Fortuna-spelers bezoeken jeugdtraining

·

·

Op maandag 25 maart aanstaande zullen twee spelers en twee speelsters van Fortuna Sittard de jeugdtrainingen van VV Spaubeek bezoeken. Dit bezoek maakt deel uit van het partnership ‘Fortuna in de Regio’.

VV Spaubeek is één van de amateurclubs waarmee Fortuna een partnership is aangegaan. Dit partnership houdt onder andere in dat jeugdteams kunnen deelnemen aan de rustactiviteit bij een thuiswedstrijd van Fortuna. Onze JO9-1 en JO9-2 mochten eerder dit seizoen tijdens de pauze van Fortuna Sittard – RKC penalty’s schieten. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

De Spaubeekse jeugdspelers genoten met volle teugen

Daarnaast worden door de samenwerking ook drie seizoenkaarten ter beschikking gesteld aan VV Spaubeek. Wil je hier eens gebruik van maken, neem dan contact op via secretariaat@vvspaubeek.nl.

Maar ook een bezoek aan een jeugdtraining maakt onderdeel uit van de samenwerking. Op maandag 25 maart zullen niemand minder dan Alen Halilović en Oğuzhan Özyakup van het herenteam en Samantha van Diemen en Jarne Teulings van de damesploeg aanwezig zijn om onze jeugdtrainers te ondersteunen bij de training. Zij worden begeleid door Francisco Costa. Francisco is een van de assistenten van hoofdcoach Danny Buijs.

Alen Halilović speelde eerder onder andere in het jeugdteam van FC Barcelona en stond onder contract bij het grote AC Milan. Hij deed ervaring op in onder andere Duitsland, Kroatië, Engeland en Spanje. De 27-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2023 naar Sittard en betoverde het publiek vaak met zijn technische hoogstandjes. In de Eredivisie maakte hij tot nog toe vier doelpunten en ook in de beker scoorde hij eenmaal.

Halilović in actie tegen Ajax

Oğuzhan Özyakup doorliep de jeugdopleidingen van AZ en Arsenal en speelde daarna tien jaar voor de Turkse grootmacht Beşiktaş. In die periode kwam hij ook meer dan veertig keer uit voor het Turks nationaal elftal. Na een korte uitleenbeurt aan Feyenoord haalde Fortuna Özyakup in 2022 naar Sittard. In ruim veertig duels scoorde Oğuzhan vier keer voor Fortuna.

Myron van Brederode kijkt hoe Özyakup dribbelt

Samantha van Diemen is sinds 2022 de vaste centrale verdedigster van de Fortuna Vrouwen. Eerder speelde ze voor Feyenoord en het talententeam van Ajax. Jarne Teulings heeft ondanks haar leeftijd (22 jaar) al ruime ervaring in het damesvoetbal. Ze speelde in België voor Racing Genk en Anderlecht en kwam ook al een aantal keer uit voor het Belgisch nationaal team, ook wel bekend als de Red Flames. De middenveldster speelt net als Van Diemen sinds 2022 bij Fortuna.

Francisco Costa werkt bij Fortuna als video- en wedstrijdanalist. Diezelfde functie voerde hij eerder uit bij onder andere AEK Athene en FC Porto.

De spelers en speelsters zullen vanaf 18.00 uur aanwezig zijn om te ondersteunen bij de jeugdtraining. Na afloop van de training is er de mogelijkheid om met de spelers op de foto te gaan of een handtekening te vragen. Uiteraard zijn ook spelers die op een andere dag trainen en andere geïnteresseerden van harte welkom om maandagavond aanwezig te zijn!

N.B. De aanwezigheid van de genoemde spelers en speelsters is door mogelijke last minute wijzigingen in hun programma onder voorbehoud.