Jubileumwedstrijd Mike Zwartjes

·

·

Morgenmiddag staat het duel tussen FC Geleen Zuid en VV Spaubeek op het programma. Het zal de 75e wedstrijd worden dat trainer Mike Zwartjes aan het roer staat van ons eerste elftal.

Het is reeds in de winter van 2021 dat de Technische Commissie van VV Spaubeek met het nieuws komt dat zij een tweejarige overeenkomst met Mike hebben gesloten die loopt tot de zomer van 2023.

Na een lastige start krijgt Mike de vaart erin en sluit zijn eerste het seizoen af op een verdienstelijke zesde plaats. Daarmee wordt het fundament gelegd voor succesvol seizoen.

Het seizoen 22/23 speelt VV Spaubeek het gehele seizoen mee om de prijzen, maar moet de titel uiteindelijk aan SV Haslou laten.

Seizoen 21/22: Mike Zwartjes loodst VV Spaubeek voorbij zijn voormalige vereniging SV Langeberg

Doordat Mike met zijn selectie de eerste periodetitel in de wacht sleept is deelname aan de nacompetitie gegarandeerd, waarin FC Hoensbroek na 120 minuten uiteindelijk de sterkere blijkt.

In de absolute slotfase blijkt FC Hoensbroek met 4-2 te sterk

Vanwege de goede prestaties hebben vereniging en Mike de intentie om de samenwerking te continueren en komen een contractverlenging van één seizoen overeen.

Tijdens het huidige seizoen kent ons eerste elftal eveneens een stroeve start, maar het is inmiddels opgeklommen naar een solide plek in de middenmoot. Reden om Mike’s aflopende contract nóg een keer te verlengen, waardoor hij ook tijdens het seizoen 24/25 trainer van ons eerste elftal blijft.

Het feit dat Mike zijn contract nu al tweemaal heeft verlengd verraadt dat hij aan een succesvolle passage bezig is in Spaubeek. En inderdaad, van de tot dusver gespeelde wedstrijden (74) won Mike er 38 *, speelde er 16 gelijk en verloor er dus 20.

KlasseWinst Gelijk Verlies
3A 15 5 4
3B 16 8 13
Beker 7 3 2
Nacompetitie 1
38 16 20

Dat betekent dat ons eerste elftal in 73% van de gevallen dus níét verloor – een percentage waar we erg tevreden mee zijn.

Via deze weg willen we Mike van harte feliciteren met zijn resultaten tot dusver en hopen dat hij ook zijn 75e wedstrijd als hoofdtrainer van VV Spaubeek tot een succesvol einde weet te brengen!

* De thuiswedstrijd (2-0 winst) tegen het later uit competitie gestapte RKVB is meegenomen in de telling. Het betrof op dat moment een officiële wedstrijd, maar is uiteindelijk niet meegenomen bij het opmaken van de eindstand.