VV Caesar 5 – VV Spaubeek 5 | 2 – 3

| Beter laat dan nooit

Vandaag stond na de carnavalsdagen de eerste derby van de tweede seizoenshelft op het programma. We mochten afreizen naar het grootste dorp van onze mooie gemeente, Beek, en aantreden tegen Caesar 5. De aanloop van deze wedstrijd was ietwat rommelig, aangezien er op woensdag een heel aantal zieken waren. Het had er de schijn van dat dat toch iets met Carnaval te maken had.

Dan de wedstrijd van vandaag. In de voorbespreking van de wedstrijd wordt erop gehamerd dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden tegen Caesar vandaag, de wedstrijd eerder dit seizoen zowel in de beker als competitie werden beiden gewonnen, maar voor vandaag zal dit niet zo gemakkelijk zijn. Want wellicht is het deze keer driemaal scheepsrecht voor Caesar.

We mogen aantreden op het hoofdveld van Caesar en Spaubeek begint de wedstrijd goed door de bal veelvuldig via meerdere spelers het veld rond te laten gaan, maar dit leidt toch niet tot echt afgedrukte scoringskansen of zijn die wellicht op één hand te tellen.

Ongeveer rond de 20e minuut volgt een schrikmoment van Spaubeek 5, ‘onze’ Niek maakte een actie en speelt twee man uit, maar bij het passeren van die laatste speler verdraait hij zijn knie akelig. Op het oog lijkt het ernstig maar verder onderzoek bij onze huisfysiotherapeut Robbie Terwint zal uitsluitsel moeten geven. Hopelijk is hij er snel weer bij.

In het verdere verloop van de eerste helft blijft Spaubeek sterk aan de bal en geeft weinig tot niks weg, maar mist net de benodigde scherpte in de afronding die wel nodig is om doelpunten te maken.

Twee minuten voor rust krijgt Caesar een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, 1-0 Caesar en even later volgt het rustsignaal van de leidsman van vandaag.

In de rust wordt er met een kleine preek gemaand om vanuit de eigen kracht te blijven voetballen en gebruik te maken van de vele ruimtes die er achter de laatste linie van Caesar liggen. Daarnaast wordt er ook gehamerd dat de inzet tot vanuit onze tenen moet komen vandaag, en ook echt van iederéén, samen ervoor gaan!

Na de rust wordt duidelijk dat Spaubeek maar één ding wilt vandaag en dat is de drie punten mee terug nemen naar het mooie Spaubeek en de derby winnen.

Dit gebeurt veelvuldig door een aantal sterke aanvallen via de zijkanten, wat uiteindelijk ook leidt tot de gelijkmaker. Via een goede pass van Raymond belandt de bal uiteindelijk bij Ties, die vanuit de zijkant wel raad weet met de bal en hem de lange hoek in pegelt.

Na de 1-1 gaat Spaubeek door en weet het vrij snel de 1-2 te maken, Rick Brands wist zijn 10e treffer van het seizoen te noteren, hij schrijft inmiddels dubbele cijfers bij Spaubeek 5!

Na de 1-2 krijgt Spaubeek een aantal goede kansen, maar weet het telkens net niet de trekker over te halen. Uiteindelijk volgt de 1-3 die wordt gemaakt door Fabian, die op mooie wijze zijn actie bekroont met een doelpunt en dit ook op heroïsche wijze viert.

Na de 1-3 blijven we als collectief voetballen en de ‘vrije man’ zoeken.

In de 85e minuut weet Caesar toch nog een goal te maken. Na onoplettendheid en een niet zo’n handig weggeven ingooi weet Caesar de 2-3 te maken. Hierdoor hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, helemaal voor nog ongeveer de laatste acht minuten speeltijd. Dat geeft in dit geval Caesar goede moed voor het restant van de wedstrijd.

In de slotfase van de wedstrijd krijgt voornamelijk Spaubeek nog een niet te missen kans, na maar liefst drie rebounds en puik keeperswerk van de keeper van Caesar weet de bal het net helaas niet te vinden. Het blijft dus bij 2-3 vandaag.

Vandaag is de wedstrijd gewonnen op inzet, sterk team collectief en voor elkaar door het vuur willen gaan. We kwamen wellicht in de tweede helft pas 100% op stoom, maar laten we deze lijn vasthouden!

Drie punten zijn weer bijgeschreven en hopelijk valt de blessure van Niek mee!