Bekergevoelens

·

·

,

Na een tegenvallende prestatie tegen laagvlieger MMC Weert, afgelopen zondag, richt ons eerste elftal haar blik op het bekertoernooi. Inmiddels zijn we aanbeland bij de 3e ronde waarbij de overgebleven 64 ploegen onder elkaar gaan uitmaken wie de districtsbeker in de prijzenkast mag bijzetten en SV Meerssen mag opvolgen.

Op 18 mei van dit jaar streden SV Meerssen en VV Chevremont in de finale tegen elkaar, die door de Meersenaren met 2-0 werd gewonnen.

Maar ook het behalen van de halve finale is prijzenswaardig, want dat betekent dat je als vereniging een ticket voor deelname aan het KNVB-bekertoernooi in de wacht sleept. De droom bestaat uit het ontvangen van een profclub op je eigen sportcomplex, maar vooraleer pakweg FC Dordrecht, Vitesse of AZ naar de Spaubeekse BMV komen afzakken moet het elftal van Mike Zwartjes nog heel wat bakens verzetten.

Een aantal verenigingen heeft het goede voorbeeld al gegeven en zich geschaard bij de laatste 32 clubs. UDI ’19/CSU, Someren, NWC 2, ZSV en Eijsden zitten al in de trommel en horen op korte termijn wie hun tegenstander wordt in de volgende ronde.

Afgelopen ronde kwam ons eerste elftal niet in actie, want het werd vrijgeloot. Dat kan niet worden gezegd van de tegenstander van vanmiddag. Want Sporting Heerlen zorgde voor misschien wel de grootste verrassing tot dusver door VV Chevremont, de finalist van afgelopen seizoen, met 4-1 terug naar Kerkrade te sturen.

Het is de kroon op het tot dusverre vlekkeloze seizoen dat de Heerlenaren draaien. De koploper van de 3e Klasse A wist dit seizoen al zeven keer te winnen, speelde driemaal gelijk en verloop pas één keer.

Maar er is tegelijkertijd ook hoop, want die ene nederlaag leed Sporting Heerlen afgelopen weekend. Op Sportpark Terworm begint Sporting Heerlen slap aan de wedstrijd en helpt VV Weltania daarmee in het zadel. De Oranjehemden kunnen zomaar op voorsprong komen, maar weten de geboden kansen niet te benutten.

Het niet verzilveren van kansen breekt de ploeg van trainer Sid Plum danig op als Amir Skraoui de ‘Sporting-boys’ op voorsprong zet. Toch weet VV Weltania het duel nog in haar voordeel te beslissen door in het restant van het duel nog tweemaal te scoren.

Toch wordt het niet eenvoudig de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken, want afgelopen weekend verloor ons eerste elftal met 4-2 bij MMC Weert.

De Weertenaren reisden in de aanloop van het duel naar Herkenbosch en lieten daar het slotlicht achter. Het zette MMC op het juiste spoor, want binden een week nadien ook VV Spaubeek aan hun zegekar. Lukt het ons het blazoen weer enigszins op te poetsen en haar supporters een mooie eindejaarsfeesten te bezorgen?

Het bekerduel staat onder leiding van scheidsrechter Devon Moerkens en is gratis te bezoeken.