SV Hulsberg 3 – VV Spaubeek 5 | 1 – 4

| Hoge bomen vangen veel wind

Zondag 10 december stond wedstrijd nummer 7, of ja eigenlijk, nummer 8 op het programma. We mochten afreizen naar Hulsberg met VV Spaubeek 5 om het op te nemen tegen SV Hulsberg 3. Eenmaal aangekomen in Hulsberg kwamen we erachter dat er behoorlijk wat wind raasde over het speelveld vandaag.

Tijdens de wedstrijdbespreking wordt er wederom op gehamerd om de ongeslagen reeks verder uit te bouwen en vandaag de drie punten mee terug te nemen naar Spaubeek. Na een goede warming-up, gaat VV Spaubeek 5 voortvarend van start en met wind tegen in de eerste helft.

Spaubeek weet in de beginfase al een aantal kansen te noteren, in het bijzonder voor Rick Drummen die met een ogenschijnlijke kopbal net over het doel kopt. Al valt vervolgens onze andere Rick, Rick Brands, op door de terecht gegeven penalty te benutten, 0-1 op het scorebord. We blijven even bij de naam Rick, want vervolgens is het Rick Drummen die feilloos de bal in het doel weet te jagen, 0-2 op het scorebord. En 20 minuten gespeeld.

Het restant van de eerste helft weet VV Spaubeek 5 nog wel een aantal kansen te noteren, maar zonder succes.

SV Hulsberg 3 dringt wel aan, maar weet alleen met een goed ingeschoten vrije trap gevaar te stichten, die goed wordt gepakt door onze keeper Sander.

Net voor rust, krijgt SV Hulsberg 3 een hoekschop, die eerst wordt weggewerkt door Spaubeek maar die uiteindelijk in de voeten belandt van een speler van Hulsberg die hiermee wel raad weet, en de 1-2 op het scorebord zet. Dit is ook direct de ruststand.

In de rust wordt door de technische staf erop gehamerd dat we het spel van het eerste halfuur weer moeten gaan hanteren, en alle gedachten van ‘we zijn er al’ moeten laten varen, want ja we hadden Hulsberg met het doelpunt net voor rust hoop gegeven.

Tijdens de peptalk in de rust wordt iedereen op scherp gezet en met een driedubbele wissel wordt er ook gezorgd voor frisheid en bij sommigen geestdrift die er komt doordat hij op de bank moest beginnen en of hij hiervan met verve gebruikt maakt, daar zullen we later achterkomen…

VV Spaubeek 5 start de tweede helft goed en creëert direct een aantal kansen, maar nog zonder direct succes. Dit succes wordt uiteindelijk wel direct nadat het eerste deel van de tweede helft erop zit. Fabian heeft een paar goeie acties in huis, want die is meer dan gebrand en wist laat dus met verve zien wat hij in huis heeft. Echter weet VV Spaubeek 5 hiermee nog niet mee af te drukken, totdat Fabian zelf het eindstation wordt van een aanval. Deze aanval maakt Fabian met een sterke slalom af, 1-3 op het scorebord.

Na de 1-3 gaat VV Spaubeek 5 door met aanvallen om Hulsberg ook maar geen moment de ruimte te geven om te denken of er nog iets te halen valt. Met een positionele wisseling van Niek, die doorgeschoven wordt na de spits en de opdracht krijgt om te scoren, wordt het slotakkoord van de wedstrijd gevoerd.

Met een buitengewone individuele actie van Dylan die vervolgens een prachtige voorzet heeft waarmee hij Niek weet te vinden, die vervolgens op geweldige wijze de 1-4 binnenschiet. Dit is direct ook de eindstand van de wedstrijd.

Complimenten voor de inzet, gedrevenheid en het voetbal dat op de mat werd gelegd. Nu wordt het vizier gericht op de volgende wedstrijd van aankomende zondag, thuis tegen RKSV De Ster 4.