VV Spaubeek 5 – Amstenrade 4 | 2 – 3

| De aanhouder wint, of toch niet?

Voor de vaste lezers en volgers van VV Spaubeek 5, hebben we tot vandaag als VV Spaubeek 5 een ongeslagen reeks waarbij we iedere wedstrijd punten hebben behaald én nog geen verlies hebben gekend.

Voor vandaag is het zaak om onze derde positie op de ranglijst te verstevigen en een gat te slaan met een aantal naaste achtervolgers. Vandaag wacht dan ook de thuiswedstrijd tegen Amstenrade 4, waarbij ik in alle eerlijkheid moet bekennen dat de uitwedstrijd de lastigste wedstrijd was van de eerste seizoenshelft voor VV Spaubeek 5.

Genoeg werk te verzetten dus vandaag. De manschappen worden voor de wedstrijd dan ook gewaarschuwd dat enige vorm van onoplettendheid en / of onderschatting voor vandaag zeker geen ruimte is, trouwens nooit maar helemaal niet vandaag.

De weersomstandigheden zijn goed vandaag, de selectie kent een aantal zieken cq. Blessuregevallen en de staat van het grasveld is niet helemaal optimaal qua lengte. Maar goed, die twee laatste zaken zijn dingen waar we weinig invloed op hebben en zijn zeker ook geen smoes achteraf! Borst vooruit en ervoor gaan vandaag!

Aan alle wijze woorden vooraf, hebben we helaas geen boodschap. Amstenrade start de wedstrijd flitsend en binnen 20 minuten staat 0-2 op het scorebord. Gaan de kopjes hangen of wordt de rug gerecht?

VV Spaubeek kent in het vervolg van de eerste helft nog ietwat moeite, maar begint toch te voetballen en van de eigen kracht uit te gaan. Rond de 30e minuut mag Dylan Lotz een corner nemen. Hij weet wel raad met de bal en caramboleert de bal op geweldige wijze in één keer in het doel.

Dylan is dit seizoen de man van de geweldige goals, want ja hij was ook diegene die tegen Geulsche Boys op Harry Kane-achtige wijze zorgde voor een afstandsschot vanuit de middenlijn. Maar goed, de 1-2 staat op het scorebord.

Vervolgens gaat VV Spaubeek op jacht naar de gelijkmaker en moet eigenlijk ‘doorpakken’. Die woorden klinken misschien bekend in de oren vanuit de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 – die waren toen van het CDA – en bleken achteraf niet zo succesvol. Gaat VV Spaubeek wel doorpakken is de hamvraag?

In het restant van de eerste helft volgen een aantal goede kansen aan Spaubeekse zijde, maar zonder succes. Net voor rust krijgt Amstenrade een vrije trap, randje zestien. Een speler van Amstenrade weet het hoofd te vinden van een kompaan en vervolgens staat 1-3 op het scorebord. Niet veel later volgt het rustsignaal.

In de rust wordt erop gehamerd dat we als VV Spaubeek moeten blijven combineren en met iedereen de strijd aangaan. Op weg naar doelpunten in de tweede helft!

De tweede helft is minder spannend dan de eerste helft. VV Spaubeek gaat sterk van start en kan al na bijna 30 seconden spelen de 2-3 op het scorebord zetten, maar het ontbreekt aan de scherpte. Er volgen voor VV Spaubeek nog een groot aantal kansen in de tweede helft waarbij Amstenrade wordt teruggedrongen.

Dit leidt pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tot een treffer. Via een heuse scrimmage (niet de eerste deze wedstrijd) zorgt Ties Meertens voor de 2-3 op het scorebord. En dat is meteen ook de eindstand van deze wedstrijd!

Dit betekent ook dit seizoen voor de eerste keer een nederlaag voor VV Spaubeek 5! Vandaag zat het er net niet in, maar we wogen trots zijn op het in de tweede helft vertoonde spel en inzet. Dat nemen we maar naar Genhout volgende week, tijdens onze jacht op de 3 punten!