Opnieuw doordeweeks

·

·

,

Na een late afgelasting op 4 februari heeft de KNVB het uitduel tegen VV Baarlo vastgesteld op vanavond, 20.00 uur. Ideaal is anders, maar veel veranderen kun je er niet aan. Hetzelfde overkwam VV Helden, dat op een donderdagavond een bekerwedstrijd in Spaubeek moest afwerken.

Na einde werk-of schooldag snel eten en vervolgens in de auto stappen, en route naar Peel en Maas. Opnieuw: ideaal is anders.

De voetbalromantici onder de VV Spaubeek-supporters zullen opnieuw een wedstrijd onder kunstlicht wel kunnen smaken, maar Mike Zwartjes en zijn selectie kan de voetbalromantiek vanavond waarschijnlijk gestolen worden. Zij zijn maar met één ding bezig en dat is tegenstander VV Baarlo, waarmee ze nog een klein appeltje te schillen hebben.

Erik Meijers wordt fel op de huid gezeten door Kay Nellen

Beide verenigingen komen elkaar tijdens de seizoensouverture en er is VV Spaubeek alles aan gelegen eindelijk eens met een driepunter te starten. Dat is al van het seizoen 17/18 geleden, toen DESM met een 3-1 nederlaag terug naar Weert werd gestuurd.

Seizoen 17/18: Tjeerd Ouwehand zet DESM op een grotere achterstand

De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker omdat het afgelopen seizoen pas eindigde in de halve finale van de nacompetitie in een snikheet Hoensbroek.

Maar VV Baarlo blijkt een kwaaie tegenstander, voetbalt zich bij tijd en wijle goed onder de Spaubeekse druk uit en steekt haar neus gedurende het duel steeds nadrukkelijker aan het venster. Halverwege de tweede helft mag doelman Manuel de Bruijn zich omdraaien als de Rood-Zwarten zich dodelijk efficiënt tonen en er op een diefje met drie punten vandoor gaan.

Manuel de Bruijn voorkomt een tegendoelpunt, maar capituleert toch eenmaal

Mokkend zoeken de supporters de kantine op en vragen zich, kijkend door een geel-zwarte bril, af hoe dit toch mogelijk was.

Ook afgelopen zondag had er meer ingezeten. Één onachtzaamheid op eigen helft en vier passes later ligt de 2-2 gelijkmaker plots achter Manuel de Bruijn. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het gelijkspel een prima afspiegeling was van het wedstrijdbeeld.

Het thuisduel tegen Sportclub Irene eindigt in 2-2

Zonde, want ons eerste elftal heeft nog kansen op winnen van de tweede periode. Dat kan nog altijd, maar dan moet vanavond wel gewonnen worden. En komende zondag eveneens.

Soms wilt de bal er gewoon níét in – dat moet vanavond anders!

Ook VV Baarlo snakt naar een overwinning, want dat is al van 12 november geleden. Toen werd met 2-0 gewonnen van RKSV Olympia Schinveld. Als reden voor de stroeve gang van zaken haalt trainer Tim Nabben de staat van de Baarlose natuurvelden aan.

Na het verlies tegen MMC Weert van afgelopen zondag (2-0) geeft hij in Dagblad de Limburger aan dat zijn ploeg vanwege de weersomstandigheden te weinig heeft kunnen trainen in vergelijking met tegenstanders die over kunstgrasvelden beschikken. Die ploegen hebben vrijwel de gehele winterstop kunnen doortrainen en hebben nauwelijks te kampen (gehad) met afgelaste wedstrijden. ‘We missen ritme’, zo concludeert de scheidende trainer.

Ritme is iets dat VV Spaubeek niet mist. Want misschien heeft ons eerste elftal juist wel tevéél ritme. Het duel van vanavond betekent alweer het vierde duel in 12 dagen en die belasting moet niet worden onderschat. En dan hebben we het nog niet over het spelen op natuurgras, wat ook weer een aanpassing vergt.

Wedstrijden met veel duels vergen veel kracht

Hoe dan ook: beide ploegen hebben te kampen met allerlei factoren die een normale gang van zaken in de weg kunnen staan, maar laten we niet te veel zoeken naar excuses.

We hopen op een mooie voetbalavond, gekruid met kunstlicht. De ware voetbalromanticus hoor je niet klagen.

Het duel begint om 20.00 uur op Sportpark De Meeren en staat onder leiding van scheidsrechter Emre İnci.