VV Neerbeek 3 – VV Spaubeek 5 | 3 – 0

| Na grote inspanning wordt succes pas bereikt

Gisteren, zondag 17 maart stond voor VV Spaubeek 5 de laatste derby van dit seizoen op het programma. De uitwedstrijd tegen Neerbeek 3. Op de ranglijst is Neerbeek de lantaarndrager van onze competitie, maar dit hoeft helemaal niks te zeggen natuurlijk.

VV Spaubeek 5 is enigszins compleet vandaag en moet in de achterhoede door blessures een aantal aanpassingen doorvoeren. In de wedstrijdbespreking wordt er op gehamerd dat er voor het woord ‘onderschatting’ vandaag geen ruimte is om er ook maar één moment aan te denken. Daarnaast is het belangrijk dat we de lijn die vorige week is ingezet doortrekken richting vandaag en de drie punten mee terug te nemen naar Spaubeek.

In het begin van de wedstrijd ogen we ietwat onwennig aan de bal en laat Spaubeek de bal zeker ook niet het werk doen. De wedstrijd wordt opgeschrikt door een moment van verstandsverbijstering bij een speler aan Neerbeekse zijde als hij besluit onze Rick Drummen met twee benen van achter onderuit te halen. Rick kan hierdoor de wedstrijd ook niet hervatten en moet de strijd voortijdig staken.

De wedstrijd gaat omvertrokken verder en Neerbeek krijgt rond de 25e minuut een corner, die er vervolgens op miraculeuze wijze in gaat: 1-0 voor Neerbeek. Vervolgens neemt Neerbeek ook het initiatief op meer, maar door een aantal voortreffelijke reddingen van onze keeper vandaag, Luuk, blijft het voorlopig bij 1-0.

Toch is het wederom een standaardsituatie die de stand op het scorebord doet veranderen. Een vrije trap waarbij de verdediging nog niet helemaal goed in de mandekking staat zorgt ervoor dat een speler over het hoofd wordt gezien en 2-0 op het scorebord komt.

Is dit dan eindelijk de wake-up call voor VV Spaubeek 5? Ja. VV Spaubeek begint dan eindelijk weer te voetballen, en dit leidt tot de 2-1. Echter, deze goal wordt om onbegrijpelijke wijze afgekeurd door de scheidsrechter. Wat volgt is het rustsignaal van de leidsman.

In de rust wordt de manschappen op glasheldere wijze duidelijk gemaakt dat het, ondanks de gecreëerde kansen, qua inzet nergens op leek. Iedere tweede bal was voor Neerbeek, duels werden niet of nauwelijks gewonnen en de kern van het speelveld, het middenveld, werd telkens overgeslagen.

De mannen wordt gemaand om de koppen omhoog te slaan en de strijd met volle 120% in te gaan, want er is nog een helft te spelen. Volle bak er tegenaan!

In het begin van de tweede helft wordt duidelijk dat de woorden in de rust ‘enigszins’ zin hebben gehad. VV Spaubeek begint de bal te laten rollen en de diepte te zoeken via de buitenkanten. Echter leidt dit wel tot kansen maar mede door goed keeperswerk aan Neerbeekse zijde blijft het bij 2-0 voor Neerbeek, nog altijd.

Tot het moment dat Neerbeek voor de vierde keer achter elkaar een corner mag nemen, de mandekking staat nog niet helemaal goed en wederom staat er een speler van Neerbeek vogelvrij om de bal in het net te koppen: 3-0. Dit is het moment dat ‘Spaubeek 5 de das om wordt gedaan door Neerbeek.’

In het restant van de wedstrijd volgen nog wel kansen voor VV Spaubeek maar deze leiden helaas niet tot doelpunten. Het blijft dan ook bij 3-0.

Opmerkelijk om te vermelden is, dat het voor het eerst dit seizoen is dat VV Spaubeek 5 zelf geen doelpunt weet te scoren. Tijdens alle voorgaande 13 wedstrijden wist Spaubeek 5 te scoren. Maar vandaag dus niet.

Noem het een ‘off-day’ voor ons vandaag, maar het lag zeer zeker ook aan de inzet en scherpte vandaag om de wedstrijd om te draaien in Spaubeeks voordeel.

Spaubeek miste vandaag ook wel de welbekende ‘grinta’ die nodig is om aan te tonen dat je een wedstrijd wilt winnen. Daarbij noem ik het niet graag, maar de scheidsrechter zat vandaag ook niet mee, zie het zoals later deze avond ook bij PSV – FC Twente het geval was. Leidsman Joey Kooij denkt dat hij boven de regels staat en opmerkelijke beslissingen neemt die spelers niet begrijpen. Maar goed dit is zeker geen smoes om het verlies van vandaag te verbloemen, want het lag vandaag toch ook echt aan onszelf.

Ik wil wel een compliment uitdelen aan onze keeper van vandaag, Luuk. Bij afwezigheid van Sander had Luuk een aantal geweldige reddingen in huis, die ons telkens op de been hielden. Maar door drie standaardsituaties in het zestienmetergebied werd Luuk ook verslagen. Luuk heeft naar alle waarschijnlijkheid een gebroken pink opgelopen in het heetst van de strijd, beterschap!

Een nacht(je) over slapen, de zonden overdenken en vanaf dinsdag vol goede moed en strijd toewerken naar de topper in onze competitie: RKASV 4. De koploper in onze competitie komt op bezoek in Spaubeek. Een ploeg die tot nu alles heeft gewonnen en kunnen wij als Spaubeek hier wellicht verandering in gaan brengen?