2023 in beeld

·

·

Nu we de Kerstdagen achter de rug hebben en ons richten op de jaarwisseling is het gepast nog één keer terug te blikken op 2023. We nemen het fotoalbum erbij en benoemen enkele momenten die iedereen zich nog wel voor de geest kan halen.

Januari
We zijn zojuist vertrokken in 2023 als de Technische Commissie het nieuws brengt dat Marco Schroen met ingang van het seizoen 23/24 assistent-trainer wordt bij het eerste elftal. En daarmee keert Marco na een afwezigheid van enkele seizoenen terug naar de Musschenberg!

Marco keert terug naar VV Spaubeek!

Halverwege de maand neemt ons eerste elftal deel aan de door FC Hoensbroek georganiseerde Winter Cup. In de halve finale wordt Sporting Heerlen met 4-2 verslagen, maar twee dagen later blijkt RKVV Vaesrade in de finale met 2-1 te sterk. Daardoor brengt het team van Mike Zwartjes en assistent Ben Labyed vooralsnog geen eremetaal terug naar Spaubeek.

VV Spaubeek 1 verslaat Sporting Heerlen, maar delft in de finale het onderspit tegen RKVV Vaesrade

Maar er is ook minder goed nieuws als we vernemen dat Charly van der Ben is overleden. Charly was door de jaren heen een gewaardeerde kracht binnen onze vereniging en bekleedde door de jaren heen tal van functies. We gaan zijn geheel eigen kijk op voetbal ontzettend missen.

Charly, we gaan je missen!

Februari
De maand februari is de carnavalsmaand en ook dit jaar heeft VV Spaubeek een voetbalprins. Dit jaar is dat Max van den Bongard die tijdens zijn regeerperiode als Max I door het leven zal gaan!

Voetbalprins Max I

De maand is bijna voorbij als ons eerste elftal SVME verslaat en beslag legt op de eerste periodetitel. Daarmee verzekert het team van Mike Zwartjes en assistent Ben Labyed zich van deelname aan de nacompetitie.

De periodetitel is binnen!

Maart
De jeugd heeft de toekomst, dus zullen we als vereniging moeten investeren in onze jeugdopleiding. Zoals onze voetballers van de JO7, die in maart hun allereerste wedstrijd ooit winnen!

De helden van de toekomst!

April
De Sponsorcommissie organiseert haar jaarlijkse sponsordag en weet hiervoor Roger Reijners te strikken. Reijners komt vertellen over zijn ervaring als bondscoach van diverse dameselftallen.

Roger Reijners deelt enkele anekdotes

Op de valreep steekt de vereniging de vlag uit als Frans Welzen vanwege zijn jarenlange verdienste voor onze vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangt. En sindsdien gaat Frans door het leven als Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Wat zijn we als vereniging blij met mensen die zich zó inzetten voor VV Spaubeek!

Frans en José heffen vol trots het glas

Mei
Ons eerste elftal speelt de cruciale wedstrijd bij VV Scharn en komt niet verder dan 1-1. De daaropvolgende nederlaag tegen FC Maasgouw zorgt ervoor dat de titeldroom kan worden opgeborgen. De blik kan worden gericht op de nacompetitie.

Titeldroom in duigen: VV Spaubeek 1 verliest van FC Maasgouw

Ons derde elftal pakt daarentegen wél de titel. En dan voor het tweede opeenvolgende seizoen. Op een drukbezocht Graaf Huyn Sportcomplex van FC Geleen Zuid is de thuisploeg geen partij en delft met 1-3 het onderspit. De schaal en bloemen zijn voor het team van Ben Muijlkens!

VV Spaubeek 3 proost op de tweede titel op rij

Maar ook onze JO11 is succesvol. Elftalleiders Michael Verdonschot, Harold Puts en trainer Max van den Bongard hebben een moeilijk te kloppen formatie gesmeed en pakken de titel.

Tweemaal feest in Huize Verdonschot, want Michael is namelijk ook speler van ons derde elftal!

Kampioenen-kampioenen, olé, olé!

Juni
Het lange wachten wordt beloond: ons eerste elftal gaat strijden voor een finaleplek in de nacompetitie die de ploeg naar de 2e Klasse moet brengen. Maar tegenstander FC Hoensbroek beschikt over een bredere bank en verslaat VV Spaubeek na 120 minuten voetballen met 4-2.

Gestreden tot het bittere einde, maar met lege handen achterblijvend. Al overheerst het trotse gevoel dat we dit als (kleine) vereniging toch maar mooi voor elkaar hebben gekregen!

VV Spaubeek 1 komt nét iets tekort bij FC Hoensbroek

De bittere nasmaak wordt weggespoeld tijdens de receptie waarbij ons 95-jarig bestaan wordt gevierd. Tientallen jubilarissen worden in het zonnetje gezet en halen met elkaar de meest mooie verhalen boven water.

Feest, feest, feest!

Juli
Het is niet best gesteld met ons tweede veld. De Gemeente Beek schakelt een gespecialiseerd bedrijf in om de ontstane schade te herstellen. Dagblad de Limburger wijdt een mooie reportage aan engerlingen en emelten.

Ons tweede veld is bij de spoedeisende hulp binnengebracht

Augustus
Terwijl de senioren zich voorbereiden op hopelijk een succesvol seizoen, sleept onze JO15 meteen een prijs in de wacht. Tijdens een voorbereidingstoernooi in Ulestraten eindigt onze JO15 als derde – proficiat!

Lekker – het seizoen moet nog starten en de eerste prijs in binnen!

September
Er lijkt geen einde te komen aan de stroom festiviteiten, want tijdens een drukbezochte feestavond vieren we met onder andere John Tana nóg een keer dat we in 2023 95 jaar bestaan.

John Tana, midden op de foto, zet onze BMV op haar kop

Oktober
De maand start droevig als we vernemen dat Hub Cobben is overleden. Hub was jarenlang speler van diverse elftallen, genoot na zijn actieve carrière wekelijks van trainen op een klein veldje en was in het verleden onder andere betrokken bij de vorming van een nieuw bestuur, waarvan we als vereniging tot op de dag van vandaag de vruchten nog plukken. Met het overlijden van Hub verliest de vereniging een betrokken lid.

In oktober nemen we afscheid van Hub

November
Het regent verschrikkelijk veel in de maand november. In het verleden, toen we nog niet over een kunstgrasveld beschikten, had het waarschijnlijk geleid tot een reeks afgelaste wedstrijden, maar tegenwoordig vragen verenigingen juist om in Spaubeek te mogen voetballen.

Regen, regen en nóg veel meer regen…

We realiseren ons waarschijnlijk veel te weinig over wat voor een mooie thuishaven we beschikken!

December
Onze JO9 schiet in de rust van het Eredivisieduel Fortuna Sittard – RKC Waalwijk met scherp in en weet de Fortuna-doelman tijdens een strafschoppenserie regelmatig op het verkeerde been te zetten!

Goed gedaan, jongens en meisjes!

Ons eerste elftal sluit het jaar goed af door bekerwinst op Sporting Heerlen en plaatst zich voor de laatste 32 van het bekertoernooi.

Districtsbeker, Spaubeek is erbij!

Maar ook ons vijfde elftal doet het ontzettend goed door de eerste seizoenshelft ongeslagen af te sluiten, iets dat ook ons derde elftal lukt.

We wensen iedereen een veilige en sportieve jaarwisseling toe. Tot in 2024!