En nu… dóór!

·

·

,

Sinds 2002 is het aantal inwoners van de provincie Limburg gestaag afgenomen. Tot 2021, want vanaf dat jaar stijgt het inwonertal weer. En één van die nieuwe bewoners lijkt Pluvius wel te zijn. Want wat heeft het de afgelopen weken geregend! Oktober was de natste oktobermaand ooit gemeten en ook november was een buitengewoon natte maand. Het zorgt voor hoge waterstanden in beken en rivieren en veel landerijen zijn veranderd in een zompige weides.

Het zijn omstandigheden die wij ‘Kwakkerte’ nog niet eens zo erg vinden, vertrouwd als we zijn met wonen in het dal van de Geleenbeek. Kleine beekjes doorkruisen ons dorp – het Hoogbeeksken splijt zelf ons sportcomplex in tweeën – en lozen hun water op de Keutelbeek.

Iedereen heeft wel eens door het Hoogbeeksken gekropen om een bal te halen

Jarenlang zat ons hoofdveld vanwege een matige drainage in de tang bij het vele water waardoor we, met het voorjaar in aantocht, regelmatig nog enkele thuiswedstrijden tegoed hadden. Door de komst van het huidige kunstgras lijkt aan alle problemen een einde te zijn gekomen, waardoor we vrijwel altijd onder normale omstandigheden thuiswedstrijden kunnen spelen.

Die luxe heeft tegenstander VV Hebes niet. Zij spelen op natuurgras en moeten zuinig zijn op hun hoofdveld. Het thuisduel tegen SVH ’39 werd al afgelast op zondag om de daaropvolgende donderdag pas te worden ingehaald. Reden te over om het duel tussen VV Hebes en ons eerste elftal te draaien waardoor we vandaag wederom een thuisduel spelen.

Ook bij SV Budel werd het hoofdveld gespaard

Het 1-1 gelijkspel tegen SVH ’39 betekende het tweede punt voor de Midden-Limburgers in evenveel duels. VV Hebes beleeft tot dusver een moeizaam seizoen en heeft bepaald het geluk niet aan hun zijde.

Zo verloren de Rood-Zwarten driemaal op een rij met zware cijfers: 0-7 tegen RKSV Merefeldia, 5-0 bij VV Baarlo waarna de reeks werd afgesloten met een 1-5 thuisnederlaag tegen SV Budel.

Maar sindsdien heeft de ploeg van trainer Lars Peeters de goede lijn te pakken. Allereerst werd met 2-2 gelijkgespeeld bij het hooggeklasseerde Sportclub Irene waarna het reeds aangehaalde gelijkspel tegen gouwgenoot SVH ’39 volgde.

Seizoen 15/16: Medi Soetelmans scoort de winnende treffer!

SVH ’39-aanvoerder Sten Dohmen blikt daar in VIA Limburg met een beroerd gevoel op terug. ‘We hebben ook echt wel pech gehad. Tegen VV Hebes was een bal een meter voor de lijn, maar gaf de scheidsrechter een doelpunt. Hij kon blijkbaar via de schaduw zien dat de bal over de lijn was…’

Het geeft aan dat de Midden-Limburgse fusieclub over mazzel niet te klagen heeft, want afgelopen zondag werd de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Schinveld werd RKSV Olympia Schinveld met duidelijke 0-3 cijfers opzij gezet, waardoor VV Hebes over Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie naar de voorlopig 11e plaats in de rangschikking springt.

Door de overwinning is VV Hebes alweer drie duels ongeslagen en heeft aansluiting gevonden met de onderkant van de middenmoot. Die middenmoot, waarin ook VV Spaubeek staat, loopt door tot plek zes, waar het FC Maasgouw van Ruud Hendriks momenteel bivakkeert.

Daar waar de Rood-Zwarten zich juist een plek in de middenmoot willen verschaffen, wilt het elftal van trainer Mike Zwartjes de middenmoot juist zo snel als mogelijk verlaten. Na twee nederlagen tegen het duel leiders (RKSV Merefeldia en SV Budel) proefde ons eerste elftal afgelopen zondag weer de zoete smaak van een overwinning.

Bram Sluijsmans feliciteert doelpuntenmaker Dennis Hendrix

Tegenstander SVH ’39 wordt zondagmiddag met duidelijke 5-1 cijfers huiswaarts gestuurd, waarbij onze beide aanvallers de volledige productie voor hun rekening nemen. De van FC Geleen-Zuid overgekomen Dennis Hendrix eist de hoofdrol voor zich op door te tekenen voor een hattrick. De overige twee doelpunten komen van de voet van de onvermijdelijke Erik Meijers.

En na zo’n zondag kom je toch met een ander gevoel op dinsdagavond naar de training. De goede luim lijkt te zijn teruggekeerd aan de Musschenberg en dat kan alleen maar verbeteren als vanmiddag ook van VV Hebes wordt gewonnen.

Afgelopen seizoen hield een volwassen spelend VV Spaubeek via Erik Meijers (tweemaal) en Cas Jansen de punten thuis en daar tekent ook vandaag iedereen voor.

Seizoen 22/23: Erik Meijers is tweemaal trefzeker tegen VV Hebes

Een overwinning betekent een mooie start van december, waarin ook een duel tegen slotlicht MMC Weert en een bekerduel met Sporting Heerlen op de rol staat.

Maar laten we niet te ver vooruit kijken en ons zeker niet rijk rekenen, want makkelijke duels met VV Hebes zijn dungezaaid. De afgelopen twee seizoenen werd weliswaar gewonnen, maar in het jaar 2020 werd gelijkgespeeld (seizoen 20/21) en verloren (seizoen 19/20).

De wedstrijdbal wordt gesponsord door (voormalig) elftalleiders Erwin Vranken en Harald Schoonwater. Scheidsrechter Theo Ickenroth wordt geacht het duel in goede banen te leiden.

Bron: AlleCijfers.nl / Waterschap Limburg / Dagblad de Limburger