In memoriam: Piet Diederen

·

·

Vanochtend bereikte ons het bericht dat Piet Diederen op 81-jarige leeftijd is overleden. Piet, in de volkmond ook wel ‘Piet de Bekker’ genoemd, is sinds zijn verhuizing van Meers naar Spaubeek shirtsponsor van diverse elftallen binnen onze vereniging. Hij stopt pas als sponsor als hij zijn bakkerszaak overdoet aan de familie Van den Bongard.

In de 80’er jaren is het gemeengoed een elftalfoto te maken bij de shirtsponsor

Iedereen heeft wel eens een witte vlaaidoos met ‘Diederen’ (in donkerbruine letters) erop in zijn of haar handen gehad en gesmuld van Piets brood- en fijne banketwaren. Bakkerij Diederen, een begrip in Spaubeek en omstreken.

In het verleden gebeurde het nogal eens dat tenues doorschoven van ons eerste elftal naar lagere elftallen, waardoor ontelbare leden ooit in een shirt hebben gevoetbald met Bakkerij Diederen als shirtsponsor.

Ook de lagere elftallen kunnen rekenen op Piet

Het seizoen 97/98 is ongetwijfeld één van de meest succesvolle seizoenen qua sponsoring als ons derde elftal alle competitiewedstrijden winnend afsluit – 20 wedstrijden, 60 punten! Een unieke prestatie die niet vaak wordt geëvenaard.

Na het neerzetten van een dergelijke prestatie was Piet de eerste om het kampioensteam te fêteren.

Maar niet alleen de voetbalvereniging kon op Piet rekenen. Hij was een persoon die middenin de Spaubeekse samenleving stond.

Zo droeg Piet ook CV De Kwakkerte jarenlang een warm hart toe en was hij achter de schermen één van de personen die ‘De Blauw Sjuut’ naar Spaubeek haalde. Een traditie waaraan nog altijd vele ‘Kwakkerte’ plezier beleven.

We wensen de nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Bestuur en leden VV Spaubeek