GSV ’28 3 – VV Spaubeek 5 | 3 – 3

| Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen of toch wel?

Vandaag staat voor Spaubeek 5 de tweede derby van de tweede seizoenshelft op het programma, we mogen de berg op! We trekken met de troepen richting Genhout, een rit die iets langer duurt dan normaal, aangezien de Ronde van Limburg ook door Genhout trekt vandaag. Genhout staat in ieder geval op zijn kop, maar vinden wij dat niet erg. Zeker niet zo erg als in Vaals althans.

Nadat we ergens een aantal straten verderop een parkeerplek hebben gevonden, kunnen wij het peloton gaan vormen om de strijd aan te gaan met GSV’28 3. Met een vrijwel complete selectie is al één zaak veiliggesteld vandaag. Voor de ‘vaste’ volgers van ons team, u kunt zich misschien nog herinneren dat we eerder dit seizoen thuis tegen GSV’28 met 3-3 gelijk hebben gespeeld, na een 3-0 ruststand in Spaubeeks voordeel. Men kan wel stellen dat Spaubeek 5 vandaag gebrand is om revanche te nemen voor dit eerdere gelijkspel.

Spaubeek 5 start de wedstrijd enigszins onwennig maar na een aantal minuten begint het peloton van Spaubeek zich dan eindelijk te vormen, posities worden juist ingevuld, ruimtes worden gevonden en de bal gaat welig tekeer. Deze combinatie zorgt voor kansen, maar nog geen directe kansen die tot een doelpunt leiden. Tot het moment dat een vanuit het middenveld gestarte aanval Fabian weet te bereiken. Via zijn voorzet belandt de bal via via bij Rick Brands. Rick heeft inmiddels de dubbele cijfers bereikt en weet alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen via een intikker te noteren, 0-1 op het scorebord.

Na de 0-1 blijft Spaubeek de ruimtes opzoeken, maar maakt er nog niet dusdanig gebruik van dat het leidt tot meer doelpunten. Genhout voetbalt ook aardig mee en via een standaardsituatie wordt de bal doorgekopt richting de Spaubeekse zestien. De bal belandt uiteindelijk bij een speler van Genhout die fortuinlijk uithaalt en onze keeper kansloos laat, 1-1 is de nieuwe tussenstand!

De 1-1 is voor Spaubeek een wake-up call, want na het doelpunt van Genhoutse zijde zoekt Spaubeek veelvuldig de aanval via rechts. Brent wordt diep gestuurd, weet wel raad met de bal en weet uiteindelijk Rick Brands te bereiken. Dit is ook het eindstation van deze aanval en Rick zet met een uitstekend schot de 1-2 op het scorebord. Dit is ook de ruststand.

In de rust wordt erop gehamerd dat we zo door moeten blijven gaan en snel het volgende doelpunt moeten proberen te maken, om Genhout ook maar geen enig sprankje hoop te geven.

Na de rust laat Spaubeek zien dat het maar één ding wilt, drie punten mee in de tas nemen. Of de tas groot genoeg is, leest u verder…

De ruimtes worden ietwat kleiner voor Spaubeek door een omzetting aan Genhoutse zijde, maar toch weten de geel-zwarten via de flanken de ruimtes te vinden. Na een sterk opgezette aanval vanuit achteruit belandt de bal uiteindelijk bij Pip. Pip zoekt zijn man op en zijn actie is meer dan succesvol, 1-3 op het scorebord.

Na de 1-3 wordt Spaubeek achteruitgedrukt en worden de ruimtes niet kleiner gemaakt door ons wanneer we niet in balbezit zijn. Dit zorgt ervoor dat GSV’28 geloof begint te krijgen. Dit geloof is iets waarvoor men in de rust gewaarschuwd werd. En dit Genhoutse geloof leidt uiteindelijk tot de 2-3 met nog tien minuten te spelen.

Dit klinkt de thuisploeg als muziek in de oren, want bij de vorige editie stond precies dezelfde tussenstand op het scorebord met nog ongeveer tien minuten te gaan. Uiteindelijk blijkt het toch weer dezelfde steen waar Spaubeek zich vandaag aan stoot, GSV’28 maakt in de slotminuten via een vrije trap 3-3.

Onverdiend of niet, de wilskracht van GSV’28 blijkt vandaag toch iets groter te zijn en hierdoor wordt Spaubeek met de neus op de feiten gedrukt.

Men zal wellicht spreken van ‘een dip’ bij Spaubeek 5, maar hier is wat mij betreft allerminst sprake van. Er moeten wat zaken worden gefinetuned binnen het peloton en dan is het zaak om de rug te rechten volgende week thuis tegen Alfa Sport 5.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen…