VV Spaubeek 3 – VV Zwentibold 2 | 2 – 2

·

·

, ,

| Topduel in evenwicht

Vanochtend stond ons derde elftal voor het eerst in 2024 aan de aftrap. Tegenstander is het tweede elftal van VV Zwentibold, dat één punt minder telt.

Eigenlijk stond het duel al voor Carnaval gepland, maar werd destijds op het laatste moment afgelast, aangezien ons hoofdveld door de scheidsrechter als ‘onbespeelbaar’ werd gestempeld. Vandaag gaan beide teams op herhaling.

Om klokslag 11.00 uur barst de strijd los en blijkt dat VV Zwentibold 2 niet voor niks een doelsaldo heeft van +29. Twee snelle en balvaste aanvallers, een degelijk middenveld en veel snelheid in de achterhoede zorgen ervoor dan de troepen van Ben Muylkens flink worden teruggedrongen op eigen helft en nauwelijks aan voetballen toekomen.

Halverwege de eerste helft komen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong als de aanvoerder de bal van een flinke afstand voorbij Thomas Bogucki in doel schiet.

Daarna verzuimt VV Zwentibold door te drukken en na het aanpassen van de veldbezetting zet Brent Raeyen een snedige aanval op over de rechterkant. Hij neemt de Zwentibolder linksback in het ootje en levert een strakke voorzet af.

Bram Pijpers, die tot dan toe een bleke eerste helft speelde, kruipt slim voor zijn man en tikt de 1-1 binnen. Waar het bijna een helft niet naar uitzag gebeurt toch: de ruststand is 1-1.

Tijdens de rust ruilt Ben Erwin Suntjens in voor Laurens Schumacher die als taak krijgt de bal in de voorhoede vast te houden.

Docent aan de Università del Calcio

Na rust start VV Spaubeek een stuk feller en heeft het beste van het spel. Laurens heeft de bal aan een touwtje, maar als hij ineens wegdraait van zijn tegenstander en van de zijkant wordt getackeld, zit zijn wedstrijd er alweer op. Hij valt ongelukkig en maakt plaats voor nóg zo’n legend: Tjeerd Ouwehand.

Maar na de noodzakelijke wissel snijden de bezoekers door de Spaubeekse verdediging en lijkt trekken aan de noodrem de enige optie om aan een achterstand te ontsnappen. De scheidsrechter is onverbiddelijk en kent de bezoekers een strafschop toe. Ook nu is Thomas kansloos: 1-2.

Ondanks dat de bezoekers over iets meer voetballend vermogen beschikken kunnen ze niet ontsnappen aan de Spaubeekse dadendrang. Elke speler zet een tandje bij en niet veel later trapt Charlie Caelen de gelijkmaker tegen de touwen. De grensrechter van VV Zwentibold vlagt voor buitenspel en wordt in tweede instantie in het gelijk gesteld: gelijkmaker geannuleerd.

In de slotfase promoveert Bram Pijpers een corner van Charlie tot doelpunt toont zich een heuse ‘Knipser’. Beide elftallen doen er vervolgens alles aan om de drie punten te nemen, maar slagen daar niet in.

De bezoekers hadden een groot veldoverwicht in de eerste fase van het duel, maar ons derde elftal knokte zich knap terug in de wedstrijd en toonde karakter door na een 1-2 achterstand alsnog de gelijkmaker te produceren.

Volgende week komt VV Spaubeek 3 opnieuw een tweede elftal tegen als het om 11.00 uur aantreedt tegen de buren uit Neerbeek.