RKSV De Ster 4 – VV Spaubeek 5 | 2 – 3

| De aanhouder wint (of toch niet?)

Na vier nederlagen op rij, ja u leest het goed, maar liefst vier(!) voor VV Spaubeek 5, was het gisteren tijd om weer eens de drie punten te pakken. We mochten aantreden in Stein, tegen RKSV De Ster 4. Waar de ochtend in Stein begon op het veld met Bambinovoetbal, de sterren van morgen, waren wij de volgende die het strijdtoneel mochten betreden.

Nog altijd heeft VV Spaubeek 5 te maken met een aantal blessures, waardoor we ook ietwat met een gehavende selectie mogen aantreden met een selectie die uit 13 spelers bestaat.

Laat ik één ding vooropstellen: dit is zeker geen excuses om een wedstrijd mee in te gaan, het speelt alleen parten op het moment dat we tijdens de wedstrijd te maken krijgen met blessures. Laten we hopen dat dit tijdens de wedstrijd niet het geval zal zijn!

Voordat wij in Stein het veld mogen betreden, vond er Bambinovoetbal plaats, daar waar de helden van morgen worden klaargestoomd voor een droom als wellicht profvoetballer.

Na een korte en snelle warming-up beginnen wij aan de wedstrijd. Wellicht met een startopstelling die bij sommige spelers de wenkbrauwen doet fronsen. De verrassing is niet te vinden op doel, want dat wordt wederom verdedigt door onze Sander.

Onze multifunctionele Rick Brands is vandaag na drie wedstrijden achterin te hebben moeten vertoeven, terug te vinden in de spits. De plek van Rick wordt vandaag ingenomen door Max, die op doktersadvies eigenlijk niet mag voetballen maar met een ingepakte hand de strijd aangaat.

Max wordt centraal achterin vergezeld door Joeri en verder wordt de verdediging gevormd door Remco en Lars op de backposities.

Centraal op het middenveld is ‘De Tandem van VVS 5’ te vinden; Pip en Niek die bijna het hele seizoen op 6 en 10 vertoeven staan daar tegen De Ster ook. Op de ‘half posities’ wordt het middenveld gecomplementeerd door Dylan en Ties. De voorhoede wordt gevormd door het vertrouwde spitsenduo, Rick en Fabian. Weten de aanvalsleiders vandaag na lange tijd weer het doel te vinden?

Na een snelle en korte warming-up gaan we de strijd aan. In het eerste gedeelde van de eerste helft wordt de bal veelvuldig rondgespeeld van achteruit en worden de ruimtes gezocht via Dylan en Ties.

Dit leidt tot kansen, maar helaas nog niet tot uitgespeelde kansen voor ons. Het is dan ook De Ster die het doel weet te vinden met direct hun eerste kans van de wedstrijd. Na een aanval die meermaals wordt afgeslagen door VV Spaubeek, belandt de bal via een heuse scrimmage in de voeten van een speler van De Ster, die drie meter voor het doel de bal in het net weet te schuiven, 1-0 op het scorebord.

In het resterende deel van de eerste helft moeten we dus flink aan de bak om de achterstand recht te zetten. Dit lukt helaas niet meer in het resterende deel van de eerste helft. We creëren veelvuldig kansen vóór de 1-0, maar weten niet voldoende af te drukken en daarom is 1-0 ook de ruststand.

In de rust wordt de mannen gemaand om vooral rustig te blijven en op de voet(en) door te gaan zoals we dat ook in het eerste deel van de wedstrijd hebben laten zien. De bal het werk laten doen, vanuit achteruit opbouwen en tussen de linies gebruik gaan maken van de ruimtes die worden gecreëerd.

Dat klinkt als een hele mond vol, maar zeker voor VV Spaubeek 5 niet onmogelijk! In de rust wordt nog getwijfeld tussen enkele omzettingen, maar uiteindelijk wordt besloten om dit niet te doen en af te wachten en vol door te gaan zoals in de eerste helft!

