Aansluiten of afhaken

·

·

,

Afgelopen week was een belangrijke week voor onze vereniging. Woensdagavond troepten alle Spaubeekse jeugdleiders samen in de kantine om te vergaderen over de (nabije) toekomst van onze jeugdafdeling. De importantie daarvan mag niet worden onderschat, aangezien onze jeugdafdeling de levensader van onze seniorenelftallen vormt.

Voorlopig stromen nog geen jeugdspelers door naar ons eerste elftal en moet trainer Mike Zwartjes het doen met zijn huidige selectie. Maar dat die nog altijd een degelijke partij kan voetballen bewees ze afgelopen zondag.

Huiskamervraag: wanneer debuteert Finn Pelzer in VV Spaubeek 1?

RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie is al jarenlang een taaie tegenstander en de Geleense ondergrond is ons niet bijster goedgezind. En dat blijkt zondag eens te meer.

Enkele minuten nadat Sean Cobben op aangeven van Rob Terwint voor de openingstreffer heeft gezorgd is het alweer gelijk. En tijdens het restant van de eerste helft toont de thuisploeg dat ze voetballend prima kan meekomen in de 3e Klasse, maar moeite heeft doelpunten te scoren.

Tijdens de tweede helft stelt een klasseflits van de jarige Erik Meijers kompaan Dennis Hendrix in staat voor 1-2 te zorgen en dat blijft heel lang de tussenstand.

Erik Meijers scoort niet op zijn verjaardag, maar blijft altijd dreigend

In de eindfase rijgt Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie de kansen aaneen, maar benut er slechts één: 2-2.

VV Spaubeek zet nog één keer aan en mag een vrije trap nemen als Erik Meijers onreglementair wordt gestopt. Sean Cobben trapt hard op doel, maar zijn inzet wordt door doelman Maikel Schuffelen gekeerd.

Gele kaart en een vrije trap: Sean Cobben gaat op doel trappen

De rebound van Rob Terwint is hem te machtig, maar daar denkt de assistent-scheidsrechter anders over. Leidsman Max Hoenen consulteert de assistent-scheidsrechter, maar deelt hem in feite mede dat hij het doelpunt van Rob niet afkeurt: 2-3.

De assistent-scheidsrechter kan scheidsrechter Max Hoenen niet op andere gedachten brengen

Door de overwinning hijst de selectie van Mike Zwartjes zich naast FC Maasgouw, de tegenstander van vanmiddag.

De Midden-Limburgers kenden een minder gelukkige zondagmiddag. Slotlicht SVH ’39 start fel aan het duel en laat de thuisploeg niet in de wedstrijd komen. Al snel neemt SVH ’39 de leiding en deelt een mentale tik uit door vlak voor rust de voorsprong verder uit te diepen.

Na rust zoekt het elftal van scheidend trainer Ruud Hendriks naar de aansluitingstreffer, maar krijgt al snel het deksel op de neus: 0-3. Boeken toe voor ‘De Argentijnen’.

Door het verlies van de Midden-Limburgers en de Spaubeekse winst staan beide verenigingen qua puntenaantal ex aequo op de ranglijst en zien dat get gat naar VV DVO nog immer zes punten is. Willen beide verenigingen aansluiting vinden bij het kwartet leiders, dan is winst de enige optie.

Vooral voor de bezoekers uit Wessem en Thorn is het duel van vanmiddag van cruciaal belang. Het elftal van Ruud Hendriks won weliswaar de ‘Maasgouw-derby’ van VV Hebes, maar verloor daarna driemaal op rij. En als Ruud Hendriks afscheid in stijl wilt nemen, dan zijn drie punten welgekomen.

En sluit dat maar niet uit. Want afgelopen seizoen was ons eerste elftal verwikkeld in een titelstrijd en trad een op papier haalbare kaart tegemoet. Maar FC Maasgouw wist treffers van Cas Jansen en Erik Meijers uit en gaat er volledig terecht met drie punten vandoor.

FC Maasgouw-trainer Ruud Hendriks heeft Rob Terwint en Erik Meijers grootgemaakt

Of het een top vijf-klassering wordt of de gauwe middenmoot – tegen het einde van de zondagmiddag weten we meer.

De wedstrijdbal wordt vanmiddag gesponsord door Café J. Boyens uit Sweikhuizen en scheidsrechter Emre İnci wordt toevertrouwd het duel in goede banen te leiden. Dat deed hij eerder dit seizoen bij VV Baarlo – dat duel leverde een 0-3 overwinning op!

‘Kom op Die Gaele!’