Nieuwe verlichting geïnstalleerd

·

·

Begin december 2022 heeft de gemeenteraad van de Gemeente Beek het Meerjaren Onderhoudsplan Buitensport (MOB) vastgesteld. Onderdeel daarvan is de kunstgrasvelden van de vier Beekse voetbalverenigingen voorzien van nieuwe LED-verlichting.

Maar er is wat tijd overheen gegaan vooraleer de werken zijn gestart. In het weekeinde viel al op dat een blauwe hoogwerker op de parkeerplaats bij de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) stond en vandaag zijn de eerste lampen vervangen.

Het sportcomplex is afgesloten, maar niet voor de blauwe hoogwerker

De huidige verlichting wordt vervangen omdat de energieprijzen almaar oplopen. Daarnaast heeft de nieuwe verlichting een langere levensduur en is de lichtkwaliteit een stuk beter. Ook kan de verlichting automatisch worden uitgeschakeld op een te bepalen tijdstip.

Het gaat om een totale investering van een slordige € 190.000. De kosten voor de vervanging van de Spaubeekse verlichting bedragen zo’n € 20.000. Door de jaren heen moet de investering zichzelf gaan terugverdienen.

Woensdag aanstaande speelt onze JO15-2 een competitieduel tegen RKVV Neerbeek JO15-1 en dat wordt de eerste officiële wedstrijd onder de vernieuwde verlichting. De aftrap vindt plaats om 19.00 uur.

Bron: Dagblad de Limburger