Uitgerust naar de koploper toe

·

·

,

Na een week van inactiviteit herbegint de competitie. Daarmee gaat de 3e Klasse B de voorlaatste fase van het seizoen in. Tijdens dit blok van vier wedstrijd speelt ons eerste elftal tegen SV Budel, SVH ’39 en VV Hebes. Maar de reeks trapt af met een uitduel tegen RKSV Merefeldia.

En met de Geel-Zwarten uit Nederweert is meteen de koploper genoemd die 29 april aanstaande haar 115e verjaardag viert. Het wordt een verjaardag met een gouden randje, want de Nederweertenaren staan op de drempel van promotie naar de 2e Klasse.

Een mooier verjaardagscadeau kun je je nauwelijks wensen – zeker niet als je één dag voor je verjaardag daadwerkelijk promotie afdwingt. 28 April aanstaande speelt RKSV Merefeldia op het Sportcomplex Graaf Huyn en kan bij winst op FC Geleen Zuid (en gunstige uitslagen elders) de titel in de wacht slepen.

Pakt RKSV Merefeldia de titel bij FC Geleen Zuid?

Maar zover is het nog niet, want allereerst moet de ploeg van trainer Danny Koevermans zien te winnen van ons eerste elftal. Dat ze dat kunnen bewezen ze op 12 november van het afgelopen jaar. De bezoekers spelen lange tijd met een man minder, maar slagen er desondanks in met een 0-2 overwinning Spaubeek weer te verlaten.

Zeker in de beginfase van de competitie razen de gastheren als een pletwals door de 3e Klasse B, maar de laatste weken gaat het moeizamer.

Zo wordt ternauwernood gewonnen van RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie (1-0), wordt bij FC Maasgouw met één doelpunt verschil gewonnen (1-2) en wordt gelijkgespeeld tegen VV Hebes en SV Budel.

De laatste wedstrijd eindigde weliswaar in een 2-3 overwinning bij het tegen degradatie strijdende SVH ’39, maar valt de verlossende derde treffer pas in blessuretijd nadat ook de 2-2 gelijkmaker op een moment valt dat de klok al op 90 staat. De tijd van gezondheidswandelingen lijkt voorbij voor de Nederweertenaren.

Toch lijdt het geen twijfel welke ploeg zich dit seizoen tot kampioen zal kronen, want de voorsprong op eerste achtervolger SV Budel bedraagt zeven punten, terwijl VV DVO als derde in de stand tegen een achterstand van elf punten aankijkt. Wat dat betreft bevindt RKSV Merefeldia zich sportief gezien in een parallelle universum.

VV DVO heeft een schier onoverbrugbare achterstand op RKSV Merefeldia

En volgens de Nederweerter kassier bevindt RKSV Merefeldia zich op het gebied van kassahokjes sowieso in een parallelle universum. Hij beschikt zonder enige twijfel over het mooiste kassahokje van de 3e Klasse B – geen enkele andere vereniging kan tippen aan zó’n plaatje. Volgens eigen zeggen, dat dient gezegd te worden.

Heeft de kassier van RKSV Merefeldia het kassahokje van VV Hebes uit zijn geheugen gewist?

Eenmaal binnen wordt het goed opletten voor de mannen van trainer Mike Zwartjes, want naast topscorer Gijs Wullems (13 doelpunten) hebben ook de broers Bastiaans samen al 20 doelpunten gescoord. Tel daar de acht doelpunten van Glenn Versluis bij op en je zit al aan meer dan 40 goals. Het gevaar komt dus van vier kanten terwijl er nog een heel elftal andere spelers één of meerdere doelpunten heeft gescoord.

Aan Spaubeekse zijde voert Erik Meijers nog steeds de algehele topscorerslijst aan. Afgelopen week kregen hij en zijn teamgenoten een weekend rust vanwege een beker- en inhaalprogramma en ging alle aandacht uit naar ons JO15-elftal.

Erik Meijers is nog altijd een doelpuntenmachine

In een enerverend duel verslaat ons oudste jeugdelftal haar leeftijdgenoten van het Brabantse FC de Rakt en mag zich opmaken voor de bekerfinale die op 1 juni op Sportpark ‘Parkzicht’ van UDI ’19 wordt gespeeld. Daarmee zorgt ook onze oudste jeugd voor mooie resultaten die hopelijk een inspiratie is voor andere elftallen om zichzelf eveneens op de kaart te zetten.

Is Ryan van Reeken de natuurlijke opvolger van Manuel de Bruijn?

Als het ons eerste elftal lukt om vanmiddag minimaal met minimaal één punt huiswaarts te keren, dan is dat eveneens iets waarover nog een paar dagen wordt gesproken. En waarom zou dat niet kunnen?

In de namiddag weten we of het is gelukt om de Nederweertse ‘Super Sunday’ een Spaubeeks tintje te geven.