Vechten voor de laatste kans

·

·

,

Vanmiddag staat het uitduel tegen SVH ’39 op het programma. Het is de derde van het kwartet wedstrijden voordat er een week rust wordt ingelast vanwege een beker- en inhaalprogramma.

En anders dan de stand op de ranglijst vermoedt wordt het geen eenvoudige opdracht. De gastheren uit Herkenbosch strijden al bijna het gehele seizoen tegen degradatie en hopen zichzelf terug te vinden in de nacompetitie als het seizoen is afgelopen.

Als SVH ’39 in het seizoen 22/23 haar opwachting maakt in de 3e Klasse A geeft secretaris Mylène Janssen tijdens haar bezoek aan ons sportcomplex al aan dat, gezien de krappe selectie waarover haar club beschikt, handhaving een uitstekende prestatie zou zijn.

Tijdens de seizoensouverture sprokkelen de Rood-Witten een puntje en gaan daar het hele seizoen mee door. Daar waar ons eerste elftal gevoelsmatig te snel tevreden is met een 2-2 gelijkspel tegen de promovendus, viert SVH ’39 het gelijkspel als een overwinning.

Het goede gevoel dat de bezoekers uit Spaubeek meenemen raken ze niet meer kwijt. Ze scoren liefst 61 doelpunten (evenveel als VV Spaubeek) en eindigen op een keurige zesde plek in de rangschikking. Een degradatiespook? Dat is voorbij Herkenbosch gereden en heeft haar tenten opgeslagen op Sportpark de Wijher van SVC 2000, waar het nog immer niet is vertrokken.

Met twee dichte deuren krijg je het degradatiespook niet verjaagd

Maar het huidige seizoen lijkt alles anders op Sportpark ‘De Schoolkamp’. Op de openingsdag wordt weliswaar gewonnen van Sportclub Irene met 4-1, maar daarna worden amper nog punten behaald.

Maar ook ons eerste elftal start stroef waardoor het thuisduel tegen SVH ’39 in het teken staat van een stap richting middenmoot of geconfronteerd worden (net als SVH ’39) met degradatiezorgen.

Het wordt een stap richting middenmoot, want mede dankzij een hattrick van Dennis Hendrix worden de Rood-Witten teruggestuurd naar ‘Hirkebosj’ met een 5-1 nederlaag.

Dennis Hendrix heeft weer toegeslagen!

Trainer Rik Reijners heeft reden tot klagen, want door enkele blessuregevallen kan hij maar niet over een volledig fitte selectie beschikken. Desondanks gooit zijn elftal de handdoek niet in de ring en ziet kansen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Recent werd met fris en energiek voetbal FC Maasgouw met 0-3 verslagen en keek koploper RKSV Merefeldia na 90 minuten tegen een 2-1 achterstand aan. Dat de koploper er desondanks met drie punten vandoor gaat (door twee doelpunten in blessuretijd) zal het gemoed van de spelers geen goed doen, maar met meer geluk had SVH ’39 nu tussen beide Geleense verenigingen gestaan.

Volgende week spelen de Rood-Witten tegen MMC Weert en twee overwinningen laten SVH ’39 misschien wel over MMC Weert heen wippen, dus er is nog voldoende om voor te voetballen. Zeker omdat ze ook nog FC Geleen Zuid treffen in de eindfase van de competitie.

Voor het elftal van trainer Mike Zwartjes is het zaak zich niet te veel af te laten leiden door de degradatiestrijd die de tegenstander van vanmiddag voert. Na het ongelukkige verlies bij RKSV Merefeldia werd afgelopen week SV Budel in een spannend duel zonder punten teruggestuurd naar Noord-Brabant.

Aha, dus dáárom is Erik Meijers zo ‘on fire’!

Twee doelpunten van Erik Meijers volstaan om een 2-1 overwinning te boeken op de nummer twee in de stand en een sprongetje te maken in de periodestand. VV DVO leidt voorlopig de dans en Sportclub Irene beschikt over een beter doelsaldo, maar met tegenstanders in het verschiet die lager op de ranglijst staan gaat het uitduel bij DVO mogelijk als scherprechter dienen.

Maar zo ver is het nog lang niet. Dromen mag, maar laten we wedstrijd per wedstrijd kijken hoe ver ons eerste elftal nog kan komen dit seizoen.

Afgelopen week stond SVH ’39 met 0-2 achter tegen VV Hebes, maar knokte zich terug in de wedstrijd en boog door twee rake vrije trappen de achterstand om naar een 2-2 gelijkspel.

De selectie is gewaarschuwd voor het ietwat opportunistische spel van de thuisploeg. Afgelopen seizoen wist ons eerste elftal met 1-2 te winnen in Herkenbosch en waarom zou dat vanmiddag niet kunnen?

Het duel staat onder leiding van arbiter Frank Benneker en wordt vanuit Spaubeekse zijde door Vincent Cordeweners geassisteerd.