Opnieuw een lastige klus

·

·

,

Afgelopen zondag waren de druiven zuur voor trainer Mike Zwartjes, zijn stafleden en de spelers van ons eerste elftal. Tijdens een flauwe eerste helft komt RKSV Merefeldia middels een vermeende buitenspelgoal via Glenn Versluis aan een 1-0 voorsprong, maar na de hervatting draait VV Spaubeek de rollen razendsnel om.

Assistent-scheidsrechter Vincent Cordeweners weet het zeker: buitenspel!

Allereerst trapt kapitein Sean Cobben een vrije trap achter de Nederweerter doelman en enkele minuten later is VV Spaubeeks topscorer Erik Meijers niet zelfzuchtig en stelt Dennis Hendrix in staat zijn doelpuntentotaal op te vijzelen. En de 1-2 tussenstand is eigenlijk niet eens onverdiend.

RKSV Merefeldia-doelman Pim Feijen ziet de bui al hangen

De thuisploeg loopt lang achter de feiten aan maar komt nog op 2-2. Daarmee lijken beide ploegen genoegen te nemen. En een gelijkspel bij de koploper, dat is voor VV Spaubeek natuurlijk een prima resultaat.

Maar ineens, in de slotminuten. Een onachtzaamheid in de Spaubeekse defensie. Aaron Bastiaans neemt het cadeautje aan, pakt het uit en scoort in blessuretijd nogmaals. 4-2. En daarmee berooft de jonge Merefeldia-aanvaller de Spaubeekse voetballers van de illusie de koploper twee punten af te snoepen.

Nog één doelpunt en Sean Cobben heeft Fabian Janssen achterhaald op de topscorerslijst

Het goede nieuws is dat er 85 minuten eigenlijk weinig aan de hand was en ons eerste elftal haar voet naast die van het ongenaakbare RKSV Merefeldia zette. Maar juist die laatste paar minuten… Enfin, daarom sta je ongetwijfeld bovenaan.

Vanmiddag krijgen de Geel-Zwarten de kans wél een resultaat te halen tegen die andere topploeg uit de 3e Klasse B: SV Budel. De Brabanders zijn de enige ploeg die dit seizoen nog enigszins in het spoor van de koploper blijft en dat is een knappe prestatie. Zeker als je je bedenkt dat SV Budel afgelopen seizoen nog in de 4e Klasse E speelde.

Dylan Drent kon in Nederweert niet scoren, maar het is weer tijd voor een doelpunt!

En eigenlijk is promotie opnieuw de ambitie van ‘De Oranjehemden’. Want de 26-jarige Koen Vos is niet voor niks vanuit de Verenigde Staten teruggekeerd naar Budel. De middenvelder speelde overzees voor diverse universiteitsteams, maar besluit na zes enerverende seizoen terug te keren naar Brabant.

Dat Vos van grote waarde is voor de Brabanders lijkt evident (met 14 doelpunten voert hij de Budelse topscorerslijst aan), want na één seizoen SV Budel wisselt hij alweer naar USV Hercules. De derdedivisionist is in haar zoektocht naar versterkingen bij Vos uitgekomen en mijmert ongetwijfeld over een nieuw bekersprookje.

Kan Rob Terwint het elftal weer bij de hand nemen?

Luc Nouwen is er ook weer bij. De aanvaller stond een hele tijd aan de kant, maar maakte recent zijn heropwachting in het elftal van trainer Erik van Rooij en scoorde afgelopen zondag een hattrick. Net als Vos keerde Nouwen afgelopen terug naar de club waar hij groot is geworden, maar trekt de deur na één seizoen ook alweer achter zich dicht. Hij speelt volgend seizoen bij het Belgische KFC Hamont 99. Maar deze twee vertrekkers zijn er ongetwijfeld op gebrand om SV Budel in de 2e Klasse achter te laten.

En dat is meteen een mooie uitdaging voor Mike Zwartjes en zijn mannen. Want na het verlies in in Nederweert wilt de ploeg weer aanknopen bij de eerdere resultaten waarbij werd gewonnen van RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie (2-3) en FC Maasgouw (3-1).

Het is niet zeker of doelman Manuel de Bruijn van de partij is. De doelman viel afgelopen zondag geblesseerd uit en werd vervangen door Timo Hermsen, die daardoor zijn debuut mocht maken in VV Spaubeek 1.

Timo Hermsen duikt onverschrokken op de bal

Als het vanmiddag lukt om SV Budel van winst af te houden, dan heeft ons eerste elftal meteen een primeur te pakken. Want niet eerder werd aan een thuisduel tegen SV Budel een punt overgehouden. Tijdens het seizoen 16/17 speelde VV Spaubeek een laatste keer tegen de ‘Oranjehemden’ en toen werd het 0-1. Het Spaubeekse doelpunt wordt die middag gescoord door Mitch Dullens.

Mitch Dullens, hier in actie tegen FC Geleen Zuid, is trefzeker tegen SV Budel

Het vertrouwen bij beide elftallen zal groot zijn. Van de afgelopen vijf wedstrijden wonnen de Brabanders er vier en speelden tussendoor gelijk bij RKSV Merefeldia. Maar ook ons eerste elftal is aan een goede reeks bezig. De zondagmiddag heeft ongetwijfeld een spannende wedstrijd voor iedereen in petto.

De wedstrijdleiding is in handen van scheidsrechter James Jozefzoon en er wordt gevoetbald met een door Fysio Terwint en Veteranen VV Spaubeek geschonken wedstrijdbal.

We wensen iedereen een aangename wedstrijd toe!