Gewoon herbeginnen

·

·

Na een reeks van vijf wedstrijden in vijftien dagen staat ons eerste elftal met lege handen. Géén kwartfinale van de districtsbeker en winst van de tweede periodetitel is eveneens uit zicht geraakt. Maar dat betekent niet dat het seizoen in de tweede week van maart al voorbij is. Verre van zelfs!

De reeks begint net voorbij de helft van februari met een gelijkspel bij de buren van FC Geleen Zuid. En als de kruitdampen zijn opgetrokken treft ons eerste elftal opnieuw buren – deze keer uit Genhout afkomstig.

Een vrije trap van Sean Cobben eindigt op de paal

In een spannend duel komt GSV ’28 als winnaar uit de bus, waarna Sportclub Irene naar Spaubeek komt. Opnieuw een enerverend duel, waarin de spelers alles op alles moeten zetten om een 2-2 gelijkspel uit de brand te slepen.

Erik Meijers zet VV Spaubeek op een 2-1 voorsprong tegen Sportclub Irene

De vierde ontmoeting wordt gespeeld op het loodzware hoofdveld van Sportpark De Meeren. En wat de afgelopen drie duels niet lukt, dat lukt vanavond wel. Met een 0-3 overwinning stappen de mannen van trainer Mike Zwartjes weer in de auto, op weg naar Spaubeek.

VV Spaubeek wint met duidelijke cijfers in ‘Baolder’

En dan blijkt de vijfde wedstrijd juist een brug te ver. Tijdens de heenronde geeft ons eerste elftal RKSV Olympia Schinveld geen schijn van kans – een passend eerbetoon aan Hub Cobben. Maar vandaag zijn de rollen omgedraaid. De thuisploeg neemt al snel een voorsprong, bouwt die vervolgens uit en dan wordt álles ineens zwaar. Dat het uiteindelijk 3-0 wordt, ach.

Afgelopen week geen Engelse week en de mogelijkheid om enigszins bij te komen van de afgelopen periode. Dat is nodig ook, want het getergde RKVV Vaesrade komt op bezoek. De ‘Geel-Blauwen’ leken gezien in de strijd om de tweede periodetitel, maar door het Spaubeekse verlies van afgelopen zondag liggen ze plots weer in pole position voor periodewinst.

Dat zou een fraai nummertje zijn van de equipe van scheidend trainer Kevin Stawenga, want de afgelopen zeven seizoenen speelde RKVV Vaesrade in de 4e Klasse. En nu, na de promotie van afgelopen seizoen, ligt voetballen voor een ticket voor de 2e Klasse voor het grijpen.

Seizoen 11/12: Remco Terwint flitst voorbij zijn tegenstander

RKVV Vaesrade-aanvalsleider Michael de Jong blikt in Dagblad de Limburger alvast vooruit op het duel van vanmiddag. ‘Als we in Spaubeek winnen, hebben we de periodetitel te pakken en kun je rustig naar de nacompetitie toewerken. Eerst komend weekend winnen en later dit jaar als tweede eindigen.’

Maar zover is het nog niet. Want het elftal van Stawenga waande zich in thuiswedstrijden schier onaantastbaar, verloor op 9 november 2021 de laatste keer op Sportpark Op de Vijf Bunder, maar aan elke reeks komt een einde. De druiven zijn ongetwijfeld zuur als Erik Meijers en Dennis Hendrix de twee Spaubeekse doelpunten scoren en voor een 1-2 overwinning zorgen.

Scheidsrechter Tjitte Ploegstra leidt het duel tijdens de heenronde in goede banen

De druk ligt desalniettemin bij de gasten. Want als je er zó riant voor staat, dan ben je toch bijna verplicht die periodetitel pakken? Helemaal uitgespeeld is ons eerste elftal nog niet, maar assistent-trainer Marco Schroen is daar niet mee bezig. ‘We hebben vijf wedstrijden in vijftien dagen gespeeld. Dan gaat de vermoeidheid ook een rol spelen. Zondag gaan we er weer vol tegenaan en na de wedstrijd zien we wel hoe het staat met de periode.’

Dat lijkt de enig juiste manier om het duel te benaderen. Want dan komt er misschien wel een wedstrijd uit de bus rollen zoals in 2016. In dat jaar troffen beide ploegen elkaar een laatste keer in competitieverband en trakteerden de supporters op een 4-4 gelijkspel.

Ook Charlie Caelen neemt een doelpunt voor zijn rekening

Een jonge Erik Meijers nam destijds Spaubeeks derde doelpunt voor zijn rekening en als hij dat vanmiddag herhaalt maalt daar hoogstwaarschijnlijk geen Spaubekenaar om. Of het daar inderdaad op uitdraait weten we in de late middag.

Het duel wordt gespeeld met een door Luuk Aelmans Transport en Installatietechniek Veugen gesponsorde bal en staat onder leiding van scheidsrechter Hans Janssens.