RKASV 4 – VV Spaubeek 5 | 6 – 0

| Er is geen kruid gewassen tegen RKASV

Op een doordeweekse dinsdagavond mogen we met VV Spaubeek 5 afreizen naar onze provinciehoofdstad, Maastricht. We mogen vanavond aantreden tegen de koploper in onze competitie, RKASV 4. Een team dat 16 wedstrijden gespeeld heeft en ze alle 16 winnend heeft afgesloten.

Vol goede moed, een uitgebalanceerde selectie en een brok energie gaan we de strijd aan. In de wedstrijdbespreking wordt de manschappen verzekerd vandaag van eigen kracht uit te gaan, de duels aangaan en net die extra inzet tonen die in een wedstrijd als vandaag nodig is.

Het begin van de wedstrijd is niet heel denderend; beide ploegen zoeken naar een manier om elkaar uit de tent te lokken en te kijken waar de ruimte ligt op het veld.

Tot het moment dat de spits van RKASV wordt weggestuurd en via noem het een geluk, voor de goal komt: 1-0 op het scorebord. Helaas vallen binnen een tijdsbestek van 10 minuten de volgende twee doelpunten voor RKASV, 3-0 met nog 10 minuten op de klok.

Vanuit de bank wordt er een omzetting verricht in de hoop meer vastigheid en stabiliteit op het middenveld en in de achterhoede te krijgen. Echter het volgende moment valt een doelpunt en wel aan Maastrichtse zijde, 4-0. Even later volgt eindelijk het rustsignaal.

In de rust wordt besloten om in een ander systeem verder te gaan en om achterin alles dicht te houden in de hoop meer grip voorin te krijgen op de stugge verdediging van RKASV. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt dat we RKASV niet zo verder moeten laten gaan met het scoren van doelpunten.

Na rust wordt duidelijk dat de verandering van systeem en enkele frisse wissels daadwerkelijk voor verandering zorgen aan Spaubeekse zijde. De bal wordt rondgespeeld, er driehoekjes gemaakt en ruimte wordt gevonden. Deze facetten leiden tot kansen, maar helaas nog niet tot doelpunten. RKASV is inmiddels via een gemakkelijk gegeven vrije trap die bijna door vier man werd genomen, op een 5-0 voorsprong gekomen.

We blijven ook na de 5-0 gewoon doorvoetballen en creëren hier en daar nog enkele kansen. Echter voltooit een speler van RKASV die zijn hattrick vanavond. Ik heb me laten vertellen dat deze speler inmiddels 30+ doelpunten heeft gescoord. Deze laatste goal is ook de eindstand: 6-0 in het voordeel van RKASV.

6-0 klinkt als een groot verlies, en dat is het ook, maar het is zeker niet te vergelijken met de wedstrijd van afgelopen zondag: Feyenoord – Ajax. RKASV was weliswaar beter, maar 6-0 is iets te overdreven.

Je kunt je natuurlijk ook afvragen of RKASV niet in een klasse hoger thuishoort, aangezien ze vorig jaar ook al kampioen zijn geworden in de 6e Klasse en toen ook bijna alle wedstrijden overtuigend wonnen. Maar goed dat is niet aan mij en ons om daar over te oordelen.

Wij moeten de focus weerleggen naar onze volgende wedstrijd, aankomende zondag thuis tegen OVCS 4. Kop omhoog en de tweede helft van vanavond vasthouden.

De volgers van ons 5e elftal denken misschien: ‘Wat is er toch aan de hand met VV Spaubeek 5? Drie wedstrijden op rij verloren!’ Ja, dat klopt. Dat is inderdaad een feit, maar we moeten hier ook geen excuses voor zoeken door te zeggen dat het te wijden is aan blessures of iets anders.

Nee, wij moeten met de volle focus richting aankomende zondag toewerken, vanuit onze eigen kracht uitgaan en met z’n allen er vol voor blijven gaan, dan komt het uiteindelijk wel weer goed!