VV Spaubeek 1 – RKVV Vaesrade 1 | 1 – 1

·

·

, ,

| Altied lestig: Voasje

Voordat ik iets ga zeggen over de wedstrijd van vanmiddag, moet ik eerst iets kwijt over de wellicht meest bekritiseerde persoon op het voetbalveld, jawel over de scheidsrechter dus. De mensen die steeds weer op zondagmiddag hun beste beentje voorzetten om 22 fanatieke mannen/vrouwen te begeleiden in de uitoefening van hun hobby. 

Deze mensen moeten echt wel beschikken over een olifantshuid. Vaak kunnen zij in de ogen van spelers en publiek niet veel tot niets goed doen. Toch moeten wij ons meer realiseren dat het zonder deze mensen pas echt een zooitje gaat worden. Ik geef toe dat ook ik het soms niet eens ben met beslissingen van de scheids, maar ik ben dusdanig opgevoed dat ik wel mijn fatsoen weet te houden.

Het maken van fouten is iets menselijks en iedereen neemt soms een slechte beslissing of heeft een mindere dag. Laten wij eerlijk zijn, wanneer er niemand ooit nog een fout maakt, komen wij in een wel heel saaie wereld terecht. Daarom deze oproep: laat scheidsrechters in hun waarde, het is hun hobby en zij willen daar plezier in beleven. Respect voor de mensen die onze hobby in goede banen willen leiden. Zonder scheids geen voetbal. Soms zijn zij op leeftijd en soms nog erg jong, maar iedereen doet zijn stinkende best om een goede prestatie op het veld te leggen.

Scheidsrechter Hans Janssens tost met Sean Cobben en Roy Goossens

Zo dat ben ik kwijt en nu naar Voasje. Na eerst een rustige hersteltraining op dinsdag werd er op vrijdag weer fanatiek naar de wedstrijd tegen Vaesrade toegewerkt. De belangen zijn groot, maar wellicht voor de bezoekers iets groter dan voor de thuisploeg. En het blijft een never ending story, weer missen wij een aantal spelers met het gevolg dat wij vanmiddag erg dun in de backs zitten. Met de steun van onze supporters en 100% inzet moet het lukken om vandaag een resultaat te behalen. Wij weten dat onze tegenstander van een stevig potje voetbal houdt en daar moeten wij ons op instellen.

Laat de bal maar rollen.

Ik weet dat ik dat al vaker heb gezegd, het was echt een wedstrijd voor echte mannen: hard, stevig maar fair. Ik merkte wel aan spelers van de VVS dat de vijf wedstrijden in vijftien dagen toch wel hun sporen hadden achtergelaten. Je mag dan ook wel afvragen waarom de KNVB zoveel wedstrijden in zo’n korte tijd inplant en dat op 3e klasse niveau. Wij zijn maar amateurs en voor sommige prof is dit nog teveel.

Manuel de Bruijn stopt de bal op onorthodoxe wijze

Vaesrade kwam terecht op voorsprong en de ijver en werklust van de VVS zorgden in de tweede helft voor de gelijkmaker, welke op naam kwam van onze Brommer. Met deze uitslag haalde Vaesrade de tweede periode binnen, proficiat van ons.

Na Erik Meijers’ gelijkmaker haalt Dennis Hendrix snel de bal uit het doel

Smet op de wedstrijd was de op het eerste oog ernstige blessure voor Ice. Sterkte man.

Volgende week weer een finale, wij gaan dan bij Lindenheuvel/Heidebloem op bezoek.

Tot dan.