VV Hebes 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 3

·

·

, ,

HEBES uit = thuis

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen HEBES als thuiswedstrijd op het programma, omdat ervan uitgegaan kan worden gegaan dat er in het Spaubeekse betere speelomstandigheden zijn dan in Midden-Limburg. Sinds ons verblijf in de 3e klasse worden wij steeds geconfronteerd met de mannen uit Beegden en ja, het mag dan wel zo zijn dat wij vanuit voorgaande partijen een positief puntentotaal hebben, maar resultaten uit het verleden geven geen garantie dat er ook vandaag een 3-punter bijgeteld kan worden. Rekening houdend met het feit dat wij afgelopen vrijdag door o.a. veldomstandigheden niet hebben kunnen trainen, is het afwachten hoe dit uitpakt. Wel kunnen Mike en Marco putten uit een nagenoeg volledig fitte spelersgroep.

Om 14.00 uur begon de wedstrijd en het leek meteen alsof er een soort van plichtmatigheid over het team lag. Het ‘heilige vuur’ ontbrak en er was sprake van een: ‘ut kump wahl goot’ instelling. En goed kwam het in eerste instantie niet. Bij de eerste aanval van de ‘thuisploeg’ was het al raak en was de VVS tot achtervolgen gedwongen.

Na zo’n half uur eindelijk een goed lopende aanval van Spaubeek. Een goede voorzet van Dennis H en Brommer, wie anders, was er als de kippen bij en de gelijkmaker kwam op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

In de kleedkamer werd erop gewezen dat er wat meer beleving en strijd gevraagd werd en ja in de tweede helft stond een ander Spaubeek op het veld. Nadat een treffer van Brommer wegens buitenspel (???) was afgevlagd, werd in de volgende counter door HEBES wél gescoord en liepen wij weer achter de feiten aan.

Daarna gooiden de geel/zwarten er een schepje energie op en werden de lange mouwen nog verder opgestroopt. En plotseling lag de scheidsrechter met een blessure op de grond. Het lukte om de scheids zover op te lappen dat hij de wedstrijd kon voortzetten.

Na deze gedwongen onderbreking was het enkel Spaubeek dat de klok sloeg. Op een pass van Robbie reageerde Dennis H alert en de gelijkmaker kwam op het scorebord. Met nog zo’n vijf minuten was daar weer ons ‘goudhaantje’ oftewel Brommer en de winnende treffer was een feit. Het was een moeilijk middagje tegen een taaie tegenstander, maar de drie punten waren voor ons.

Meteen na de wedstrijd werd Spaubeek bedekt onder een wit laken van sneeuw.

Tot volgende week in Weert!