Wedstrijd drie van de vijf

·

·

,

Daar sta je dan, donderdagavond rond de klok van tienen. Scheidsrechter Luuk Kuppens fluit voor het einde van de wedstrijd waarna je wordt overvallen door juichkreten uit de dug-out van de bezoekende partij. En reden tot juichen heeft tegenstander GSV ’28 volop. Want zij gaan met Pasen voetballen voor deelname aan de échte KNVB-beker. Dan is SV Laar de tegenstander.

Voetballen om deelname aan de KNVB-beker, dat deed ons eerste elftal ook in het seizoen 15/16. Vraag maar eens aan Rob Terwint, Erik Meijers, Cas Solberg, Sean Cobben of Joep Leunissen hoe dat voelt.

Seizoen 15/16: Gespannen gezichten voorafgaand aan de busreis naar Avanti ’31

We wensen onze buren uit Genhout veel succes in het verdere verloop van het bekertoernooi. En tegelijkertijd ebt de teleurstelling snel weg. Want we hebben genoten van een enerverende wedstrijd die VV Spaubeek ook zomaar had kunnen winnen. Want tot hoeveel (uitgespeelde) kansen kwamen de Roodhemden nu uiteindelijk? Toch minder dan het elftal van Mike Zwartjes bij elkaar voetbalde.

Een vlammend schot van Yves Swilden caramboleert naast het GSV ’28-doel

We zijn getuige geweest van een bekercampagne waarbij de leider van de 3e Klasse A zich stukbeet op de Spaubeekse onverzettelijkheid en het goed voetballende VV Helden Davey Kloth op haar weg naar bekerroem tegenkwam.

Vanwege de midweekse wedstrijd op donderdagavond werd de training van vrijdag geschrapt. Het is nu zaak iedereen fit te krijgen en vooral te houden, want vanmiddag wacht alweer de volgende wedstrijd. Tegenstander is Sporting Irene, dat na een voortreffelijke start op de ranglijst inmiddels is gepasseerd door ons eerste elftal.

Dennis Dengering is vanmiddag weer beschikbaar!

En het duel tegen de ‘Tricolores’ is een belangrijke. Want winst betekent dat de weg omhoog verder wordt ingezet en zal ook het vertrouwen toenemen met het oog op wedstrijd vier in de reeks van vijf, donderdagavond bij VV Baarlo.

Maar eerst vanmiddag maar eens goed zien door te komen. Dat wordt een lastige klus. In 2024 beet de tegenstander uit Tegelen haar tanden stuk op RKVV Vaesrade en verloor met het kleinste verschil van RKSV Merefeldia, maar won wel met duidelijke cijfers van slotlicht SVH ’39. Tegen de nummer drie op de ranglijst, SV Budel, werd met 1-1 gelijkgespeeld.

VV Spaubeek speelde in 2024 champagnevoetbal tegen DVO en speelde afgelopen zondag in een tumultueus duel met 1-1 gelijk bij FC Geleen Zuid. In de slotfase was het louter overleven geblazen, maar ondanks het ondertal trof Dylan Drent nog de lat, verzuimde Yves Swilden een formidabele solo af te ronden en kreeg ook Erik Meijers nog een kans de wedstrijd in Spaubeeks voordeel te beslissen.

De onfortuinlijke Gilbert Wijnen was tweemaal trefzeker tegen DVO

Als het vanmiddag lukt iets minder slordig met de kansen om te gaan, dan behoort een overwinning tot de mogelijkheden, zeker gezien het prima voetbal dat de afgelopen weken op de mat wordt gelegd.

En dan zal ook de bittere nasmaak uit de heenwedstrijd zijn weggespoeld, toen er met 4-0 werd verloren. ‘Kom op mannen, maak Spaubeek weer trots!’, zo sloot Joep Leunissen destijds zijn wedstrijdverslag af. Een begin is gemaakt, maar verzadigd zijn we nog niet!

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Ron Bemelmans. Er wordt gespeeld met een door Erelid Jeugdafdeling Leo Weusten gesponsorde wedstrijdbal. Kom op mannen, maak Leo weer trots!