Met een goed gevoel Vastelaovend in?

·

·

,

Vrijdagavond zoekt het rood, geel en groene feestgedruis zich een weg naar buiten onze kantine, de tribune af, richting speelveld. Dat is geen toeval, want het moment is voor Prins Max I aangebroken om zijn scepter door te geven aan de nieuwe voetbalprins. We zijn verheugd te kunnen melden dat Timo Hermsen in 2024 over het VV Sjpaubik-riek zal heersen als Prins Timo I!

Alaaf!

Als onze JO10-1 het op zaterdagochtend om 11.00 uur opneemt tegen haar Steinse leeftijdsgenoten zijn de naweeën van de Carnavalaovend nog zichtbaar. Het was de prelude op hopelijk een mooie Vastelaovend met op zondag de graote optoch door de Spaubeekse straten. Het zal wennen zijn voor Prins Leon I, die normaliter met veel passie de bruisende Carnavalsoptocht in het Sjpaubikse Kwakkerteriek coördineert, maar deze editie met zijn Prinses Yvonne I plaatsneemt op de praalwagen die traditioneel de rij sluit.

Zaterdagochtend wordt alweer gestreden voor drie punten

We hopen dat hij net zo geniet als onze eigen Prins Timo I van de traditionele onderbreking van het competitievoetbal. Maar vooraleer het zo ver is dient ons eerste elftal nog een verre verplaatsing naar het noorden van onze provincie te maken. Tegenstander is VV Baarlo en met die ploeg hebben we nog een klein appeltje te schillen.

Beide verenigingen komen elkaar tegen op de seizoensouverture en er is VV Spaubeek alles aan gelegen eindelijk eens met een driepunter te starten. Dat is al van het seizoen 17/18 geleden, toen DESM met een 3-1 nederlaag terug naar Weert werd gestuurd.

Seizoen 17/18: Tjeerd Ouwehand zet DESM op een grotere achterstand

De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker omdat het afgelopen seizoen pas eindigde in de halve finale van de nacompetitie in een snikheet Hoensbroek.

Maar VV Baarlo blijkt een kwaaie tegenstander, voetbalt zich bij tijd en wijle goed onder de Spaubeekse druk uit en steekt haar neus gedurende het duel steeds nadrukkelijker aan het venster. Halverwege de tweede helft mag doelman Manuel de Bruijn zich omdraaien als de Rood-Zwarten zich dodelijk efficiënt tonen en er op een diefje met drie punten vandoor gaan.

Je hebt van die dagen dat de bal maar niet in doel wilt vallen

Mokkend zoeken de supporters de kantine op en vragen zich, kijkend door een geel-zwarte bril, af hoe dit toch mogelijk was.

Hoe anders was de stemming afgelopen zondag? Het is opnieuw rond de klok van half vijf als diezelfde supporters stomdronken onze warme kantine opzoeken, nadat ze zich 90 minuten lang hebben gelaafd aan het Spaubeekse champagnevoetbal. Na afloop is DVO-trainer Michel Broeders helder in zijn commentaar: ‘Wij waren apathisch, ideeëloos én dus totaal kansloos.’

DVO komt er niet aan te pas!

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, want het kan niet anders of DVO is op haar nummer gezet door een uitstekend voetballend VV Spaubeek. Het is alweer het tweede succes binnen vier dagen tijd, want op donderdagavond werd de laatste 16 van de districtsbeker bereikt.

Feest in Spaubeek: we bekeren voorlopig nog even door!

De vraag is welke keuzes de technische staf gaat maken, want ze konden dit jaar nog niet beschikken over Erik Meijers en Dennis Hendrix. Het duo kwam afgelopen week ongeschonden terug uit wintersportgebieden en moet misschien wel een pas op de plaats maken nu hun vervangers het meer dan behoorlijk hebben gedaan.

Man of the Match Dylan Drent krijgt een publiekswissel

Luxe problemen voor technische staf. Het valt te hopen dat de Spaubeekse motor is aangeslagen, haar ongeslagen status in 2024 in stand houdt en daardoor met een goed gevoel terugkeert naar het Kwakkerteriek.

Dat is dan meteen een mooi gebaar naar de meereizende supporters die vanmiddag een flink stuk van de Napoleonsbaan voor hun kiezen krijgen vooraleer Sportpark De Meeren wordt bereikt. We gaan er vanuit dat zij een sportieve en spannende wedstrijd krijgen voorgeschoteld!