VV Spaubeek 5 – RKSV De Ster 4 | 6 – 1

| Waar een wil is, is een weg

Gisteren, zondag 17 december 2023 stond de laatste wedstrijd van VV Spaubeek 5 van de jaargang 2023 op het programma, de laatste wedstrijd voor de winterstop. We mochten thuis aantreden tegen De Ster 4. Voor aanvang van de wedstrijd was VV Spaubeek 5 nog altijd ongeslagen in de eerste seizoenshelft: 5x gewonnen en 2x gelijkspel. Of deze reeks kon worden voortgezet tegen De Ster, daar komt u maar op één manier achter, door natuurlijk verder te lezen.

Voor de wedstrijd wordt duidelijk gemaakt dat we de lijn van de afgelopen weken moeten doortrekken om de drie punten in Spaubeek te houden. De jongens wordt ook op het hart gedrukt om niet te makkelijk te denken van ‘Ja, dit doen we wel even’.

Keihard ervoor werken en voor elkaar door het vuur gaan, zijn al woorden die veelvuldig de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd. Binnen het team zijn deze woorden ook wel bekend en daarbij citeer ik: ‘Dat is werken’, dat veelvuldig in het veld klinkt als iemand zich met verve inzet en zijn best doet!

Voor velen klinkt dit wellicht als iets dat natuurlijk vanzelfsprekend is en ja, dat is misschien ook zo, maar weet dat deze twee zaken van essentieel belang zijn binnen een team om resultaat te boeken.

Dan terug naar de wedstrijd van vandaag, waarbij de technische staf wordt gevormd door Danny Bastings, Dylan Drent en Stef Jansen.

De wedstrijd start met twee teams die willen voetballen en het was ook De Ster dat in de beginfase van de wedstrijd het meest de bal had. Dit leidde nog niet direct tot een doelpunt; hoogstens tot kansen. Tot het moment dat een speler van De Ster met een steekpass de diepte in wordt gestuurd, 0-1 op het scorebord.

De 0-1 van De Ster is een heuse wake-up call voor VV Spaubeek 5 en direct beginnen we weer te voetballen en de ‘vrije man’ te zoeken. De wedstrijd gaat op en neer met aan beide kanten kleine kansen.

Tot het moment dat Kevin op een juiste wijze zijn tegenstander op het verkeerde been zet, op deze wijze weet hij een strakke pass op Niek te verzorgen, die helemaal vrijkomt recht voor de keeper. Niek weet hier vervolgens wel raad mee en wat volgt is de 1-1 die op het scorebord prijkt.

Na de 1-1 geeft De Ster niet op en blijft ook steeds de diepte zoeken via de zijkanten, maar door goed verdedigend werk leidt dit niet tot directe kansen.

Aan Spaubeekse zijde is het wel Kevin die voorin met de bal richting het doel gaat en op die weg door een speler van De Ster in het zestienmetergebied naar de grond wordt getrokken. Wat volgt is een strafschop voor VV Spaubeek 5, die vervolgens wordt benut door Rick Brands. Enkele minuten later volgt het rustsignaal en kunnen beide teams aan de thee.

Rick Brands benut de toegekende strafschop

In de rust wordt er door Danny en Dylan op gehamerd om op deze wijze door te blijven gaan, te blijven voetballen en de vrije man te zoeken op het middenveld om vervolgens via de zijkanten de ruimte te vinden. In de rust wordt er ook gewisseld en komen Pip en Joeri in het veld voor Rick Drummen en Raymond.

Na de rust start VV Spaubeek 5 goed en laat direct zien dat het snel op zoek gaat naar een volgend doelpunt, maar een aantal goede kansen leidt nog niet direct tot een doelpunt.

Met Pip op het middenveld wordt er beter gebruikgemaakt van de ruimtes die er liggen aan zowel de linker- als de rechterflank. Uiteindelijk leidt dit ook tot de 3-1 waarbij de bal door goed samenspel uiteindelijk belandt bij Pip die raak schiet.

Na de 3-1 van Pip, realiseert Rick Brands zich dat Pip niet verder in de buurt mag komen op de topscorerslijst. Via een diepe bal die belandt in de voeten van Fabian, die vervolgens op uitstekende wijze twee verdedigers op het verkeerde been zet en ook de keeper omspeelt, ligt de weg naar het doel helemaal open.

Wat Fabian doet is vervolgens van grote klasse; hij ziet vanuit zijn ooghoek dat Rick Brands via links zich wellicht in een betere positie bevindt om de bal in het doel te schieten. En dat doet Fabian ook. Hij geeft de bal af op Rick Brands die er raad mee weet en 4-1 staat op het scorebord.

Na de 4-1 en toepassen van enkele wissels blijft Spaubeek kansen creëren en op zoek naar meer doelpunten. De Ster probeert dit ook, maar dit leidt niet tot doelpunten. Het blijft bij kansen waarbij er een aantal de weg naar het doel net niet weten te vinden mede door puik keeperswerk van onze Sander, die ondanks de lage stand van de zon zonder pet zijn doel schoon houdt in de tweede helft.

De Spaubeekse kansen resulteren uiteindelijk in de 5-1, die wederom door Rick Brands wordt benut en hiermee zijn hattrick complementeert. Ik heb me laten vertellen dat dit de eerste hattrick is in de historie van VV Spaubeek 5 zoals dat nu bestaat. Dus voor het eerst in vier jaar tijd.

Rick Brands zet hiermee een goede stap op de topscorerslijst, waarbij hij momenteel de tweede plaats bezet met 9 doelpunten achter Erik ‘De Brommer’ Meijers die de eerste plaats bezet met 10 doelpunten. Ik denk dat ‘De Brommer’ zich langzamerhand zorgen moet gaan maken dat Rick Brands niet over hem heen gaat, maar hem kennende blijft hij rustig en vervolgt hij de strijd in januari weer met volle verve en snelheid!

Terug naar de wedstrijd waar nog ongeveer 15 minuten speeltijd resteren. In de 80e minuut krijgt Pip de bal een aantal meter voor het zestienmetergebied. Pip besluit direct uit te halen en dit leidt tot het mooiste doelpunt van de wedstrijd van vandaag naar mijn mening, er is bijna een VAR nodig maar door de snelheid van het schot, belandt de bal uiteindelijk via de onderkant van de lat via een stuit in het doel, 6-1. Dit is uiteindelijk ook de eindstand van de wedstrijd.

Na een lastige beginfase en een sterk voetballend De Ster in deze fase van de wedstrijd hadden de manschappen van Spaubeek 5 het lastig in het begin van de wedstrijd. Maar door doorzettingsvermogen en het tonen van onderlinge wilskracht werden de 3 punten in Spaubeek gehouden.

Bij het resterende programma van deze zondag mag het vlaggenschip van VV Spaubeek met één van onze coaches, Dylan, vandaag in de gelederen aantreden in de beker. Wij als VV Spaubeek 5 zijn aandachtig toeschouwer van de wedstrijd en wij zien hoe het eerste alles op alles zet om de 1-0 net voor rust in de tweede helft over de streep te trekken, complimenten!

Wij gaan met een goed gevoel de winterstop in en we zijn een goede weg ingeslagen waarbij we na de winterstop er weer vol voor gaan om er alles aan te doen om de ingeslagen weg te vervolgen.

Nu is het tijd voor de feestdagen en zoals ze dat mooi zeggen ‘De mooiste tijd van het jaar, is tijd met elkaar.’

Laten we deze gedachte vasthouden en vanuit VV Spaubeek 5 wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!