Na rust wordt direct duidelijk dat we naar Stein zijn afgereisd met één doel: drie punten in de tas mee naar Spaubeek. Maar hoe groot zou die tas voor Spaubeek zijn?

Binnen maar liefst 15 minuten scoren we driemaal!

Onze topscorer, Rick Brands, scoort de 1-1 na een goed uitgespeelde kans die uiteindelijk in de voeten van Rick belandt. Rick zet zo zijn doelpuntentotaal op 13 deze competitie. Is dit het enige doelpunt vandaag?

Vervolgens komen we op voorsprong via Pip, en ik durf wel te zeggen de meest scorende centrale middenvelder van Spaubeek. Inclusief drie goals in de beker heeft Pip dit seizoen al 12 doelpunten gescoord!). Pip scoort de 1-2 op weergaloze wijze. Het is één van de mooiste acties die dit seizoen tot een doelpunt mag leiden naar mijn mening, want Pip krijgt aan de rechterzijde van het veld de bal en weet maar liefst vijf spelers van De Ster uit te spelen. En als het er meer zijn geweest, dan kan dat ook best kloppen. Nadat hij een half elftal op het verkeerde been heeft gezet weet hij ook de keeper op het verkeerde been te zetten!

Na de 1-2 volgt dan ook snel de 1-3. Het is Joeri die weet te scoren nadat de bal in zijn voeten belandt in het zestienmeter gebied, besluit Joeri direct uit te halen en dat hoeven we hem geen twee keer te zeggen, 1-3 wordt de tussenstand.

Een compliment richting Joeri, want ik krijg zelf af en toe de zenuwen doordat Joeri vaak met hulp van Remco combinaties vanuit achteruit weet op te zetten, die tot verre dieptes op het veld leiden. Maar voor beiden een compliment en het is natuurlijk goed gegaan (meestal).

Joeri heeft ook een welbekende uitspraak ‘de driedubbele zes’ en hij laat dan ook zien dat hij zijn eigen woorden meer dan waard was en wat die ‘driedubbele zes’ precies betekent, komt dat zien bij één van onze volgende wedstrijden!

1-3 is de tussenstand en wat doen wij na het scoren van drie doelpunten? Vrolijk verdergaan, maar helaas weet De Ster via een corner de 2-3 te maken. Al moet ik ook eerlijk bekennen dat ondergetekende niet geheel vrijuit gaat want ik weet de bal onvoldoende weg te werken en de speler van De Ster zodoende van scoren af te houden.

Is dit de aansluitingstreffer die De Ster hoop geeft? Valse hoop is het antwoord want wij laten ons niet uit het veld slaan en gaan vol verder op zoek naar een volgend doelpunt.

Het laatste kwartier (dat wordt af en toe wel een ‘Steins kwartiertje’) weten de manschappen uit Stein VV Spaubeek dusdanig onder druk te zetten en via de zijkanten gebruik te maken van de snelheid. VV Spaubeek weet dit allemaal af te slaan en scoort zelfs in de slotseconden nog 2-4, wederom via onze topscorer. Helaas constateert de assistent-scheidsrechter buitenspel en wat volgt? Het eindsignaal van de leidsman vandaag, met 2-3 als eindstand.

Hulde voor de 11 mannen die vandaag op het veld letterlijk en figuurlijk hebben gestreden voor iedere kunstgraskorrel, de mannen die helaas door de tussenstand in de wedstrijd op de bank bleven want ja, jullie doen er zeker ook toe. Maar ook de staf en de geblesseerden (en spelersvrouwen) die ons in Stein naar de overwinning schreeuwden vanaf de zijkant!

Velen dachten dat wij wellicht in de eerste seizoenshelft een eendagsvlieg waren, maar wij hebben laten zien (en al zeg ik zelf) dat wij zeker geen eendagsvlieg zijn en als we er met zijn allen vol voor blijven gaan dan kunnen we dit seizoen op een leuke wijze afsluiten!

Wat nu? Twee weken welverdiende rust en een teamuitje. Op 12 mei spelen wij opnieuw en wel thuis tegen SV Hulsberg 3.