VV Spaubeek 1 –  Sportclub Irene 1 | 2 – 2

·

·

, ,

| Terug naar ‘normaal

Na twee krachten rovende derby’s staat er vandaag weer een ‘normale’ competitiewedstrijd op het programma. In de heenwedstrijd stond het bij rust nog 0 tegen 0, maar in de tweede helft stortte de geel/zwarte brigade in elkaar. Vandaag is het dus aan ons om te laten zien dat wij wel degelijk kunnen voetballen.

Onze trainers hebben in elk geval een ruime selectie ter beschikking, maar toch missen wij drie spelers. De vraag is in hoeverre onze spelers hersteld zijn van de ‘stormy’ wedstrijd van afgelopen donderdag, maar het zijn allemaal ‘jonge’ gasten die gemakkelijk twee wedstrijden per week aankunnen, niet waar capo?

Dylan Drent geeft alles tijdens een luchtduel

Wij begonnen sterk aan de wedstrijd, maar Irene ging mee in de strijd. In de eerste helft hadden wij misschien een klein voordeel,  de tweede helft was dit kleine voordeel voor de gasten. Een puntendeling lijkt derhalve een terechte uitslag. Bij de eerste treffer speelde onze Brommer een prominente rol. Hij soleerde door het vijandelijke strafschopgebied en kon enkel door een overtreding gestopt worden. De toegekende strafschop werd door Sean feilloos benut. Dit was ook de ruststand.

Een slalommende Brommer wordt onderuitgehaald: strafschop!

In de tweede helft deden de gasten een omzetting en zochten meer de aanval. Bas kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm, strafschop concludeerde de scheids en Manuel was vanaf de stip kansloos.

Daarna volgde een perfect uitgevoerde counter, Brommer maakte gebruik van zijn snelheid en de 2 tegen 1 was het gevolg. Ongelukkig uitverdedigen luidde dan wederom de gelijkmaker in. Achteraf een terechte uitslag en zoals Mike zei, een gelijkspel is ook een resultaat.

Laat Erik Meijers nooit alleen op de doelman afgaan…

Komende donderdag mogen wij om 20.00 uur inhalen tegen Baarlo. Ik hoop dat onze jongens nog ergens een reservetank energie hebben.

De Engelse weken zijn zwaar, maar voor ‘jonge’ kerels mag dit geen probleem zijn en zie het voordeel: de mannen hoeven nu niet op vrijdag te trainen.

Oh ja, wij hebben laten zien dat wij wél kunnen voetballen.