Bekertoernooi: ‘Makkelijke tegenstanders kom je niet meer tegen’

·

·

Het is even voorbij 10.30 uur als de kantine zich langzaamaan vult met onze vrijwilligers van het A-Team. Na een ochtend klussen is het tijd voor ontspanning. Jos Boesten heeft de koffie al klaar en de Limburgse vlaai al aangesneden.

Maar vandaag worden er niet alleen oude koeien uit de sloot gehaald of vooruitgekeken naar de naderende eindejaarsfeesten, maar zijn de ogen ook gericht op het TV-scherm in de kantine.

Loon in de vorm van vlaai na hard werken

De Midden-Limburse TV-zender TV Ellef zendt namelijk vanaf 11.00 uur live de loting van de 4e ronde van de Districtsbeker uit. Er zijn nog 32 verenigingen over die strijden om eremetaal en daarvan is VV Spaubeek er één.

Na het loten van district Zuid I, regio west en oost, is het de beurt aan district Zuid II. Tijdens de 4e ronde wordt ook ‘ons’ district opgedeeld in twee regio’s: noord en zuid.

TV Ellef gaat starten met loten

Nadat eerst de clubs uit ‘noord’ hun tegenstander kennen, komt ‘zuid’ aan de beurt. In totaal worden er acht wedstrijden geloot, maar na zes wedstrijden kent VV Spaubeek haar tegenstander nog niet.

Maar dan, eindelijk, komt VV Spaubeek uit de koker. Dat betekent dat we 14 januari in een thuisduel mogen proberen de laatste 16 van het bekertoernooi te bereiken. De spanning stijgt onder de aanwezigen, want onder andere onze buren van GSV ’28 zitten nog in de ballenbak.

Hartslag naar 180 bij de aanwezigen

Uiteindelijk loten we tegen VV Helden en mag GSV ’28 afreizen naar FC Kerkrade-West. Opluchting overheerst, maar dan vooral dat we een thuisduel spelen.

Na de loting geeft selectiespeler Rob Terwint een reactie. ‘Ik had persoonlijk geen voorkeur en ook de spelersgroep heeft die niet. Zo lang we maar thuis spelen is iedereen tevreden. Het thuisduel tegen Sporting Heerlen heeft laten zien hoe mooi het is om tijdens een ‘alles-of-niets-duel’ een ronde verder te bekeren.

Als VV Spaubeek uit de ballenbak komt is jullie wens in vervulling gegaan (thuiswedstrijd), maar zijn er nog drie tegenstanders over: VV Helden, FC Kerkrade-West en GSV ’28.
‘O, maar dan was een thuisduel tegen GSV ’28 óók mooi geweest. Een wedstrijd waar normaliter veel publiek op af komt. Maar we spelen ook graag tegen VV Helden.’

Een elftal dat uitkomt in de 4e Klasse F en het daarin goed doet. Geen eenvoudige opgave!
‘In deze fase van het bekertoernooi kom je geen makkelijke tegenstanders meer tegen, maar we hadden met RKSV Minor, EVV (de ploeg van Bob Nijsten), RVU of BSV Limburgia het ook slechter kunnen treffen.’

‘Ik heb in de voetbal.nl-app gezien dat ze pas 10 doelpunten hebben geïncasseerd in de competitie en evenveel verliespunten hebben als de koploper. VV Helden is dus een hele goede ploeg!’

Tijdens het seizoen 15/16 kwamen jullie VV Helden ook al tegen in het bekertoernooi. Dat kan toch geen toeval zijn?
‘Toen wonnen we in Spaubeek met 4-3, maar veel weet ik er niet meer van. De daaropvolgende ronde wonnen we van VV Hebes, werden nog een ronde vrijgeloot, versloegen Blauw Geel ’38 en strandden pas bij Avanti ’31.’

Seizoen 15/16: Rob Terwint feliciteert Cas Solberg, die VV Spaubeeks eerste doelpunt heeft gescoord

Zijn jullie klaar voor een nieuwe ‘cup run’?
‘Laten we ons eerst maar op VV Helden richten, dat wordt al moeilijk zat. Daarna zien we wel weer verder, haha!’