Geulsche Boys 2 – VV Spaubeek 5 | 2 – 1

| De laatste loodjes wegen het zwaarst

Zondag 7 april mocht VV Spaubeek 5 afreizen naar Geulle. We reisden met een ietwat gehavende selectie af naar Geulle. We hadden 12 man op papier waarbij ik zelf als 13e man fungeerde en alleen in noodgevallen zou spelen, want nog altijd zit ik in het gips.

We missen vandaag de breedte in de selectie door een handvol blessures maar ook door jongens die andere keuzes maken.

Neemt niet weg dat we vol goede moed de weg naar Geulle inzetten. Onderschatting mag helemaal niet de revue passeren in ons brein, want in onze vorige wedstrijd werd duidelijk wat het woord onderschatting voor VV Spaubeek 5 betekent, 3-0 verlies bij Neerbeek 3.

Maar vandaag is voor en tijdens de wedstrijd te zien dat VV Spaubeek 5 vol voor de winst wilt gaan en iets geleerd heeft van de vorige wedstrijd.

We beginnen de wedstrijd goed en laten direct zien dat er voor Geulsche Boys niet veel te halen valt vandaag. Via de linkerkant wordt veelvuldig Dylan gevonden, die ook dankbaar gebruik maakt van de ruimte die hem gegund wordt. Helaas leidt dit niet direct tot uitgespeelde kansen.

Vanuit achteruit stuurt Rick Brands de verdediging goed aan en door sterk verdedigend werk van Lars, Joeri en Ties worden alle acties van de aanvallers van Geulsche Boys onschadelijk gemaakt, omdat ze precies deden wat vooraf was gezegd: kort op de man zitten, geen ruimte geven en felheid tonen.

Doordat we achterin het slot op de deur houden, kunnen we vrijuit voetballen via het middenveld en wordt via Niek en Pip onze aanvalslinie gezocht. Totdat Pip zelf wordt weggestuurd. Pip stormt via de linkerflank goed naar binnen, omspeelt zijn man en schiet raak, 0-1 op het scorebord. Spaubeek heeft de toon gezet!

Na de 0-1 gaat Spaubeek verder met aanvallen, en van ballen op de paal tot ballen die naast gaan, maar helaas blijft het bij 0-1. Wat volgt is het rustsignaal, dat ietwat uitmondt in een klein opstootje. Verder niks aan de hand, maar er was één speler van Geulsche Boys die even verhaal komt halen.

In de rust worden de manschappen gemaand om zo verder door te gaan in de tweede helft en om zeker niet mee te gaan in het spel van Geulsche Boys, want als we dat doen dan zal de wedstrijd zeker niet eindigen in 11 tegen 11, omdat Geulsche Boys in de eerste helft ook al twee gele kaarten kreeg omdat ze het nodig vonden om toch nog even door te trappen als de bal al lang weg is. Maar goed, VV Spaubeek 5 moet vooral zo door blijven gaan en er met z’n allen voor blijven vechten.

In de tweede helft is het Geulsche Boys dat na twee minuten de gelijkmaker via een corner op het scorebord zet: 1-1.

Wij laten ons door de snelle gelijkmaker niet uit het veld slaan en gaan door waar we de eerste helft mee zijn geëindigd. De bal het werk laten doen en de ruimtes zoeken via de zijkanten.

Inmiddels speelt de breedte van de selectie ook een rol. Een aantal spelers zit doorheen doordat ze al vele meters hebben afgelegd dan wel omdat ze veel schoppen te voortduren kregen. We krijgen nog een aantal goede kansen, maar het was Geulsche Boys die het net weet te vinden. Weliswaar via een zeer curieus moment, want Sander onze keeper wordt in zijn vijfmetergebied in een duel naar de grond gewerkt, waardoor het doel leeg is en Geulsche Boys zo de 2-1 kan binnenschieten.  

Na de 2-1 moeten we onze rug rechten, maar inmiddels had ik ook de voetbalschoenen aangetrokken en mijn plaats op het veld weer gevonden. Met nog zo’n kwartier op de klok wordt er door de Spaubeekse defensie veel risico genomen omdat we met een soort van 3-4-3 verder gaan. Dit leidt tot kansen en veel druk op de Geulsche defensie maar dit leidt niet meer tot doelpunten voor Spaubeek.

Complimenten voor de 13 man die vandaag alles maar dan ook echt álles hebben gegeven wat er in zat. Voor elkaar door het vuur gaan en geen duel uit de weg gaan. Helaas zijn we niet beloond vandaag maar als we zo blijven doorgaan, dan valt het kwartje de volgende keer wel onze kant op. Borst vooruit en gas geven!

De Engelse week van VV Spaubeek 5, met 3 wedstrijden in 8 dagen, is met de wedstrijd tegen Geulsche Boys in gang gezet. Aankomende dinsdag volgt de volgende wedstrijd tegen de koploper in onze competitie, uit tegen RKASV 4.

Mooi gegeven is dat dit de kampioenswedstrijd van RKASV 4 is en laat dit voor ons een nog grotere motivatie zijn om hun kampioensfeestje nog even uit te stellen en een eind te maken aan de ongeslagen reeks van RKASV. Ze hebben 16 wedstrijden op rij gewonnen.

We reizen aankomende dinsdag dus vol goede moed af naar de provinciehoofdstad!