VV Spaubeek 5 – VV Alfa Sport 5 | 2 – 1

| Waar een wil is, is een weg

Gisteren stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Alfa Sport 5 op het programma. Het was een wedstrijd die ons weer na drie wedstrijden de 3 punten moest gaan bezorgen. Na het Genhoutse trauma van vorige week waarbij we wederom tegen onze buren uit Genhout 3-3 speelden, was het zaak om het vizier te richten op Alfa Sport. Vooraf zou het geen gemakkelijke wedstrijd gaan worden, Alfa Sport heeft gedurende het seizoen langzaamaan de weg omhoog ingeslagen, en ziet zich zichzelf terug in de middenmoot van de ranglijst.

VV Spaubeek 5 start met een bijna complete selectie aan de wedstrijd, hier en daar zijn wat aanpassingen nodig om goed voor de dag te komen. Voorafgaand aan de wedstrijd worden de manschappen op scherp gezet, want alleen een driepunter volstaat vandaag om onze positie op de ranglijst te behouden.

De start van de wedstrijd is enigszins rommelig, beiden ploegen zoeken veelal de aanval maar telkens stranden pogingen door sterk verdedigend optreden. Alfa Sport toont aanvallend schouwspel waar vooraf ook voor gewaarschuwd was. Het spel gaat heen en weer, ruimtes worden aan Spaubeekse zijde gezocht via Rick Drummen en Fabian, echter leidt dit nog niet echt tot uitgespeelde kansen.

Tot het moment dat de bal via een standaardsituatie in de voeten van Rick belandt. Rick weet hier wel raad mee en laat zijn klasse zien door de bal het net in te knallen, 1-0 voor Spaubeek.

En als u zich afvraagt om welke Rick het gaat, niet de Rick met nog altijd 12 doelpunten achter zijn naam, maar Rick Drummen. Via via heb ik mogen vernemen dat de oma van Rick Drummen een vaste lezer is van de wedstrijdverslagen van VV Spaubeek 5 – dit zal de oma van Rick lezen met een gevoel van trots – eindelijk Rick Drummen die weer eens een doelpunt maakt!

Na de 1-0 aan Spaubeekse zijde gaat Spaubeek door met aanvallen, maar kunnen Stan & Max (voorlopig) niet verder door blessures.

Met een aantal omzettingen kan de Spaubeekse formatie het resterende deel van de eerste helft verder. Alfa Sport zet de Spaubeekse bank letterlijk op zijn grondvesten, een aantal goede kansen die telkens ternauwernood door de keeper of een speler van de lijn werden gered, nog altijd 1-0 dus.

Tot een aantal minuten net voor rust. Alfa Sport mag aanleggen voor een vrije trap en zoals u wellicht al vaker heeft kunnen lezen, hebben wij al net iets te vaak een doelpunt tegen gekregen uit een standaardsituatie. Helaas is dit vandaag ook weer het geval, 1-1 voor Alfa Sport. Niet veel later volgt het rustsignaal.

In de rust wordt met stevige taal duidelijk dat we er met volle moed de tweede helft in moeten gaan, gaan we op deze manier verder dan wordt het nog een hele zware tweede helft voor ons. Op inzet en samenwerking maken we grote kans om de wedstrijd naar onze hand te zetten en de drie punten uit het vuur slepen.

Na rust blijkt, dat de klare taal erg duidelijk was voor de spelers van VV Spaubeek. De manschappen gaan op geweldige wijze de strijd aan op zoek naar de 2-1. Achterin wordt bijna tot niks weggegeven en vanuit het middenveld wordt veelvuldig via de zijkanten de ruimte gevonden. Dit leidt tot veel kansen voor Spaubeek maar nog altijd geen doelpunt.

Het einde van de wedstrijd nadert en de tussenstand wainog altijd 1-1. Een aantal mannen staan nog altijd in het veld, daar waar ze dit seizoen nog niet eerder de 90 minuten volmaakten. Gaat vermoeidheid een rol spelen?

Het antwoord is duidelijk: Nee, met nog ongeveer vijf minuten op de klok wordt vanuit het middenveld Fabian gevonden, die vervolgens wel raad weet met de bal en de keeper geheel kansloos laat met zijn actie die uiteindelijk uitmondt in de 2-1.

De bank beeft weer op zijn grondvesten, nu in positieve zin, Fabian liet zien waarom hij vandaag op het voetbalveld wilde zijn, toont zijn klasse en bezorgt VV Spaubeek de overwinning. Want na de 2-1 wordt vanuit het coachvak de manschappen gemaand om niks meer weg te geven en alles dicht te houden voor de resterende vijf minuten.

Dit wordt ook gedaan! 2-1 winst en we mogen na twee wedstrijden eindelijk weer eens de 3 punten bijschrijven!

Heren, complimenten voor de getoonde inzet en wilskracht vandaag! Top dat jullie de knop in de rust hebben omgezet en er het beste van hebben gemaakt!