FC Geleen-Zuid 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 1

·

·

, ,

| Derbytime deel I

Vandaag meteen een dubbele confrontatie met FC Geleen-Zuid. Zowel het eerste als het tweede team mogen/moeten in Geleen aantreden. Voor de mannen van het eerste is het ook de start van twee “Engelse” weken. In vijftien dagen tijd moeten maar liefst vijf wedstrijden worden afgewerkt en daar zitten meteen twee derby’s tussen. Eerst naar Geleen en a.s. donderdag komt Genhout op bezoek. Wij lijken wel profs. Maar laten wij beginnen met Geleen.

Zoals al in de voorbeschouwing vermeld hebben de nodige Spaubeekse spelers een Geleens verleden. Mike en Marco kunnen in elk geval beschikken over een complete spelersgroep en motiveren is voor deze pot niet nodig. Het is alweer enkele jaren geleden dat wij in competitieverband met Geleen de degens mochten kruisen. Hopelijk kunnen wij een aantal punten meenemen.

Lachende gezichten bij de aftrap

Bij het betreden van het complex van Geleen-Zuid proefde je meteen de onderlinge rivaliteit, er hing een bepaalde sfeer. Ons tweede team verloor de onderlinge strijd met 5 tegen 4, waarbij er sprake was van enkele kolderieke doelpunten.

Voor ons was de eerste tegenvaller dat Ralph niet kon spelen. Toch brachten wij elf spelers op de been. Eerlijk is eerlijk: in de eerste twintig minuten kwamen wij niet in het spel voor. De thuisploeg was in die fase heer en meester. De tweede tegenvaller was dat Medi na zo’n vijftien minuten niet verder kon. Yves nam zijn plaats in.

Yves krijgt de laatste instructies van Mike

Daarna ontspon zich een waar voetbalgevecht en kwamen wij beter in de wedstrijd. De ploegen waren eigenlijk gelijkwaardig. In de eerste helft werd er verder niet gescoord. In de rust kregen de aanvoerders en grensrechters nog enkele aandachtspunten van de scheidsrechter.

Stan Solberg en Daan Wauben schermen de bal af

In de tweede helft gebeurde er van alles. Eerst volgde onze de derde tegenvaller. Na een onbesuisde actie lag Gilbert kermend op de grond en moest gewisseld worden. Later hoorden wij dat hij een scheenbeenbreuk had opgelopen. De toegekende strafschop werd door Sean feilloos benut.

Sean is de gevierde man

Niet veel later volgde de vierde tegenvaller. Bram mocht, met rood op zak, gaan douchen. Er was sprake van een echte derby en het ging er bij tijd en wijle stevig aan toe, maar zeker niet onsportief. Toch vond de scheidsrechter het nodig om beide teams voor een afkoelingsperiode naar de kleedkamer te sturen.

Daarna gooide Geleen-Zuid alles op de aanval en kregen wij nog een aantal countermogelijkheden. Tien minuten voor het einde kreeg ook de thuisploeg een pingel en Dennis D zijn tweede gele kaart. De 1 tegen 1 kwam op het scorebord en daarna mochten wij met negen man dit gelijke spel over de eindstreep trekken. Al met al een verdiend punt en misschien had er zelfs nog iets meer ingezeten. Dus geen punten, maar slechts één punt gaat mee naar Spaubeek.

Rob Terwint baalt na afloop

Rest ons nog om Gilbert veel sterkte te wensen en de rest van het team om de accu op te laden voor de wedstrijd regen GSV van komende donderdag: Derbytime deel II.