VV Spaubeek 5 – OVCS 4 | 0 – 3

| Het staal wordt in de wind gehard

Vandaag mogen we met VV Spaubeek 5 de strijd aangaan met OVCS 4. Na drie nederlagen op rij is het vandaag zaak om het tij te keren en ‘weer eens’ een overwinning te boeken.

Met een sterke maar toch enigszins krappe selectie (we worden nog altijd geplaagd door blessures) is er een sterke basis gelegd voor de wedstrijd vandaag. De weersgoden zijn ons ook goed gezind vandaag, dus op papier prima omstandigheden.

We beginnen de wedstrijd ietwat onwennig en ongelukkig. Iedere tweede bal is voor OVCS, driehoekjes worden door ons niet gemaakt en kansen zijn er voor OVCS. Heuse scrimmages zorgden voor gevaar in het Spaubeekse doelgebied, maar door sterk verdedigend optreden door de Spaubeekse verdediging onder leiding van Rick Brands wordt een doelpunt voorkomen. Een reactie vanuit Spaubeek kan hierop niet uitblijven natuurlijk…

Noem het een wake-up call, de vele kansen van OVCS. We komen eindelijk los en vinden de ruimtes via de zijkanten. Dit leidt tot uitgespeelde kansen voor Dylan & Ties, echter blijft een doelpunt voor VV Spaubeek nog uit. In het resterende deel van de eerste helft gaat het op en neer en uiteindelijk volgt het rustsignaal van de leidsman.

In de rust wordt de manschappen duidelijk gemaakt dat we de lijn zoals we die in het tweede deel van de eerste helft hadden ingezet, door te zetten. En wel, vanaf de eerste minuut in de tweede helft. Daarnaast wordt ook duidelijk dat iedereen vuile meters moet maken om de wedstrijd naar onze hand te zetten en ruimtes te zoeken om kansen te creëren.

De rust wordt verder overspoeld met een heuse vitamineboost en wel een fruithapje, in de hoop dat dit nét voor extra energie zorgt in de tweede helft.

In de tweede helft wordt duidelijk dat het aan inzet vandaag echt niet ontbreekt, met z’n allen vechten we voor iedere meter op het toch nog altijd te lange grasveld.

Maar OVCS trekt aan het langste eind in het begin van de eerste helft. Via een heus zondagsschot komen de rood-zwarthemden uit Sittard op voorsprong.

We blijven er met z’n allen voor gaan maar in het vervolg is het OVCS die nog tweemaal weet te scoren in de tweede helft. Wij maken onze kansen in de tweede helft niet af en een aantal kansen zijn op papier toch meer dan doelpunten…

De wedstrijd wordt dus helaas verloren met 0-3 en OVCS neemt de punten mee terug naar Sittard.

Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat we nu met vier nederlagen op rij bezig zijn aan een slechte serie. Kunnen we het tij keren met VV Spaubeek 5?

Zeker weten, als we goed reflecteren en iedereen vooral naar zichzelf blijft kijken, dan komt het lek boven.

Aankomende week goed trainen, de nadruk leggen op enkele aandachtspunten, zelfvertrouwen verstevigen en met een uitgebalanceerde selectie toewerken naar de volgende wedstrijd, uit tegen De Ster. Dan leggen we een sterke basis voor aankomende zondag!

Kop op, rug recht en ervoor gaan met z’n allen!