RKSV Olympia Schinveld 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 0

| De vijfde

Vanmiddag staat de vijfde en tevens laatste wedstrijd van onze Engelse weken op het programma. Kunnen wij nog eenmaal de benodigde krachten mobiliseren om vanuit Schinveld punten mee te nemen? Afgelopen donderdag hebben toch een aantal mannen diep in hun krachtenbundel moeten tasten, maar de behaalde driepunter is hopelijk de brandstof die onze jongens nodig hebben.

Een troost, na vandaag volgen er weer normale weken. Nog één keer de laatste reserves uit je lijf persen en wie weet wacht er om 16.15 uur een leuke beloning. De trainers hebben in elk geval een ruime vijver waaruit zij spelers kunnen opvissen, er staan er zestien op het wedstrijdformulier.

De vijfde bleek net een wedstrijd te veel voor onze jongens. De wil was er wel, maar wanneer de energie op is, gaat dat ook ten koste van de efficiëntie. Er waren wel kansen, maar de afronding was net niet goed genoeg en de keeper van de thuisploeg bleek een echte sta-in-de-weg,

Een ongelukkige handsbal, een al dan niet buitenspeltreffer en een effectieve counter leverden drie treffers voor de thuisploeg op. Wij hadden misschien optisch een veldoverwicht, maar tot een treffer kwam het niet. De verdediging van de thuisploeg gooide zich voor elke schotpoging van de VVS. Zelden heb ik een scheidsrechter zo vaak om een nieuwe bal zien vragen. Met ziel en zaligheid verdedigde de thuisploeg de voorsprong. Vandaag hadden wij niet de sleutel om deze kluis te kraken. Gelukkig komen wij nu weer in  een normaal ritme en zijn er geen doordeweekse wedstrijden meer.

Oh ja, ook bij mindere wedstrijden kunnen wij de positieve steun van ons publiek goed gebruiken.

Nu goed herstellen en dan komt Vaesrade bij ons op bezoek.

Tot zondag.