VV Spaubeek 1 – SVH ’39 1 | 5 – 1

·

·

, ,

| Doen wat gevraagd wordt

Één persoon is vanochtend ongetwijfeld wakker geworden in een nooit eerder ervaren gemoedstoestand. Sinds gisterenavond heerst Prins Leon II over ons ‘Kwakkerteriek’ en een felicitatie is op zijn plaats. We hopen dat Prins Leon II en zijn Prinses Yvonne een geweldig Carnavalsseizoen mogen beleven.

Maar ook vanmiddag staan spannende momenten op het programma als CV De Kwakkerte haar Jeugdzitting organiseert.

Het Carnavalsweekend trekt ongetwijfeld een wissel op het aantal toeschouwers dat vanmiddag het thuisduel van ons eerste elftal bezoekt, al zitten de weersomstandigheden daar ook voor iets tussen.

Tegenstander SVH ’39 kan erover meepraten, want afgelopen donderdagavond speelde de formatie van trainer Rik Reijners een inhaalduel bij VV Hebes. Eerder dit seizoen liet het hoofdveld in Beegden voetbal niet toe, maar donderdagavond was dat wel het geval.

Voor beide teams liep het duel op een teleurstelling uit, want met een 1-1 gelijkspel schiet niemand wat op.

Dat geldt ook voor vanmiddag. SVH ’39 heeft de punten hard nodig om de onderste regionen te verlaten, maar ook het elftal van Mike Zwartjes staat te popelen om haar puntenaantal verder aan te dikken. Hoe je dat doet, dat liet het elftal van Peter ‘Pie’ Boyens vanochtend al zien, want VV Spaubeek 3 boekte haar derde overwinning op rij!

De puntenhonger heeft een flink aantal fans doen besluiten naar Spaubeek af te reizen, want ondanks het gure weer kunnen de Rood-Witten op een ruime supportersschare rekenen. Chapeau!

VV Spaubeek begint voortvarend aan het duel en neemt via Dennis Hendrix een 1-0 voorsprong. De bezoekers uit ‘Hirkebosj’ laten zich niet kisten en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Het duel golft op en neer maar je hebt het gevoel dat SVH ’39 vooral door VV Spaubeek zélf in het zadel wordt geholpen.

Een corner, maar géén doelpunt…

Het spel van de thuisploeg oogt slordig, er wordt veel balverlies geleden en als SVH ’39 onder druk wordt gezet, dan voetballen de bezoekers zich daar vrij makkelijk onder uit en combineren zich een weg richting het doel van Manuel de Bruijn. Maar de verdediging staat paraat en buigt niet.

Vanaf de flanken probeert het team van Mike Zwartjes en assistent Marco Schroen openingen te creëren en via Bram Sluijsmans en Erik Meijers lukt het bijna de score te verdubbelen. Toch moeten de supporters tot diep in de eerste helft wachten om een tweede doelpunt te bejubelen.

Erik Meijers omspeelt de doelman, maar scoort niet

Een afgeslagen corner komt bij Sean Cobben terecht die de bal op het hoofd van Dennis Hendrix schildert. Zijn kopbal gaat richting doel waar SVH-doelman Bart Beulen de bal weliswaar in zijn handen heeft, maar hem los laat, waarna deze langzaam maar zeker over de doellijn rolt: 2-0.

De 2-0 voorsprong geeft het elftal wat meer lucht en kan daardoor ook haar vertrouwde spel weer spelen. Na rust zijn de bezoekers verplicht wat meer risico’s te nemen waar vooral de razendsnelle Erik Meijers van hoopt te profiteren.

Bijna lukt dat profiteren als Erik de achterlijn haalt en de bal perfect voorgeeft. Dennis Hendrix krijgt de bal pas in twee instanties onder controle en trapt de bal uiteindelijk op de paal.

Niet veel later eenzelfde spelsituatie: Erik ontdoet zich van zijn tegenstander, haalt de achterlijn en geeft de bal aan Dennis. Hij is deze keer wel rustig en plaatst de bal voor een derde keer achter de doelman: 3-0.

Dennis Hendrix heeft wéér toegeslagen en voltooit zijn hattrick

De wedstrijd is gespeeld, al realiseert Erik zich ongetwijfeld dat Rick Brands zich naast hem heeft gehesen in de topscorersranglijst.

Eerst reageert hij attent als de bal in de doelmond blijft hangen en deze in het dak van het doel jaagt. Maar het blijft niet bij vier, want daarna gebruikt hij nóg een keer zijn snelheid waardoor hij de tijd krijgt de bal vanaf een flinke afstand over de doelman van SVH ’39 in het doel te trappen: 5-0.

In het restant van het duel is er nog tijd om de score verder te laten oplopen, maar het zijn juist de bezoekers die toeslaan. Het lukt vanmiddag niet om ‘de nul’ te houden als SVH ’39 in blessuretijd een eretreffer laat aantekenen.

Al bij al doet VV Spaubeek wat het moet doen. Het neemt verder afstand van de onderste regionen en nestelt zich vaster in de middenmoot. Dat moet een vervolg krijgen komende zondag. Dan treden de Geel-Zwarten aan bij VV Hebes en mogen proberen verder op te schuiven in het klassement.

Na het duel verplaatsen de blije gezichten zich naar de grote zaal van Café Spech waar zojuist Amélie en Niene zijn uitgeroepen tot Prinses Amélie I en Adjudant Niene.

Prinses Amélie I en Adjudant Niene ontvangen hun onderscheidingen

De middag is de start van een geslaagd Carnavalsseizoen en hopelijk de aftrap van een mooi slot van de eerste seizoenhelft.

Kom op die Gaele!