Pieken en dalen

·

·

,

Als je dit seizoen verrast wilt worden, dan vallen wedstrijden van VV Spaubeek aan te raden. Want welke uitslag er na 90 minuten op het scorebord staat, dat valt onmogelijk te voorspellen.

Afgelopen zondag stond het uitduel tegen slotlicht SVH ’39 op het programma en dat duel startte al vals.

Als spelers en supporters denken Herkenbosch via de A2 te bereiken, dan raken ze ter hoogte van knooppunt Kerensheide al behoorlijk gefrustreerd. De autosnelweg tussen afrit Stein en afrit Urmond is afgesloten en omrijden is het devies.

Het lukt niet iedereen om ruim op tijd Sportpark ‘De Schoolkamp’ te bereiken. Het noopt scheidsrechter Frank Benneker het duel met 15 minuten uit te stellen. Maar het maakt voor de thuisploeg geen verschil want, zoals de voorbeschouwing al suggereerde, vecht SVH ’39 voor haar laatste kans.

Vóór het duel is er nog weinig aan de hand

En dat blijkt. Aan de rust is het 3-0, het wordt 5-0 en Dennis Hendrix redt tussendoor de Spaubeekse eer, waarna het scorebord 7-1 aangeeft na affluiten. Demasqué. Maar ook niet meer dan dat.

Halverwege was er al geen redden meer aan

Want alleen door een foutje in de achterhoede wist koploper RKSV Merefeldia met 4-2 te winnen van ons eerste elftal en een week later werd SV Budel met champagnevoetbal ondersteboven gespeeld. Iets wat DVO ook al overkwam in Spaubeek.

VV DVO werd compleet dronken gespeeld

Winst bij SVH ’39 had VV Spaubeek een vliegende start gegeven in de 3e periode, maar er is geen man overboord – er zijn nog voldoende wedstrijd om het laken naar ons toe te trekken.

Dat kan vanmiddag al. Officieel spelen we een thuisduel tegen VV Hebes, maar het uitduel van begin december werd vanwege extreme regelval op ons eigen sportcomplex afgewerkt. En niet zonder succes, want door doelpunten van Dennis Hendrix en Erik Meijers bleven de punten in Spaubeek, al had dat wel gemogen met iets flitsender voetbal.

Afgelopen seizoen won VV Spaubeek met 3-0 van dezelfde tegenstander en werd in Dagblad de Limburger juist geroemd vanwege de volwassen en zakelijke overwinning. Wanneer doe je het goed?

Met afgelopen weekend in het achterhoofd zal de selectie één en ander willen rechtzetten en telt alleen het resultaat. Dat moet gebeuren op een keurig aangeharkt natuurveld, want deze keer gooien de Weergoden geen roet in het eten.

De thuisploeg zal erop gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten en meer afstand te nemen van de onderste plaatsen. VV Hebes bezet momenteel een veilige negende plaats en de marge naar RKSV Olympia Schinveld is vier punten, maar dat geeft trainer Lars Peeters ongetwijfeld te weinig comfort.

In tegenstelling tot VV Spaubeek kenden de Midden-Limburgers een prima weekend door van de reeds gememoreerde Olympiërs te winnen en een kloof(je) te slaan.

VV Spaubeek heeft al enige malen de kans gekregen om ook een kloofje te slaan (op Sportclub Irene), maar dat wilt maar niet lukken. Misschien lukt dat vanmiddag wel, door het ‘thuisduel’ bij VV Hebes te winnen.

Over twee weken viert VV Hebes haar eeuwfeest en zal dat kost wat kost in de 3e Klasse willen vieren. Onze selectie is dus gewaarschuwd voor een op en top gemotiveerde tegenstander!