Positie in middenmoot consolideren

·

·

,

Vanmiddag heet VV Spaubeek iedereen welkom op ons sportcomplex aan de Musschenberg. We hopen niet alleen veel Spaubeekse supporters te begroeten, maar ook aanhangers van tegenstander SVH ’39. Voor de Rood-Witten is het alweer het tweede bezoek aan onze Brede Maatschappelijke Voorziening. En natuurlijk hopen we dat de 70e Prins van CV De Kwakkerte even gedag komt zeggen!

SVH ’39 bewaart zeker geen slechte herinneringen aan ons sportcomplex, want na een dozijn seizoenen in de lagere regionen van het amateurvoetbal zetten de voetballers uit ‘Hirkebosj’ afgelopen seizoen de stap naar de 3e Klasse.

Afgelopen seizoen speelden beide ploegen tijdens hele andere weersomstandigheden tegen elkaar

De rentree in de 3e Klasse A luistert SVH ’39 op met een verdienstelijk gelijkspel in Spaubeek. Het is de opmaat voor een verder zorgeloos seizoen. Iedereen heeft zich na afgelopen seizoen ongetwijfeld in de ogen gewreven, want bij aanvang van het seizoen waren de verwachtingen niet bijster hoog gespannen. De 3e Klasse leek een stap in het duister en als je over een krappe selectie beschikt houd je je hart vast.

Maar in 24 wedstrijden scoort SVH ’39 liefst 61 doelpunten, verzamelt 38 punten en neemt aan de finish een zesde plek in de eindklassering in. Dan is de verdediging je achilleshiel, want ook VV Spaubeek scoort 61 doelpunten, maar behaalt wel 12 punten méér.

Maar na het seizoen van de handhaving is het tweede seizoen (van de bevestiging) doorgaans een veel lastigere onderneming. Geteisterd door een flink aantal langdurige blessures slaagt het elftal van trainer Rik Reijners er maar niet in om onderin weg te komen. ‘Nu puntjes sprokkelen en in het tweede deel van de competitie met een sterker team de strijd aangaan’, zo verwoordde de oefenmeester recent in Dagblad de Limburger de gemoedstoestand op Sportpark ‘De Schoolkamp’.

Een uitgelezen mogelijkheid om punten te sprokkelen deed zich afgelopen donderdag voor, toen SVH ’39 een inhaalduel speelde bij VV Hebes. De fusieclub uit Beegden en Heel, die mede is vernoemd naar de Godin van de Onoverwinnelijkheid, won dit seizoen nog niet, al is haar puntentotaal gelijk aan dat van SVH ’39.

Maar na afloop van het streekduel is de conclusie gerechtvaardigd dat beide elftallen in hetzelfde bedje ziek zijn, want met het 1-1 gelijkspel schiet niemand iets op. Hoogstens het elftal van VV Spaubeek-trainer Mike Zwartjes, want het houdt beide ploegen op drie punten.

Ondanks het tot dusver stroeve seizoen is het opletten geblazen vanmiddag, want met een overwinning hijst SVH ’39 zich naast ons eerste elftal in de stand.

Een overwinning zorgt ervoor dat de goede luim weer terugkeert aan de Musschenberg, want na twee nederlagen op rij (weliswaar tegen het duo koplopers) is een overwinning meer dan welkom. Met een driepunter nestelt VV Spaubeek zich wat steviger in de middenmoot en neemt afstand van de plaatsen die je veroordelen tot deelname aan de nacompetitie.

Afgelopen zondag bleek dat al te ver vooruit kijken weinig zin heeft. Na een snedige aanval via Rob Terwint en Erik Meijers scoort laatstgenoemde zijn 51e doelpunt onder Mike Zwartjes, maar tijdens het restant van de eerste helft drukt SV Budel haar tegenstander ver terug. Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer de stand gelijk wordt getrokken en aan de rust staat dan ook 1-1 op het bord.

Het bericht in VIA Limburg is alweer achterhaald

Ook tijdens de tweede helft is het moeilijk om onder de Budelse druk uit te komen, al lijkt een gelijkspel tot de mogelijkheden te behoren na een rode kaart aan de zijde van de thuisploeg.

De doelman van SV Budel bokst de bal weg zonder dat Erik Meijers gevaarlijk kan worden

Toch moet de uitstekend keepende Manuel de Bruijn zich een tweede maal omdraaien – een dreun die ons eerste elftal niet meer te boven komt.

Na twee topploegen komt met SVH ’39 een op het oog haalbare kaart naar Spaubeek afzakken, al bleek afgelopen seizoen wel hoe taai de Rood-Witten voor de dag kunnen komen.

Destijds eindigde het duel op een 1-1 gelijkspel na een 0-1 achterstand. In deze fase van de competitie tellen alleen driepunters en het elftal van Mike Zwartjes is er alles aan gelegen de drie punten in Spaubeek te houden.

Het duel wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Marco Bos. Er wordt gespeeld met een door de selectie zelf gesponsorde wedstrijdbal. Dat kan alleen maar goed aflopen, zou je zeggen.