VV Spaubeek 1 – SV Budel 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| Pizza calzone!

Vandaag staat de wedstrijd tegen de nummer twee op het programma, maar eerst even kijken naar de mannen en vrouwen die de Amstel Gold Race rijden. Nadat Mike duidelijk had laten blijken niet blij te zijn met de trainingsopkomst, was deze in de afgelopen week duidelijk beter. Het viel mij trouwens op dat er tijdens de training veel gelachen werd en dat is altijd een goed teken.

Nadat er eerst vrijdagavond nog een druk bezochte voetbalquiz in de kantine gehouden werd, de winnaars zijn mij niet bekend, kon de focus vol op Budel gericht worden. Kunnen wij het niveau van vorige week aan, dan zie ik duidelijk kansen tegen de veel scorende ploeg uit Brabant. Het belooft in elk geval perfect voetbalweer te worden en wie weet wordt er ook nog iemand van de VVS sjötteköning (na de wedstrijd natuurlijk). Misschien is onze eigen ‘sjötteköning’ Erik, a.k.a. De Brommer, Meijers wel weer succesvol?

Doelman Luuk Smolenaars haalt halsbrekende toeren uit

Voor de eerste keer sinds jaren heb ik de titel van mijn stukje gewijzigd. Onze Brommer is niet alleen met recht onze schutterskoning, in hem schuilt ook een heerlijke smartlappenzanger.

Het was een heerlijke wedstrijd van twee ploegen die ervoor wilden gaan. Ik denk dat Budel misschien wel de best voetballende ploeg in onze klasse is. Toch waren wij het die het eerste doelpunt scoorden. Dennis H. verrichte een wederdienst, nu was hij het die een oog had voor zijn medeaanvaller. Zijn pass was perfect op maat voor onze Brommer. Vlak voor rust kende de goed fluitende scheids Budel een strafschop toe en Manuel was kansloos. 1 tegen 1 was de ruststand.

Ook Manuel de Bruijn heeft puike reddingen in huis!

In de tweede helft waren wij veelvuldig aangewezen op verdedigen en dat deden wij met verve. Toch waren wij ook gevaarlijk. Zo zag Bram dat de keeper van Budel vaak ver voor zijn doel stond. Met een schot vanaf de middellijn dwong hij die keeper tot een geweldige redding. Ook Manuel had trouwens een aantal sublieme reddingen in petto.

Brommer had goed opgelet en met nog zo’n tien minuten te spelen zag hij dat de Budelse keeper weer ver voor zijn goal stond en hij was wel doeltreffend. Vlak voor het einde van de bloedstollende pot floot de scheids weer voor een strafschop voor Budel, maar na een gesprekje met onze Vincent draaide hij die beslissing terug. Wij kropen dus door het oog van de naald. Drie heerlijke punten in de pocket en misschien wel twee punten teveel, maar wie maalt daarom?

Erik Meijers is lastig af te stoppen

Na de wedstrijd werd Brommer onze man van de match en trakteerde hij ons op een heerlijk nummertje over een pizza. Mike was blij met de punten en gaf aan dat wij nu weer een rol spelen in de derde periode en niets is zo leuk als ergens voor te spelen. Nu volgen twee uitwedstrijden. De finish komt in zicht.