spaubeek!