VV Spaubeek 09 schiet met scherp bij Fortuna Sittard

·

·

Nadat de leiders van onze O9 aan het eind van het vorig seizoen hadden gevraagd of hun teams eens mee mochten doen aan de rustactiviteit bij Fortuna Sittard, was het op zondag 10 december dan eindelijk zo ver! Onze jeugdige en enthousiaste spelers mochten in de pauze van de wedstrijd Fortuna Sittard – RKC Waalwijk in actie komen.

Tijdens deze activiteit mag een jeugdteam van een amateurclub tijdens de pauze van een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard in het stadion strafschoppen nemen en daarna een ereronde langs de tribunes maken. Spelers en leiders krijgen hiervoor een gratis entreekaart van Fortuna. Geïnteresseerde ouders, familieleden en vrienden kunnen voor een gereduceerd tarief de wedstrijd bijwonen.

Nadat er in de trainingen van de laatste weken in aanloop naar deze speciale zondagmiddag extra was getraind op het nemen van penalty’s, stonden de spelers op zondag 10 december te popelen om naar Sittard te gaan. Toen iedereen zich even na tweeën bij de ingang van het Fortuna-stadion had verzameld, kon de hele delegatie van VV Spaubeek richting de tribune gaan. De mooie afvaardiging van bijna vijftig spelers en ouders had kaarten gekregen voor Vak C op de lange zijde. Vanuit hier heb je mooi zicht op het speelveld en krijg je ook genoeg mee van de sfeer op de Fernando Ricksen Side die zich aan de rechterzijde bevindt. Voor sommige spelers (en ook voor sommige ouders) was het best wel spannend, want niet iedereen had al eens eerder een wedstrijd in een stadion bezocht.

Tijdens de eerste helft concentreerde iedereen zich op de wedstrijd, maar veel spelers zaten in gedachten ook al bij hun optreden dat in de pauze zou volgen. Een penalty nemen heeft iedereen al vaak gedaan, maar met 10.000 toeschouwers op de tribune is dat toch nét iets spannender. Zo ervaar je een beetje onder welke omstandigheden betaald voetballers hun wedstrijden moeten spelen. Vijf minuten voordat de pauze begon mochten de spelers onder leiding van hun trainers Ben, Dennis, Kay en Paul via de gracht naar de hoofdtribune om daar te wachten totdat ze het veld op mochten gaan. Alleen trainer Sean kon vanmiddag niet aanwezig zijn, hij moest met Spaubeek 1 aan de bak in Weert.

De dame en heren staan te popelen om het veld op te gaan

Nadat de scheidsrechter voor het rustsignaal had gefloten (de stand was nog steeds 0-0) mochten onze spelers dan eindelijk het veld op. Hierop had iedereen al weken gewacht! Terwijl de omroeper iets vertelde over onze vereniging stelden de spelers zich keurig aan de rand van het strafschopgebied op in afwachting van de reservekeeper van Fortuna. Toen deze, Boaz Broekmans, plaats had genomen in het doel mocht het schieten beginnen.

Klaar voor de start!

En dat schieten ging erg goed! De keeper zag vele ballen links en rechts langs zich in het doel verdwijnen. Van spanning bij de spelers was niks meer te merken zodra ze de eerste keer mochten uithalen. Nadat iedereen meerdere keren had geschoten, was het tijd voor een groepsfoto. Samen met keeper Broekmans en enkele kinderen die via Stichting FC Robinstijn ook aan de rustactiviteit deelnamen, nam iedereen netjes plaats in het doel.

Tevreden gezichten na de strafschoppen

Na de foto was het alweer tijd voor de ereronde langs de tribunes. In volle sprint sprintten de jongens en meisjes een volle ronde om het veld heen, onder applaus van de 10.000 aanwezige bezoekers. Het applaus en gejuich was echter het hardst vanuit Vak C waar de trotse ouders en broertjes en zusjes zich extra goed lieten horen.

Nog even de supporters oppeppen voor de tweede helft

Nadat iedereen weer terug op de tribune zat, kon er worden genoten van de tweede helft. Het voetbal was niet altijd even goed, maar het was spannend tot de laatste minuut. Dat Fortuna vlak voor het einde van de wedstrijd nog de winnende 1-0 wist te maken die ook nog vlak voor onze spelers op de tribune werd gevierd, maakte de middag compleet. Na het eindsignaal vierden de spelers op het veld nog een klein feestje met de supporters op de tribune, daarbij deden onze eigen spelers natuurlijk enthousiast mee.

Vreugde op het veld na de 1-0

Een beetje vermoeid, maar ook nog een beetje opgewonden over de eigen prestaties op het veld en de overwinning van Fortuna verliet iedereen het stadion om vervolgens snel de warmte van de auto op te zoeken en lekker naar huis te gaan. Iedereen had genoten van de leuke middag en stiekem zal er links of rechts zondagavond wel iemand hebben gedroomd over hoe het zou zijn om later elke week in een echt stadion voor zoveel publiek te mogen voetballen. Dromen mag natuurlijk en wie weet zien we een of meerdere van onze jeugdspelers later inderdaad wel bij een profclub terecht komen?

Maar voorlopig voetbalt iedereen nog lekker bij ons eigen VV Spaubeek en gaan we nu eerst genieten van de feestdagen en welverdiende winterstop!