Wisselende resultaten jeugdelftallen

Het is zaterdagochtend en dan nemen traditioneel de jongste jeugdelftallen ons sportcomplex in bezit. Zo ook vandaag. En dat het KNMI onbestendig weer heeft voorspeld, daaraan hebben onze jeugdspelers geen boodschap. Goed ingepakt staat iedereen aan de aftrap!

Het is al vroeg als onze JO8-1 start met de voorbereiding op het thuisduel met RKUVC JO8-2. Klokslag 09.30 uur start hun wedstrijd en die kan eigenlijk niet slechter beginnen. Met misschien nog wat slaap in de ogen kijken de spelers meteen al tegen een 0-1 achterstand aan.

Het is soms lastig om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven

Het is een klap die het team niet meer te boven komt. Want alhoewel er een paar keer wordt gescoord is de opponent uit Ulestraten te sterk. En dat is wennen, want de afgelopen tijd heeft het JO8-team louter overwinningen geboekt. Maar een zeperd, dat hoort er ook soms bij.

Er moet al heel snel opnieuw worden afgetrapt

Na vier kwarten worden strafschoppen genomen en begint de wedstrijd gewoon opnieuw. De strafschopnemers en doelmannen worden hartstochtelijk aangemoedigd en elk doelpunt en elke redding wordt uitbundig gevierd.

Wedstrijd verloren, maar tóch wordt er flink gejuicht!

Na de JO8-1 is het tijd voor onze JO10-1. Zij nemen het op tegen de buren van FC Geleen Zuid. Na een aarzelend begin scoren de aanvallers het ene na het andere doelpunt en speelt de Rood-Zwarte JO10-3 al gauw een kansloze wedstrijd.

Sommige spelers hoef je alleen maar de bal te geven

De jongste jeugdelftallen spelen op een speelveld met aangepaste afmetingen waardoor er aan de andere kant van ons kunstgrasveld nóg een wedstrijd gespeeld kan worden.

Daar neemt onze JO12-1 het op tegen de JO12-1 van VV Zwentibold. De gasten uit het ‘Land van Swentibold’ nemen de leiding, maar al snel hangen de bordjes weer gelijk.

Doelpuntenmaker Bem van der Kamp neemt de felicitaties in ontvangst

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, want na een Spaubeekse voorsprong komen de gasten weer langszij. In het vervolg van het duel wordt VV Zwentibold flink onder druk gezet, maar de doelvrouw is uit het juiste hout gesneden en keept een prima wedstrijd.

Deze jongedame passeer je niet zomaar

Een tussensprint van de thuisploeg is VV Zwentibold er uiteindelijk teveel aan waardoor er na een uur voetballen 5-3 op het scorebord staat.

Keith Zelis vliegt voorbij zijn tegenstander!

Binnen het pupillenvoetbal wordt pas vanaf de JO12 een stand opgemaakt. Na twee gespeelde wedstrijden in de 4e fase heeft het team van Michael Verdonschot, Harold Puts, Jeroen Puijnen en Max van den Bongard één duel gewonnen en één verloren. Aanstaande dinsdagavond komt daarin verandering als ze het opnemen tegen FC Geleen Zuid.

De Geleendenaren wonnen vanochtend hun duel tegen De Ster JO12-2 met ruime cijfers waardoor er voor de heren een mooie uitdaging in het verschiet ligt!