Traditioneel lastig

·

·

Vanmiddag treedt ons eerste elftal om 14.30 uur op Sportpark Lindenheuvel aan tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie. En daar voetbalt VV Spaubeek altijd wat stroever dan op het Spaubeekse kunstgras.

Traditioneel zijn de Geleendenaren een kwaaie tegenstander waartegen niet al te vaak klinkende resultaten zijn geboekt. De laatste keer dat VV Spaubeek de Rozenlaan met drie punten verliet dateert van het seizoen 14/15 – al bijna negen jaar geleden! Sean Cobben trapte ons eerste elftal vanaf de strafschopstip naar de overwinning.

Seizoen 14/15: Etiënne ‘Hel’ Hellebrekers passeert een verdediger van RKFC Lindenheuvel

Tijdens dat seizoen is ons eerste elftal nauwelijks af te stoppen en grijpt onder leiding van Pascal Reijans de titel in de 4e Klasse C. Sindsdien speelt VV Spaubeek onafgebroken in de 3e Klasse, maar wint daarentegen nooit meer bij RKFC Lindenheuvel of RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie (zoals de vereniging sinds het seizoen 16/17 door het leven gaat).

Sinds de fusie met VV Heidebloem is het crescendo gegaan met de Geleense vereniging. Op het moment van de samensmelting komen de Groen-Wit-Blauwen uit in de 4e Klasse, maar na twee seizoenen is de 2e Klasse bereikt. Twee onvolledige COVID-19-seizoenen doen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie in een degradatiestrijd belanden en na drie seizoenen 2e Klasse valt het doek – de vereniging keert terug in de rauwe werkelijkheid van de 3e Klasse.

Afgelopen seizoen predikte trainer Rudy Crutzen realisme toen hij aangaf dat meedoen in de top van het klassement het hoogst haalbare was. En inderdaad: een rechtstreekse terugkeer naar de 2e Klasse zit er niet in.

Tijdens het huidige seizoen verlopen de zaken een stuk stroperiger. RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie bezet de voorlaatste plek in de rangschikking met slechts twee punten meer dan slotlicht SVH ’39. Juist deze vereniging ging afgelopen zondag op eigen veld voor de bijl, waardoor de Geleendenaren hun eerste overwinning buitenshuis boekten.

Het zal de spelers voldoende vertrouwen geven om ook vanmiddag voor drie punten te strijden. Immers, in Geleen behaalde RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie tweemaal zo veel punten als buiten de ‘Waereldsjtadt’.

Aan de nederlaag van afgelopen seizoen denkt niemand graag terug

Dat gaat gebeuren met oudgediende Maikel Schuffelen onder de lat. De inmiddels 39-jarige doelman keepte jarenlang bij onder andere FC Geleen Zuid en VV Heidebloem en heeft zich weer beschikbaar gesteld om Nick Kohlen te vervangen. De Geleense nummer één kampt met een fikse blessure die hem de rest van het seizoen aan de kant houdt.

Ook trainer Mike Zwartjes kampt met het nodige blessureleed. Tijdens de derby met FC Geleen Zuid verloor de oefenmeester Gilbert Wijnen en afgelopen zondag moest Isak de Vries de strijd voortijdig staken.

Het gaat er fel aan toe tijdens het uitduel bij FC Geleen Zuid

Toch lukt het om na een achterstand terug te komen tot 1-1 tegen RKVV Vaesrade. Het gelijke spel volstaat voor de bezoekers om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Ook VV Spaubeek had lang uitzicht op diezelfde periodetitel, maar een 3-0 nederlaag bij RKSV Olympia Schinveld deed ons elftal uiteindelijk de das om.

Maar niet getreurd: er resteert nog een derde periode en die start vanmiddag. Een goed resultaat zorgt ook weer voor aansluiting bij FC Maasgouw, dat volgende week naar Spaubeek afzakt. Maar laten we de zaken week per week bekijken en ons richten op het uitduel bij RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie.

Vooral de Spaubeekse topscorer Erik Meijers kijkt reikhalzend uit naar het duel van vanmiddag. Erik viert vandaag zijn verjaardag en zal zichzelf ongetwijfeld een mooi cadeau willen schenken door zijn 14e competitiedoelpunt te scoren.

Lukt het Erik Meijers om ook vandaag te scoren?

Supporters die naar de Geleense wijk Lindenheuvel afreizen zullen bij de entree het vertrouwde gezicht van Greetje Geurts moeten missen. Greetje bemenste jarenlang het kassahokje en verzorgde de loterij, maar tijdens de zomer van afgelopen jaar heeft RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie plotseling afscheid van haar moeten nemen.

De kassa van RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie: het domein van Greetje Geurts

Hopelijk maken we zondag kennis met een nieuw gezicht die de rol van kassier met evenveel verve vervult zoals Greetje jarenlang deed.

We wensen iedereen een plezierige en droge voetbalmiddag toe!