De competitie verdient alle aandacht

·

·

,

Donderdagavond bereikte de ‘cupkoorts’ in Spaubeek haar hoogtepunt. Na 90 minuten voetbal geeft het scorebord 2-2 aan en worden strafschoppen als scherprechter ingeroepen om te bepalen of VV Spaubeek of VV Helden zich bij de laatste 16 van de districtsbeker schaart.

Trainer Mike Zwartjes kiest zijn vijf zekerheden – eigenlijk zes zekerheden. Want de vaste doelman Manuel de Bruijn wordt vanavond vervangen door Davey Kloth en als hij ergens een reputatie in heeft, dan is het wel in het stoppen van strafschoppen.

Tijdens het seizoen 15/16 neemt ons eerste elftal het op tegen het veel hoger spelende Blauw Geel ’38 en ook dán eindigt het duel in een strafschoppenserie. Davey stopt er twee, waarna Charlie Caelen ons eerste elftal naar de volgende ronde trapt. Een historisch moment, want daarmee plaatst VV Spaubeek zich voor de kwartfinale van de districtsbeker.

Ook donderdagavond stopte Davey een strafschop, waarna Rob Terwint de ‘Blauw-Witten’ uit het bekertoernooi schoot. Er zitten nog 16 verenigingen in het bekertoernooi, waarvan VV Spaubeek er één is. Op 22 februari wordt duidelijk of ons eerste elftal de prestatie uit het seizoen 15/16 kan evenaren of dat GSV ’28 toch een maatje te groot blijft.

De vreugde is groot nadat het bekeravontuur met een ronde is verlengd (Foto: Unter Flutlicht)

Hoe dan ook, we zien heel erg uit naar een mooie voetbalavond. Als alle volgers die berichten rondom het bekertreffen met VV Helden op onze Facebook-pagina liken 22 februari daadwerkelijk naar onze BMV komen, dan kunnen we een tribune gaan bouwen. Want dat het druk zal worden is een zekerheid.

Sommige supporters verlangen terug naar de tijd dat de legendarische Spaubeekse ‘Dokter Tolk’ nog deel uitmaakte van de begeleidingsstaf van de voetbalvereniging, want hij had die ‘cupkoorts’ dezelfde avond nog onderdrukt. Want dat bekervoetbal is leuk – het vormt niet meer dan een toetje op een wisselvallig seizoen tot dusver.

Dan is de conclusie gerechtvaardigd dat een wedstrijd DVO een lastige opgave wordt. Afgelopen seizoen lukte het eindelijk eens om in de rangschikking hoger te eindigen dan de Rood-Witten uit Overhoven, die op 26 september 1926 door vrienden werd opgericht.

Afgelopen seizoen kreeg DVO met een flink aantal langdurige blessures te kampen en dat had zijn weerslag op de resultaten. Maar na de winterstop begon het elftal van de toenmalige trainer Ruud Peters aan een inhaalrace en eindigde alsnog als vijfde, op 10 punten achterstand op VV Spaubeek.

Dit seizoen lijken de rollen omgedraaid. Niet dat de technische staf een aantal langdurige blessures voor haar kiezen krijgt, maar het seizoen van DVO loopt op rolletjes, terwijl ons eerste elftal het juiste ritme maar lastig vindt.

Dit seizoen moet voor elk punt keihard worden geknokt

Tijdens het huidige seizoen werd pas één keer verloren: in november blijkt RKVV Vaesrade ‘Op de Vijf Bunder’ met 2-1 te sterk. Vervolgens bindt het elftal van scheidend trainer Michel Broeders de strijd aan met het koplopersduo RKSV Merefeldia – SV Budel en beide wedstrijden eindigen in een gelijkspel.

Met een 4-0 overwinning op SVH ’39 wordt de eerste seizoenshelft afgesloten waardoor DVO zich op de vierde plaats terugvindt.

De laatste overwinning van ons eerste elftal dateert al van begin december, als VV Hebes met 3-2 wordt verslagen. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een 4-2 verlies bij laagvlieger MMC Weert.

We verlangen naar méér van zulke momenten!

Na de mooie overwinning op VV Helden in het bekertoernooi zal onze selectie erop gebrand zijn de lijn voort te zetten en ook 2024 in competitieverband met een overwinning te starten. Dan zal DVO haar tweede nederlaag van het seizoen moeten lijden. Of het zover komt, dat zien we vanmiddag rond 16.30 uur wel.

Er wordt vanmiddag gevoetbald met een door Spar Salden en LMS Limburgs Metaal Spuitbedrijf gesponsorde bal. Het duel wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Gijs Rongen.